Alfa-college

Kardingerweg

Met een topsporthal, sportzalen, een fitnessruimte, sportvelden, turn- en danszaal, indoor skibaan, kunstijsbaan en het zwembad op loopafstand is dit de ideale plek voor de opleidingen van Sport en Bewegen. Je kunt hier ook terecht voor het Johan Cruijff College: een speciale mbo-opleiding voor topsporters.

Bezoekadres
Kardingerweg 48
9735 AH Groningen
Telefoonnummer: 050-5958100
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

maandag t/m vrijdag 8:00 - 16:30 uur

Kom eens langs op onze locatie Kardingerweg

welkom op de kardingerweg

Sluiten
Beste student, 

Wat leuk dat je straks bij ons gaat starten met een nieuwe opleiding! We hopen dat het een groot succes wordt en dat je over een tijdje met een tevreden gevoel de school weer verlaat, mét een diploma op zak. Maar dat is later: je staat nu pas aan het begin: een nieuwe school, nieuwe gezichten, een nieuwe omgeving, best spannend allemaal! Wat kun je van ons verwachten en wat verwachten wij als school van jou? Deze locatiewegwijzer maakt het een stukje makkelijker om snel te wennen op je nieuwe school.  

Waar kun je nog meer informatie vinden?
Op AlfaConnect vind je de meest actuele informatie over het Alfa-college. Informatie over je eigen opleiding staat in de studiegids die in je in de introductieweek krijgt. Tijdens de opleiding krijg je een coach aan wie je al jouw vragen over de studie kunt stellen. Maak daar gebruik van, want ze helpen je graag! We wensen je een hele goede tijd bij Sport en Bewegen op de locatie Kardinge van het Alfa-college. 

Namens alle medewerkers, 

Jaco van Gent 
Regiodirecteur Alfa-college Groningen 
 • Locatiefilmpje

  Wat kun je verwachten als je op het Alfa-college de opleiding Sport en bewegen gaat volgen? Een kijkje op de locatie Kardinge in Groningen:

   

 • Wegwijs op je locatie

  Servicepunt 

  Als je het gebouw binnenstapt, zie je direct het Servicepunt. Hier kun je terecht voor allemaal informatie en vragen, bijvoorbeeld over hoe je bij een bepaald lokaal kunt komen, gevonden voorwerpen of adreswijzigingen. Het Servicepunt verwerkt ook de persoonsgegevens en inschrijfdocumenten van alle studenten, registreert nieuwe aanmeldingen en levert gegevens van ingeschreven studenten aan overheidsinstellingen. Meestal kunnen de medewerkers je vraag direct beantwoorden. Lukt dit niet? Dan krijg je binnen enkele dagen een antwoord per mail.  

  Het Servicepunt is open van maandag t/m vrijdag van 08.00-16.30 uur en kun je bereiken via 050−5958100 of servicepunt.kard@alfa-college.nl.  

  Locker 

  Er is een beperkt aantal lockers beschikbaar op de begane grond waar je je waardevolle spullen veilig kunt opbergen. Om er zeker van te zijn dat er geen verboden voorwerpen op school aanwezig zijn, mogen we de lockers hierop controleren.  
    

  Bereikbaarheid

  Voor de school kun je vrij parkeren. De locatie is makkelijk te bereiken met de bus. Op loopafstand van de school is een Transferium met veel busverbindingen.
 • Wie is wie

  Regiodirecteur
  Jaco van Gent

  (Waarnemend) Opleidingsmanagers
  Sonja Deterink 
  Carmen Lip
  Martijn Loppersum

  Team Niveau 1, Entree Sport en Discipline
  Contactpersoon Edward Tehupeiory

  Team Niveau 2, Medewerker Sport en Recreatie

  Contactpersoon Harrold Schoonewille

  Team Buurt Onderwijs Sport
  Contactpersoon Nick Klaassen

  Team Sport, Bewegen en Gezondheid / Bago
  Contactpersoon Ramon Klok

  Team RAXS
  Contactpersoon Roy Wester

  Team Sport Instructie Training en Coaching 
  Contactpersoon Jeffry Snijder

  Johan Cruyff College
  Contactpersoon Marcel Joling

  1e jaars
  Henk Smeenge

  Internationalisering (internationale activiteiten)

  Coördinator Wendy Kraai

  Orthopedagoog
  Lianne van der Werf
  Tim Vroom

  Loopbaanexpert
  Roelfina Tammenga
  Edward Tehupeiory

  Facilitair manager
  Heleen Saris | Otto Folkerts

  Student & Event
  Mathijs Meijer


   


  Social media Alfa-college

  Facebook Sport en Bewegen
  Instagram Sport en Bewegen
  Instagram Sport en Bewegen Assen

 • Voorzieningen specifiek voor Kardingerweg

  Schoolrestaurant / Meet & Eat

   Op de eerste verdieping vind je ons schoolrestaurant. Hier kun je terecht voor een breed assortiment eten en drinken, waaronder koude en warme producten. Het schoolrestaurant is iedere dag open van 08.00 tot 15.00 uur. Consumpties die je koopt in het schoolrestaurant, moeten daar ook genuttigd worden.

  Fysiotherapeut op locatie

  Al meer dan 10 jaar is sportfysiotherapiepraktijk Groningen Sport Revalidatie (GSR) partner van het Alfa-college. De sportfysiotherapeuten Roelof Boekema en Klaver Jan Middelweerd zijn elke dag aanwezig en helpen je snel weer te herstellen na een blessure of bij revalidatie. Iedereen, student en docent, kan direct bij hen terecht zonder een verwijzing van een arts. Aan het begin van je studie geven ze voorlichting in de klas en vertellen ze hoe je met ze in contact kunt komen. De praktijk is bereikbaar via zaal 3 of buiten aan de achterzijde van de sporthal. Per september is er ook een gratis inloopspreekuur. 
   
  Voor meer informatie zie: 
  Groningen sportrevalidatie
  Roelof Boekema: 06-29410851 
  Klaver Jan Middelweerd: 06- 50637498. 

  Student & Event

  Student & Event is een organisatiebureau dat wordt gerund door stagiaires van Hbo-Sportstudies. We begeleiden onze studenten bij evenementen stages die bij ons zijn aangevraagd, de organisatie van de Open dagen, informatieavonden/keuze-events, meeloopdagen en deelname aan het NK MBO.

  Gratis fitness
  Onze studenten en medewerkers kunnen op onze locatie Kardingerweg 48 gratis fitnessen en advies krijgen:


 • Studiebegeleiding Time In
  Studiebegeleiding ‘Time In’ kan jou op allemaal manieren helpen bij je studie, bijvoorbeeld door je te begeleiden met je huiswerk of je studievaardigheden. Je kunt dan in een rustige ruimte onder begeleiding van een docent aan de slag. Wil jij graag studiebegeleiding? Meld dit dan eerst bij je coach. Samen met je coach vul je het aanmeldformulier in. 
 • Opleidingen
 • Gedragsregels

  Belangrijkste gedragsregels

  Samen leren en werken we in een verzorgd en schoon gebouw, en samen zorgen we ervoor dat dit zo blijft. Met ‘respect voor elkaar, respect voor jezelf en respect voor de werksfeer en werkomgeving’. 

  Afval   
  Gooi je afval in de afvalbakken.  

  Alcohol 
  Het drinken van alcoholische dranken mag alleen bij opleidingsspecifieke onderwijsdoeleinden of evenementen. 

  Dieren 
  Alleen hulphonden zijn welkom in het schoolgebouw. 

  Eigendommen 
  Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigendommen. Bij beschadiging, verlies of diefstal is het Alfa-college niet aansprakelijk. Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigendommen van het Alfa-college mee te nemen. 

  Eten, drinken, catering en evenementen 
  Eten en drinken is alleen toegestaan in het restaurant en op de hiervoor geschikte pauzeplekken of (lounge)ruimten in de gangen. Het drinken van water is overal toegestaan. 

  Gewenst gedrag 
  Zorg dat anderen ongestoord kunnen werken of studeren, voorkom geluidsoverlast en breng geen schade toe aan de eigendommen van het Alfa-college of van iemand anders. Bij overlast kunnen maatregelen worden getroffen (op grond van de bepalingen in de algemene voorwaarden bij de onderwijsovereenkomst). 

  Informatiebeveiliging en integriteit 
  Bij het verlaten van een werkplek vergrendel je je computer.  

  Kledingvoorschrift
  Sinds 1 augustus 2019 geldt de wettelijke regeling m.b.t. gezichtsbedekkende kleding in gebouwen en op terreinen van de overheid, de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer. Dit betekent dat studenten, medewerkers en bezoekers in de schoolgebouwen, op de schoolterreinen en tijdens onderwijsactiviteiten op school of bij een leerbedrijf geen geheel gezichtsbedekkende kleding of kleding waarbij alleen de ogen zichtbaar zijn, mogen dragen. Het dragen van een mondkapje in verband met het coronavirus valt buiten deze wettelijke regeling.

  Lockergebruik 
  De groene lockers in de gangen op de begane grond zijn voor vrij gebruik. De codes worden dagelijks gereset. Lockers kunnen preventief en op verdenking worden gecontroleerd. 

  Openingstijden 

  Het gebouw is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00-17.00 uur. Voor enkele locaties gelden uitgebreidere openingstijden, waaronder avondopenstelling.  

  Parkeren voertuigen en rijwielen 

  Parkeer je fiets, scooter, auto of motor op de hiervoor bestemde plaatsen. 
   
  Posters en flyers
  Wil je posters of flyers verspreiden? Meld dit bij het Servicepunt. Zij plakken en/of bevestigen deze op de daarvoor bestemde plaatsen. 

  Rookvrije schoolomgeving 
  Ons schoolterrein is rookvrij. 

  Toegang gebruikers  
  De Alfa-pas moet zorgvuldig gebruikt worden. Het is niet toegestaan om persoonlijk verstrekte sleutels en/of toegangspassen door te geven aan derden en/of te dupliceren. Als passen of sleutels zijn verloren of zoekgeraakt, moet je het Servicepunt van Kardinge hier onmiddellijk van op de hoogte stellen. 

  Wapens en drugs 
  Verdovende middelen en wapens zijn verboden. 
   
  Vluchtwegen en nooduitgangen 
  Vluchtwegen en nooduitgangen moeten vrijgehouden worden. Hier mogen geen voorwerpen worden geplaatst. Zet geen brand- en rookwerende deuren vast in geopende stand.   

  Calamiteiten 

  Verlaat het gebouw als het ontruimingssignaal klinkt of als de security host, bedrijfshulpverleners, brandweer- of politiemedewerkers je opdracht geven om dat te doen. Zorg dat je weet waar je naartoe moet bij een calamiteit. Op iedere verdieping hangen plattegronden waarop de vluchtroutes en de blusapparatuur vermeld zijn.   

  Bij calamiteiten bel je zo snel mogelijk het interne noodnummer 088-334 2500. 

  Wat moet je doen bij calamiteiten 
  Het Alfa-college wil een veilige school zijn voor iedereen. Daar doen we ons uiterste best voor. Toch kan er soms iets mis gaan: een ongeval, brand, explosie of zelfs een bommelding. Het Alfa-college met voorbereid zijn op dat soort noodgevallen, net zoals andere organisaties. Daarom is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen in noodgevallen, als je iets naars ziet gebeuren of bij een ruzie die uit de hand loopt.   

  Als er géén medewerker of docent bij is, dan meld jij het noodgeval via het interne noodnummer 088-334 2500.  
   
  Wat meld je? 
  - Noem je naam en het nummer van het toestel waarmee je belt.  
  - Noem de plaats in het gebouw van het noodgeval. 
  - Beschrijf het soort noodgeval. 
  - Vermeld het tijdstip van het noodgeval. 
  - Beschrijf de toestand van het slachtoffer en/of de situatie. 
  - Vertel welke actie is of wordt ondernomen. 
  - Geef aan of er mensen in gevaar zijn. Zo ja, hoeveel?  
  - Schat in welke externe hulp er nodig is. 

  Bedrijfshulpverlening 
  Op alle locaties zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers). Bij een noodgeval komen zij als eerste helpen. Je herkent ze aan gele hesjes. Als de BHV’ers het nodig vinden, kunnen ze het gebouw geheel of gedeeltelijk laten ontruimen. Als dat gebeurt, volg je de instructies hieronder op. 
   
  Ontruiming 
  Een ontruiming vindt plaats als er gevaar is. Denk aan brand of een incident vlakbij het schoolgebouw. Elke locatie van het Alfa-college heeft een eigen ontruimingsplan. Luister bij een ontruiming goed naar de BHV’ers en volg hun instructies op. Blijf kalm. Volg de vluchtwegen, blijf bij je klasgenoten en je docent en ga naar de verzamelplaats. Laat je spullen achter. Neem bij een ontruiming vanwege een bommelding alleen spullen mee die je in één handeling kunt pakken, zoals een laptop.  

  Instructies 
  Tijdens calamiteiten moet iedereen zich houden aan de volgende stappen:  
  1.  Volg de instructies van de docent op.  
  2.  Blijf als klas/groep zo veel mogelijk bij elkaar onder leiding van de docent.  
  3.  Loop rechts en niet te hard (raak niet in paniek, en volg de aangegeven vluchtroute.  
  4.  Help eventuele gehandicapte klasgenoten.  
  5.  Voeg je bij de groep op de verzamelplaats en blijf daar ter controle van de docent/ verzamelleider. 
  6.  Bij sterke rookontwikkeling: loop gebukt en houd een kledingstuk voor je neus en mond.  
  7.  Het gebruik van de lift is ten strengste verboden!  
  8.  Houd je aan de instructies van de BHV’er en de professionele hulpverleners (brandweer e.d.).  
  9.  Verlaat de verzamelplaats nooit zonder toestemming.  
 • Student & Event 

  Student&event is het veelzijdige projectbureau van de opleiding Sport en Bewegen. Het is de schakel tussen het werkveld, de student en de opleiding Sport en Bewegen. Dit bureau wordt gerund door studenten van de HBO-opleiding Sportkunde, zij worden begeleid door de coördinator Sigrid de Haan.

  Activiteitenstage

  Een onderdeel van het lesprogramma is dat je, naast de verenigingsstage, 80 uren stageloopt bij verschillende sportactiviteiten. Dit wordt de activiteitenstage genoemd. Zo sta je bijvoorbeeld de ene week een aantal wedstrijden te fluiten bij een toernooi en houd je de andere week de score bij tijdens een wedstrijd van Lycurgus. Op onze Instagram pagina delen we de activiteiten en zie je wat we organiseren.

  Promoteam

  Als je het leuk vindt om aankomende studenten rond te leiden en te vertellen wat jij van onze opleiding vindt, kun je lid worden van ons Promoteam. Als lid van het Promoteam help je bijvoorbeeld mee tijdens de open dagen. De uren die je voor het Promoteam maakt, tellen mee voor jouw activiteitenstage.

  Meeloopdagen en Open dagen

  Naast de externe samenwerkingen is Student&Event ook betrokken bij interne evenementen. Jaarlijks organiseert het Alfa-college meerdere meeloopdagen, studiekeuze events en open dagen. In de voorbereiding en uitvoering van deze dagen speelt Student&Event een rol als begeleider van de eerstejaars studenten van het Promoteam.


  Stage (BPV)

  Meteen vanaf het eerste leerjaar lopen de studenten van onze opleiding stage, de zogenaamde beroepspraktijkvorming (BPV). Dit doen zij een volledig schooljaar; het aantal stage-uren is afhankelijk van het leerjaar, het keuzedeel en vanaf het tweede leerjaar gekozen profiel.

  In het eerste leerjaar loop je stage bij een vereniging. Dit is een oriënterende stage; vaak bij de eigen sportvereniging. Het leerbedrijf waar je stageloopt, moet een juiste SBB-erkenning hebben. Volg je bijvoorbeeld het BOS-profiel niveau 4, dan is het leerbedrijf erkend voor dit profiel en niveau. Alle bedrijven met een SBB-erkenning staan automatisch op Stagemarkt. Via deze site kun je zelf een passende stage zoeken. 

  Sportvacatures

  Voor sportvacatures heeft Student&Event een samenwerking met SportMatchNoord. Dit is een initiatief van Huis voor de Sport Groningen, SportDrenthe en Sport Fryslân. Zij verzamelen alle sportgerelateerde vacatures van Noord-Nederland. Als een vacature bij SportMatchNoord is geregistreerd, ontvangen wij een melding en plaatsen wij de vacature op onze social mediakanalen. Je kunt contact opnemen via info@sportmatchnoord.nl.

  NK MBO

  In de maanden maart en april worden er door de diverse MBO Sport en Bewegen scholen in het land meerdere NK MBO’s georganiseerd. Het Alfa-college Sport en Bewegen doet actief mee in onder andere, judo, dans, voetbal, korfbal, basketbal, survival run en veldhockey.
  Ben je student op het Alfa-college en lijkt het je leuk om deel te nemen? Laat het ons weten!

  Social media

  Ben je nieuwsgierig en wil je graag zien wat wij doen, volg ons dan op social media:
   Student&Event op Instagram

   Student&Event op Facebook

   Wat kan Student&Event voor jou betekenen?

  Ben je benieuwd wat Student&Event van het Alfa-college voor jouw organisatie of evenement kan betekenen? Neem dan contact met ons op via student&event@alfa-college.nl.

 • Trainerscursussen
  De opleiding Sport en Bewegen heeft een ruim aanbod aan trainerscursussen dat vrijwel helemaal gericht is op het halen van een trainers-/instructeurs-(bonds-) diploma. Deze cursussen zijn voor onze studenten deel van hun opleiding, maar ook als externe cursist kunt u bij voldoende plek hieraan deelnemen.


  Kijk hier voor overzicht van de cursussen van dit schooljaar.

  Neem contact op voor de mogelijkheden

  Alfa-college Sport en Bewegen
  Student & Event
  Stuur een mail naar student&event@alfa-college.nl

  Kardingerweg 48
  9735 AH Groningen
  Tel. 050-5958100


 • Locatiewegwijzer
  Bekijk hier de Locatiewegwijzer.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed