Alfa-college
 • Samen voor goed opgeleid personeel
  Het Alfa-college werkt zoveel mogelijk samen met andere onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven. Op die manier bieden wij goed up to date onderwijs en kunnen we het meest betekenen voor onze studenten van alle leeftijden. Met elkaar kunnen we inspelen op de ontwikkelingen in de regio
 • Medewerkers bijscholen of omscholen?
  Het Alfa-college biedt een ruime keuze aan opleidingen en (korte) cursussen voor volwassenen. Hierdoor zijn jouw huidige en toekomstige medewerkers duurzaam inzetbaar. Wij gaan voor een persoonlijke benadering, kwaliteit en een praktijkgerichte insteek, zodat medewerkers het geleerde direct kunnen toepassen in de praktijk.  

 • Subsidie Drenthe

  Subsidie stageplaats of leerwerkplek provincie Drenthe

  De coronacrisis raakt ons allemaal. Zo is het bijvoorbeeld voor studenten vaak erg moeilijk om een stageplaats of leerwerkplek te vinden. Met deze subsidieregelingen wil de provincie Drenthe werkgevers stimuleren om meer stageplaatsen en leerwerkplekken te creëren voor mbo-studenten die een BOL- of BBL- opleiding volgen. Op die manier kunnen zij hun studie afmaken. 

  Voor wie
  Een werkgever kan voor een leerwerkplek voor een BBL- student € 2.500,00 subsidie ontvangen; de subsidie voor een stageplaats voor een BOL-student bedraagt € 1.250,00. 

  Voorwaarden
  De subsidie is bestemd voor werkgevers die vanaf 22 april 2021 een nieuwe stageplaats of leerwerkplek creëren voor studenten die in Drenthe wonen. Voor een leerwerkplek moet de BBL-student voor minimaal 24 uur per week in dienst genomen worden. Voor een BOL-student geldt dat de stage bij een erkend leerbedrijf gelopen wordt. 

  Over de aanvraag
  Tegelijk met een aanvraagformulier moet een gezamenlijke verklaring, door werkgever én onderwijsinstelling ondertekend, meegestuurd worden. 

  Meer informatie en aanvragen
  Klik hier voor meer informatie en het aanvraagformulier.

 • Wil je samen werken voor goed onderwijs?
  Het Alfa-college werkt zoveel mogelijk samen met andere onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven. Op die manier kunnen we het meest betekenen voor onze studenten van alle leeftijden. Samen kunnen we inspelen op de ontwikkelingen in de regio.  Zie jij ook mogelijkheden om elkaar te versterken? Graag gaan we met je in gesprek! Bekijk hier onze samenwerkingsprojecten.

 • Gastles geven
  Wil jij je kennis en ervaring en passie voor je vak delen met onze studenten? Dan nodigen we je graag uit om een gastles te komen geven, want deze kennis is erg waardevol! Hiermee geef je een waardevolle bijdrage aan ons onderwijs.

Hoe kunnen we je helpen?

Ben je op zoek naar talent of wil je een erkend leerbedrijf worden? Of ben je op zoek naar meer informatie over Educatie & Inburgering? Hieronder vind je meer informatie.

Samenwerken met het Alfa-college