Alfa-College inverted

Kluiverboom

Een levendige locatie. Veel van de bijna 2.000 studenten leren en werken hier in verschillende leerbedrijven. De opleidingen Kapper en Schoonheidsverzorging hebben eigen salons, studenten van de opleidingen Horeca en Facilitaire dienstverlening verzorgen heerlijke lunches en diners.Tot 2023 is de stad Groningen door wegwerkzaamheden minder goed bereikbaar. Dit heeft misschien gevolgen voor je reistijd naar het Alfa-college. Bekijk de actuele verkeerssituatie.


Bezoekadres
​Kluiverboom 3
9732 KZ Groningen
Telefoonnummer:  050-5973100
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

maandag t/m donderdag 8:00 - 22:00 uur vrijdag 8:00 - 17:00 uur

Kom eens langs op onze locatie Kluiverboom
 • Opleidingen

  Op de Kluiverboom vind je opleidingen in de richting Zorg en welzijn, Entree, Horeca en bakkerij en Uiterlijke verzorging.

 • Restaurant Le Petit Quartier
  Wilt u voor een klein bedrag heerlijk eten in een prachtige en moderne ambiance? Dan bent u van harte welkom in ons restaurant Le Petit Quartier! Dit is het leerwerkrestaurant van het Alfa-college aan de Kluiverboom 3 in Groningen en bestaat al sinds 1986. 


  Menukaart

  Le Petit Quartier voert een internationale keuken met een wisselende kaart.

  Openingstijden

  - Woensdag, vanaf 17.30 uur, gedurende het hele schooljaar. Op woensdag hebben we een à la carte-kaart.
  - Donderdag, vanaf 17.30 uur, t/m 4 mei 2017. Op donderdag is er een 3- gangenmenu, volgens een bepaald thema, voor € 12,50.

  Onze koks, gastheren, gastvrouwen en facilitair leidinggevenden in opleiding staan klaar om u een heerlijke maaltijd te serveren.


  Reserveren

  U kunt telefonisch reserveren via de receptie (050-5973100). Het restaurant is gevestigd op de begane grond. Mindervaliden kunnen het restaurant prima bereiken; er is een speciale parkeerplaats en toilet beschikbaar. Verder zijn er ook voorzieningen voor kinderen.


  Betalen

  Bij Le Petit Quartier kunt u zowel contant als met pinpas betalen. Voor een driegangendiner betaalt u gemiddeld € 15,-. Een glaasje frisdrank kost gemiddeld € 1,20 en het restaurant heeft een fantastische wijnkaart.

   U bent van harte welkom! • Kapsalon Alfa's New Look
  Kapsalon Alfa’s New Look heeft als doel de studenten van de opleidingen Haarverzorging nog beter de praktijk te laten beheersen. Alle werkzaamheden vinden plaats onder deskundige begeleiding.
  In de salon werken we met producten van het merk Keune, dat met meer dan 86 jaar ervaring en vakmanschap, het juiste merk is voor professionele haarverzorging. Alle behandelingen bieden we aan voor een aantrekkelijke prijs.
   
  Voor meer informatie over het aanbod en prijzen kunt u contact met ons opnemen. U kunt zowel contant als met pinpas betalen.

  Kapsalon Alfa’s New Look 

  Kluiverboom 3
  9700 AP Groningen
  tel. 088 334 22 85

  Openingstijden en het maken van een afspraak

  Voor meer informatie over behandelingen, kosten of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen: 088 334 22 84. U kunt zowel contant als met pinpas betalen.
  Via 1afspraak kunt u direct een afspraak maken. Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

  kapsalon


 • Schoonheidssalon Alfa's New Look
  Bij schoonheidssalon Alfa’s New Look kunt u zich heerlijk in de watten laten leggen door studenten van de opleidingen Schoonheidsverzorging. Wilt u een masker of een massage? Het kan allemaal!

  Schoonheidssalon Alfa's New Look heeft als doel studenten van de opleidingen Schoonheidsverzorging nog beter de praktijk te laten beheersen. Alle werkzaamheden vinden plaats onder deskundige begeleiding. We werken met de producten van Extenso. Ook mannen kunnen een schoonheidsbehandeling krijgen; hiervoor gebruiken we speciale producten.


  Schoonheidssalon Alfa’s New Look

  Kluiverboom 3
  9700 AP Groningen
  tel. 088 334 22 85


  Openingstijden en het maken van een afspraak

  Voor meer informatie over behandelingen, kosten of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen: 088 334 22 84. U kunt zowel contant als met pinpas betalen. Via 1afspraak kunt u direct een afspraak maken. Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

  schoonheidssalon

   

 • Talentencentrum

  Het Talentencentrum bestaat uit een mediatheek op de eerste verdieping en een Open Leercentrum (OLC) op de tweede verdieping. De mediatheek heeft onderstaande materialen voor je
  studie:

  - Studieboeken
  - Informatieve boeken
  - Jeugd- en prentenboeken
  - Vaktijdschriften
  - Romans
  - Spellen
  - Informatieve dvd’s en cd-roms
  - Speelfilms
  - Video- en fotocamera’s
  - Laptops

  De mediatheek heeft een 3D-printer. Daarnaast heb je toegang tot de Krantenbank waarin artikelen zijn opgenomen van het AD, Trouw, Telegraaf, Parool, NRC Handelsblad en de Volkskrant. In het Open Leer Centrum (OLC) op de tweede verdieping kun je zelfstandig werken achter de computer. Hier kan ook in klassikaal verband onder begeleiding aan opdrachten worden gewerkt.


  Openingstijden mediatheek

  Maandag, dinsdag en donderdag
  08.00-21.00 uur. Woensdag en vrijdag
  08.00-17.00 uur

  Openingstijden OLC

  Maandag t/m vrijdag 08.00-17.00 uur
  (met uitzondering van vakanties)

  Wil je op de hoogte zijn van het laatste nieuws van de Mediatheek? Volg ons dan op Facebook.

  Mediatheek kluiverboom 1 

  Mediatheek Kluiverboom 2

 • Restaurant L'Eetudié

  L'eetudié logo transparant


  Een gezellig en lekker hapje eten kan bij L'Eetudié: het leerwerkrestaurant van het Alfa-college in het Floreshuis. Onze studenten staan voor u klaar.


  Restaurant l'Eetudié is het leerbedrijf van de Entree-opleiding Horeca niveau 1. Bij l'Eetudié krijgen onze studenten veel aandacht en werken ze in een beschermde en dynamische leeromgeving van het Floreshuis in Groningen. Ons restaurant wordt gerund onder leiding van docente Ada Guerrero en biedt plaats aan 25 personen. Het Floreshuis biedt naast ons leerbedrijf allerlei activiteiten voor buurtbewoners (Korrewegwijk/ Indische Buurt) aan er zijn verschillende instanties (o.a. een consultatiebureau, het Wij team, de belastingwinkel) gevestigd.

  Menu en prijzen

  l'Eetudié voert een Frans-internationale keuken à la carte menukaart. In het restaurant kunt u zowel contant als met pin betalen.

  Klik hier voor de menukaart.


  Hoofdgerechten € 7,75
  Soep € 2,75
  Warme/koude voorgerecht € 4,00
  Nagerecht € 4,00

  Desgewenst worden de gerechten vegetarisch geserveerd.

  Openingstijden

  l'Eetudié is maandag tot en met donderdag geopend van 17.00 - 19.30 uur. De horeca-assistenten verwelkomen u graag voor een (h)eerlijke maaltijd in het restaurant.
  In de schoolvakanties is het restaurant gesloten. Van 4 februari tot  14 juli 2016 (einde van het schooljaar)  is het restaurant op donderdag gesloten i.v.m. de stages van onze studenten.

  Reserveren en bereikbaarheid

  Reserveren kan telefonisch bij Ada Guerrero (06-53706040).

  Vergaderen en dineren

  Het is mogelijk om een vergadering in combinatie met een diner bij l'Eetudié te reserveren. Het boeken van de vergaderzaal kan rechtstreeks via het Floreshuis:

  Adres- en contactgegevens l'Eetudié

  Floresplein 19D
  9715 HH Groningen

  l'Eetudié: telefoonnummer: 06-53 70 60 40

  Floreshuis: telefoonnummer: 050 571 0112

  Floreshuis buitenkant zonnig

  Floreshuis binnenkant met gasten

  Floreshuis gasten met bediening

  Floreshuis al het personeel

  Floreshuis personeel werkend

  Floreshuis personeel werkend 2
 • Meet & Eat

  Onze locatie heeft een schoolrestaurant, genaamd Meet & Eat. Studenten van de opleiding Horeca/FD runnen dit restaurant. Je kunt hier veel verse en gezonde producten kopen. Je betaalt met je bankpas.

  Het schoolrestaurant is iedere dag open van 09.00 tot 15.30 uur. Op maandag t/m donderdag kun je er ook avondmaaltijden halen.