Alfa-college

Kardingerweg

Met een topsporthal, sportzalen, een fitnessruimte, sportvelden, turn- en danszaal, indoor skibaan, kunstijsbaan en het zwembad op loopafstand is dit de ideale plek voor de opleidingen van Sport en Bewegen. Je kunt hier ook terecht voor het Johan Cruijff College: een speciale mbo-opleiding voor topsporters.

 


Tot 2023 is de stad Groningen door wegwerkzaamheden minder goed bereikbaar. Dit heeft misschien gevolgen voor je reistijd naar het Alfa-college. Bekijk de actuele verkeerssituatie

Bezoekadres
Kardingerweg 48
9735 AH Groningen
Telefoonnummer: 050-5958100
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

maandag t/m vrijdag 8:00 - 17:00 uur

Kom eens langs op onze locatie Kardingerweg

welkom op de kardingerweg

Sluiten
Beste student, 

Wat leuk dat je straks bij ons gaat starten met een nieuwe opleiding! We hopen dat het een groot succes wordt en dat je over een tijdje met een tevreden gevoel de school weer verlaat, mét een diploma op zak. Maar dat is later: je staat nu pas aan het begin: een nieuwe school, nieuwe gezichten, een nieuwe omgeving, best spannend allemaal! Wat kun je van ons verwachten en wat verwachten wij als school van jou? Deze locatiewegwijzer maakt het een stukje makkelijker om snel te wennen op je nieuwe school.  

Waar kun je nog meer informatie vinden?
Op AlfaConnect vind je de meest actuele informatie over het Alfa-college. Informatie over je eigen opleiding staat in de studiegids die in je in de introductieweek krijgt. Tijdens de opleiding krijg je een coach aan wie je al jouw vragen over de studie kunt stellen. Maak daar gebruik van, want ze helpen je graag! We wensen je een hele goede tijd bij Sport en Bewegen op de locatie Kardinge van het Alfa-college. 

Namens alle medewerkers, 

Jaco van Gent 
Regiodirecteur Alfa-college Groningen 
 • Wegwijs op je locatie

  Servicepunt 

  Als je het gebouw binnenstapt, zie je direct het Servicepunt. Hier kun je terecht voor allemaal informatie en vragen, bijvoorbeeld over hoe je bij een bepaald lokaal kunt komen, gevonden voorwerpen of adreswijzigingen. Het Servicepunt verwerkt ook de persoonsgegevens en inschrijfdocumenten van alle studenten, registreert nieuwe aanmeldingen en levert gegevens van ingeschreven studenten aan overheidsinstellingen. Meestal kunnen de medewerkers je vraag direct beantwoorden. Lukt dit niet? Dan krijg je binnen enkele dagen een antwoord per mail.  

  Het Servicepunt is open van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur en kun je bereiken op: telefoonnummer 050−5958100 of servicepunt.kard@alfa-college.nl.  

  Locker 

  Er is een beperkt aantal lockers beschikbaar op de begane grond waar je waardevolle spullen veilig kunt opbergen. Om er zeker van te zijn dat er geen verboden voorwerpen op school aanwezig zijn, mogen we de lockers hierop controleren.  
    

  Bereikbaarheid

  Voor de school kun je vrij parkeren. De locatie is makkelijk te bereiken met de bus. Op loopafstand van de school is een Transferium met veel busverbi
 • Wie is wie

  Regiodirecteur  
  Jaco van Gent

  Opleidingsmanagers 
  Fred Beijleveldt
  Jasper van Buiten 
  Lucinda Wondel  

  Coördinator locatie Assen 
  Roy Wester 

  Team Niveau 1, Entree Sport en Discipline 
  Contactpersoon Edward Tehupeiory 

  Team Niveau 2, Medewerker Sport en Recreatie 
  Contactpersoon Harrold Schoonewille  

  Team Buurt Onderwijs Sport 
  Contactpersoon Patty Veen  

  Team Sport, Bewegen en Gezondheid / Bago
   
  Contactpersoon Niels Cloo 

  Team RAXS / JCC / Sport Instructie Training en Coaching 
  Contactpersoon Laurens Bloem  

  1e jaars 
  Coördinator Kyra Gerritsjans 

  Sport Service Center BPV / Internationalisering 
  Coördinator Wendy Kraai  

  Orthopedagoog 
  Lianne van der Werf-Eigenraam 

  Loopbaanexpert

  Roelfina Tammenga

  Facilitair Manager
  Floor Timmerman 

  Student & Event
  Sigrid de Haan 

  Social media Alfa-college

  www.facebook.com/alfacollege.sportenbewegen 
  www.instagram.com/alfacollegesenb 
  www.instagram.com/alfacollege_assen 

 • Voorzieningen specifiek voor Kardingerweg

  Schoolrestaurant / Meet & Eat

   Op de eerste verdieping vind je ons schoolrestaurant. Hier kun je terecht voor een breed assortiment eten en drinken, waaronder koude en warme producten. Het schoolrestaurant is iedere dag open van 08.00 tot 15.00 uur. Consumpties die je koopt in het schoolrestaurant, moeten daar ook genuttigd worden. 

  Fysiotherapeut op locatie

  Al meer dan 10 jaar is sportfysiotherapiepraktijk Groningen Sport Revalidatie (GSR) partner van het Alfa-college. De sportfysiotherapeuten Roelof Boekema en Klaver Jan Middelweerd zijn elke dag aanwezig en helpen je snel weer te herstellen na een blessure of bij revalidatie. Iedereen, student en docent, kan direct bij hen terecht zonder een verwijzing van een arts. Aan het begin van je studie geven ze voorlichting in de klas en vertellen ze hoe je met ze in contact kunt komen. De praktijk is bereikbaar via zaal 3 of buiten aan de achterzijde van de sporthal. Per september is er ook een gratis inloopspreekuur. 
   
  Voor meer informatie zie: 
  www.groningensportrevalidatie.nl 
  Roelof Boekema: 06-29410851 
  Klaver Jan Middelweerd: 06- 50637498. 

  Student & Event

  Student & Event is een organisatiebureau dat wordt gerund door stagiaires van Hbo-Sportstudies. We begeleiden onze studenten bij evenementen stages die bij ons zijn aangevraagd, de organisatie van de open dagen, Informatieavonden, meeloopdagen en nemen deel aan het NK MBO.


 • Wat heb je nodig

  Schoolkosten: boeken, licenties, laptop, kleding

  Je bent natuurlijk vrij om je studieboeken en licenties te kopen waar jij wilt (tweedehands of nieuw). De boeken en licenties die je nodig hebt, staan op de website van Studers (was Studieboekencentrale). Houd de ISBN-nummers van de boekenlijst van jouw opleiding aan. Via Start schooljaar op alfa-college.nl kun je zien wat je verder nodig hebt, zoals een laptop of Mac-Book, kleding, materialen, etc. 

  Bestellen bij Studers

  Om het je gemakkelijk te maken, kun je je boeken en licenties in één keer bestellen bij Studers. Dit kan voordeliger zijn omdat we prijsafspraken hebben gemaakt. Om te bestellen bij Studers heb je je wachtwoord voor Studers en je studentnummer nodig. Je studentnummer staat bovenaan je onderwijsovereenkomst bij ‘id deelnemer’ en je wachtwoord vind je in de brief ‘Jouw persoonlijke toegangsgegevens voor Alfa-college’. 

  Kleding

  Het bedrijf Sportal kan voor jou het kledingpakket verzorgen dat je nodig hebt. Als het goed is heb je inmiddels al kleding gepast. Is dit nog niet gebeurd? Dan kun je contact opnemen met Sportal via het telefoonnummer 050-7001547 of via info@sportal.nl. In de schema’s hieronder vind je wat je nodig hebt. 

   

   

   

   

 • Studiebegeleiding Time In
  Studiebegeleiding ‘Time In’ kan jou op allemaal manieren helpen bij je studie, bijvoorbeeld door je te begeleiden met je huiswerk of je studievaardigheden. Je kunt dan in een rustige ruimte onder begeleiding van een docent aan de slag. Wil jij graag studiebegeleiding? Meld dit dan eerst bij je coach. Samen met je coach vul je het aanmeldformulier in. 
 • Opleidingen

  Op de Kardingerweg vind je de opleidingen van Sport en Bewegen en het Johan Cruyff College.

 • Gedragsregels

  Belangrijkste gedragsregels

  Samen leren en werken we in een verzorgd en schoon gebouw, en samen zorgen we ervoor dat dit zo blijft. Met ‘respect voor elkaar, respect voor jezelf en respect voor de werksfeer en werkomgeving’. 

  Afval   
  Gooi je afval in de afvalbakken.  

  Alcohol 
  Het drinken van alcoholische dranken mag alleen bij opleidingsspecifieke onderwijsdoeleinden of evenementen. 

  Dieren 
  Alleen hulphonden zijn welkom in het schoolgebouw. 

  Eigendommen 
  Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigendommen. Bij beschadiging, verlies of diefstal is het Alfa-college niet aansprakelijk. Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigendommen van het Alfa-college mee te nemen. 

  Eten, drinken, catering en evenementen 
  Eten en drinken is alleen toegestaan in het restaurant en op de hiervoor geschikte pauzeplekken of (lounge)ruimten in de gangen. Het drinken van water is overal toegestaan. 

  Gewenst gedrag 
  Zorg dat anderen ongestoord kunnen werken of studeren, voorkom geluidsoverlast en breng geen schade toe aan de eigendommen van het Alfa-college of van iemand anders. Bij overlast kunnen maatregelen worden getroffen (op grond van de bepalingen in de algemene voorwaarden bij de onderwijsovereenkomst). 

  Informatiebeveiliging en integriteit 
  Bij het verlaten van een werkplek vergrendel je je computer.  

  Kledingvoorschrift 
  Studenten mogen vanaf 1 augustus 2019 in de schoolgebouwen, op de schoolterreinen en tijdens onderwijsactiviteiten op school of bij een leerbedrijf geen gezichtsbedekkende kleding dragen 

  Lockergebruik 
  De groene lockers in de gangen op de begane grond zijn voor vrij gebruik. De codes worden dagelijks gereset. Lockers kunnen preventief en op verdenking worden gecontroleerd. 

  Openingstijden 

  Het gebouw is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Voor enkele locaties gelden uitgebreidere openingstijden, waaronder avondopenstelling.  

  Parkeren voertuigen en rijwielen 

  Parkeer je fiets, scooter, auto of motor op de hiervoor bestemde plaatsen. 
   
  Posters en flyers
  Wil je posters of flyers verspreiden? Meld dit bij het Servicepunt. Zij plakken en/of bevestigen deze op de daarvoor bestemde plaatsen. 

  Rookvrije schoolomgeving 
  Ons schoolterrein is rookvrij. 

  Toegang gebruikers  
  De Alfa-pas moet zorgvuldig gebruikt worden. Het is niet toegestaan om persoonlijk verstrekte sleutels en/of toegangspassen door te geven aan derden en/of te dupliceren. Als passen of sleutels zijn verloren of zoekgeraakt, moet je het Servicepunt van Kardinge hier onmiddellijk van op de hoogte stellen. 

  Wapens en drugs 
  Verdovende middelen en wapens zijn verboden. 
   
  Vluchtwegen en nooduitgangen 
  Vluchtwegen en nooduitgangen moeten vrijgehouden worden. Hier mogen geen voorwerpen worden geplaatst. Zet geen brand- en rookwerende deuren vast in geopende stand.   

  Calamiteiten 

  Verlaat het gebouw als het ontruimingssignaal klinkt of als de security host, bedrijfshulpverleners, brandweer- of politiemedewerkers je opdracht geven om dat te doen. Zorg dat je weet waar je naartoe moet bij een calamiteit. Op iedere verdieping hangen plattegronden waarop de vluchtroutes en de blusapparatuur vermeld zijn.   

  Bij calamiteiten bel je zo snel mogelijk het interne noodnummer 088-334 2500. 

  Wat moet je doen bij calamiteiten 
  Het Alfa-college wil een veilige school zijn voor iedereen. Daar doen we ons uiterste best voor. Toch kan er soms iets mis gaan: een ongeval, brand, explosie of zelfs een bommelding. Het Alfa-college met voorbereid zijn op dat soort noodgevallen, net zoals andere organisaties. Daarom is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen in noodgevallen, als je iets naars ziet gebeuren of bij een ruzie die uit de hand loopt.   

  Als er géén medewerker of docent bij is, dan meld jij het noodgeval via het interne noodnummer 088-334 2500.  
   
  Wat meld je? 
  - Noem je naam en het nummer van het toestel waarmee je belt.  
  - Noem de plaats in het gebouw van het noodgeval. 
  - Beschrijf het soort noodgeval. 
  - Vermeld het tijdstip van het noodgeval. 
  - Beschrijf de toestand van het slachtoffer en/of de situatie. 
  - Vertel welke actie is of wordt ondernomen. 
  - Geef aan of er mensen in gevaar zijn. Zo ja, hoeveel?  
  - Schat in welke externe hulp er nodig is. 

  Bedrijfshulpverlening 
  Op alle locaties zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers). Bij een noodgeval komen zij als eerste helpen. Je herkent ze aan gele hesjes. Als de BHV’ers het nodig vinden, kunnen ze het gebouw geheel of gedeeltelijk laten ontruimen. Als dat gebeurt, volg je de instructies hieronder op. 
   
  Ontruiming 
  Een ontruiming vindt plaats als er gevaar is. Denk aan brand of een incident vlakbij het schoolgebouw. Elke locatie van het Alfa-college heeft een eigen ontruimingsplan. Luister bij een ontruiming goed naar de BHV’ers en volg hun instructies op. Blijf kalm. Volg de vluchtwegen, blijf bij je klasgenoten en je docent en ga naar de verzamelplaats. Laat je spullen achter. Neem bij een ontruiming vanwege een bommelding alleen spullen mee die je in één handeling kunt pakken, zoals een laptop.  

  Instructies 
  Tijdens calamiteiten moet iedereen zich houden aan de volgende stappen:  
  1.  Volg de instructies van de docent op.  
  2.  Blijf als klas/groep zo veel mogelijk bij elkaar onder leiding van de docent.  
  3.  Loop rechts en niet te hard (raak niet in paniek, en volg de aangegeven vluchtroute.  
  4.  Help eventuele gehandicapte klasgenoten.  
  5.  Voeg je bij de groep op de verzamelplaats en blijf daar ter controle van de docent/ verzamelleider. 
  6.  Bij sterke rookontwikkeling: loop gebukt en houd een kledingstuk voor je neus en mond.  
  7.  Het gebruik van de lift is ten strengste verboden!  
  8.  Houd je aan de instructies van de BHV’er en de professionele hulpverleners (brandweer e.d.).  
  9.  Verlaat de verzamelplaats nooit zonder toestemming.  
 • Student & Event 
  Student & Event  is het veelzijdige projectbureau van de opleiding Sport en Bewegen. Het is de schakel tussen het werkveld, de student en de opleiding Sport en Bewegen. U kunt bij ons terecht voor:

  Stage (BPV)

  Meteen vanaf het eerste leerjaar lopen de studenten van onze opleiding stage, de zogenaamde beroepspraktijkvorming (BPV). Dit doen zij een volledig schooljaar; het aantal stage-uren is afhankelijk van het leerjaar, het keuzedeel en profielvak/profielrichting.

  In het eerste leerjaar heeft de student een verenigingsstage. Dit is een oriënterende stage; vaak bij de eigen sportvereniging. Vanaf het tweede leerjaar kiest de student een keuzedeel en een profiel. Een keuzedeel is in de meeste gevallen een trainerscursus in een bepaalde tak van sport. De stage voor een keuzedeel beslaat 160 uur per jaar. Een profiel is een uitstroomrichting, waarbij de student 240 uur (leerjaar 2) en 400 uur (leerjaar 3) per jaar stage loopt. Het leerbedrijf waar de student stage loopt, moet een juiste SBB-erkenning hebben. Volgt de student bijvoorbeeld het BOS-profiel niveau 4, dan moet het leerbedrijf erkend zijn voor dit profiel en niveau.  Alle bedrijven met een SBB-erkenning staan automatisch op Stagemarkt. Via deze site zoekt de student naar een passende stage. U kunt zelf inhoud geven aan de profielschets van uw bedrijf op deze site en hiermee een goed beeld van de stagemogelijkheden weergeven. Heeft uw bedrijf geen (juiste) SBB- erkenning en wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact met ons op of kijk op SBB.


  Evenementen

  Organiseert u een sportgerelateerd evenement? Dan kan Student & Event voor u op zoek gaan naar studenten die uw evenement willen ondersteunen, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering. Student & Event  kan zowel een organiserende als assisterende rol vervullen. Wij werken onder andere mee aan: (school)sportdagen, Koningsspelen, TT run Assen, Golftoernooi Glimmen, Survival Boerakker, schoolvoetbal in de regio, volleybalwedstrijden van Lycurgus en evenementen van Golazo Noord Nederland, zoals de 4Mijl en de Nacht van Groningen.

  Trainerscursussen

  De opleiding Sport en Bewegen heeft een ruim aanbod aan trainerscursussen dat vrijwel helemaal gericht is op het halen van een trainers-/instructeurs-(bonds-) diploma. Deze cursussen zijn voor onze studenten deel van hun opleiding, maar ook als externe cursist kunt u bij voldoende plek hieraan deelnemen.

  Kijk hier voor een overzicht van de cursussen van dit schooljaar.

  Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Heeft uw organisatie zelf een scholingsvraag of wilt u hulp bij een sportieve activiteit? Wij maken graag een aanbod op maat.

  Student & Event en u?

  Wilt u weten wat Student & Event van het Alfa-college voor úw organisatie kan betekenen? 
  Stuur een mail naar student&event@alfa-college.nl

  Kardingerweg 48
  9735 AH Groningen
  Tel. 050-5958100

   

 • Trainerscursussen
  De opleiding Sport en Bewegen heeft een ruim aanbod aan trainerscursussen dat vrijwel helemaal gericht is op het halen van een trainers-/instructeurs-(bonds-) diploma. Deze cursussen zijn voor onze studenten deel van hun opleiding, maar ook als externe cursist kunt u bij voldoende plek hieraan deelnemen.


  Kijk hier voor overzicht van de cursussen van dit schooljaar.

  Neem contact op voor de mogelijkheden

  Alfa-college Sport en Bewegen
  Student & Event
  Stuur een mail naar: student&event@alfa-college.nl

  Kardingerweg 48
  9735 AH Groningen
  Tel. 050-5958100