Alfa-college

Bedrijven & instellingen

Bij- en omscholing voor medewerkers
Deskundige, gecertificeerde medewerkers zijn de sleutel voor een goed lopend bedrijf. Voor nu, en voor de toekomst. De maatschappij verandert, de markt verandert mee en daardoor zijn andere kennis en vaardigheden nodig. Bovendien spelen op individueel niveau persoonlijke ambities een rol. Medewerkers die de kans krijgen om zich te laten bij- of omscholen zijn duurzamer inzetbaar en ervaren meer werkplezier. Voor bedrijven is het van groot belang om op al deze factoren in te spelen.

Zorg dat de juiste kennis op de juiste plek is in je bedrijf en dat vakkennis up-to-date blijft. Ga voor efficiëntie, een hoge mate van betrokkenheid én tevredenheid bij personeel. Haal het beste uit je medewerkers door bij- en omscholing. Zo staan we samen voor een sterke regio.

Het scholingsaanbod van het Alfa-college

Zorg dat je medewerkers bijblijven met de ontwikkelingen van hun vakgebied en dat ze over de juiste certificaten beschikken. Het Alfa-college kan je hierbij op verschillende manieren van dienst zijn met opleidingen en scholing. Waar ben je naar op zoek?

Dé voordelen van goed opgeleid personeel

✓ Duurzaam inzetbaar personeel
✓ Lager ziekteverzuim
✓ Gemotiveerder personeel
✓ Beter bedrijfsimago
✓ Meer innovatie in je bedrijf
✓ Groter concurrentievoordeel
✓ Tijdswinst door efficiënter werken = meer winst

Hoe kunnen we je helpen?

Ben je op zoek naar talent of wil je een erkend leerbedrijf worden? Of ben je op zoek naar meer informatie over Educatie & Inburgering?

Samenwerken met het Alfa-college

Wil je weten hoe wij samen techniek bewegen in de regio?

Wil je weten hoe wij samen techniek bewegen in de regio?

Sluiten

Regionale bedrijven en Alfa-college ontwikkelen samen technische opleiding. Bekijk hier het verhaal van Engie en het Alfa-college.

Recomalab: Zo werkt de regio aan innovatie

Recomalab: Zo werkt de regio aan innovatie

Sluiten
 
 • Samen voor goed opgeleid personeel
  Het Alfa-college werkt zoveel mogelijk samen met andere onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven. Op die manier bieden wij goed up-to-date onderwijs en kunnen we het meest betekenen voor onze studenten van alle leeftijden. Met elkaar kunnen we inspelen op de ontwikkelingen in de regio en ervoor zorgen dat de markt goed opgeleide medewerkers heeft.
 • Medewerkers bijscholen of omscholen?
  Het Alfa-college biedt een ruime keuze aan opleidingen en (korte) cursussen voor volwassenen. Hierdoor zijn jouw huidige en toekomstige medewerkers duurzaam inzetbaar. Wij gaan voor een persoonlijke benadering, kwaliteit en een praktijkgerichte insteek, zodat medewerkers het geleerde direct kunnen toepassen in de bedrijfspraktijk.  

 • Wil je samenwerken voor goed onderwijs?
  Zie jij ook mogelijkheden om elkaar te versterken? Graag gaan we met je in gesprek! Bekijk hier onze samenwerkingsprojecten. Samen kunnen we inspelen op de ontwikkelingen in de regio en ervoor zorgen dat de markt goed opgeleide medewerkers heeft. Op die manier kunnen we het meest betekenen voor onze studenten van alle leeftijden. Daarom werkt het Alfa-college zoveel mogelijk samen met andere onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven.
 • Gastles geven
  Wil jij je kennis, ervaring en passie voor je vak delen met onze studenten? Dan nodigen we je graag uit om een gastles te komen geven, want deze kennis is erg waardevol! Hiermee lever je een waardevolle bijdrage aan ons onderwijs.

 • Samenwerken
  Het Alfa-college werkt zoveel mogelijk samen met andere onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven. Op die manier kunnen we het meest betekenen voor onze studenten van alle leeftijden en ervoor zorgen dat de arbeidsmarkt goed opgeleide medewerkers heeft. Samen kunnen we inspelen op de ontwikkelingen in de regio en ervoor zorgen dat de arbeidsmarkt goed opgeleide medewerkers heeft. Zie jij ook mogelijkheden om elkaar te versterken? Graag gaan we met je in gesprek!