VAVO

Bij het Alfa-college kun je terecht voor verschillende dagopleidingen in voltijd of in deeltijd voor Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs (VAVO):
 
- eenjarige vmbo theoretische leerweg
- eenjarige havo tweede fase
- eenjarige vwo tweede fase
 
Het vavo biedt alleen bovenbouwopleidingen aan.

Je kunt drie groepen leerlingen bij het vavo onderscheiden:
1. Sprintleerlingen met een volledig pakket (vmbo-tl, havo of vwo)*
2. Gezakte leerlingen op maximaal vier vakken (vmbo-tl, havo of vwo)
3. Certificaatleerlingen: herprofileerders of leerlingen die in deeltijd over twee jaar verspreid een diploma willen halen (vmbo-tl, havo of vwo).
 
*Het Werkman College stopt met ingang van het schooljaar 2015-2016 met de Werkman Sprint. In goed overleg is besloten dat de leerlingen die opteren voor de sprintopleiding terecht kunnen bij het vavo van het Alfa-college. Hierbij gaat het om leerlingen die in staat zijn om zich de gehele examenstof eigen te maken in één jaar. Uiteraard gaat plaatsing van deze leerlingen in overleg met de toeleverende school.
 
Heb je vragen over bijvoorbeeld toelatingseisen, lestijden of vakkenpakketten? Bekijk hier de lijst metveelgestelde vragen en antwoorden Beluister dit document met behulp van ReadSpeakerLuister.

Of lees het leaflet:
 
​​​​​​
2 opleiding(en) gevonden in interessegebied "VAVO":
Periode aanmelden VAVO

​Aanmelden voor een opleiding VAVO kan van 15 april tot 19 augustus.

Plaatsing VAVO
Plaatsing voor VAVO is niet gegarandeerd bij aanmelding en is afhankelijk van de resultaten van het intakegesprek (woonplaats, leeftijd en toeleverende school).

Belangrijk:
Als je nog op een school zit voor Voortgezet Onderwijs, dan moet je deze VO-verklaring laten invullen door de school.