Alfa-college

Kluiverboom

Een levendige locatie. Veel van de bijna 2.000 studenten leren en werken hier in verschillende leerbedrijven. De opleidingen Kapper en Schoonheidsverzorging hebben eigen salons, studenten van de opleidingen Horeca en Facilitaire dienstverlening verzorgen heerlijke lunches en diners.Tot 2023 is de stad Groningen door wegwerkzaamheden minder goed bereikbaar. Dit heeft misschien gevolgen voor je reistijd naar het Alfa-college. Bekijk de actuele verkeerssituatie.


Bezoekadres
​Kluiverboom 3
9732 KZ Groningen
Telefoonnummer:  050-5973100
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

maandag t/m donderdag 8:00 - 22:00 uur vrijdag 8:00 - 17:00 uur

Kom eens langs op onze locatie Kluiverboom
 • Opleidingen

  Op de locatie Kluiverboom vind je opleidingen in de richting Zorg, Welzijn, Horeca, Facilitaire dienstverlening, Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Entree dienstverlening en zorg.

 • Locatiegids Kluiverboom
  Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle eerstejaarsstudenten een gedrukt exemplaar van de locatiegids. De locatiegids is vooral bedoeld om de studenten wegwijs te maken op de school. Ook de vakantieplanning, lestijden en de in te leveren documenten voordat met een opleiding kan worden gestart, zijn in de locatiegids opgenomen.
 • Restaurant Le Petit Quartier
  Wilt u voor een klein bedrag heerlijk eten in een prachtige en moderne ambiance? Dan bent u van harte welkom in ons restaurant Le Petit Quartier! Dit is het leerwerkrestaurant van het Alfa-college aan de Kluiverboom 3 in Groningen en bestaat al sinds 1986. 

  Menukaart

  Le Petit Quartier voert een internationale keuken met een wisselende kaart. Onze koks, gastheren, gastvrouwen en facilitair leidinggevenden in opleiding staan klaar om u een heerlijke maaltijd te serveren!

  Openingstijden

  • woensdag: vanaf 17.30 uur, gedurende het hele schooljaar. Op woensdag hebben we een à la carte-kaart.
  • dinsdag en donderdag vanaf 17.30 uur, van november tot mei*. Er is een driegangenmenu volgens een bepaald thema, voor € 12,50.
   *Neem voor de exacte openingstijden contact op met het Servicepunt via tel. 050-5973100.

  Reserveren

  U kunt telefonisch reserveren via het Servicepunt, tel. 050-5973100. Het restaurant is gevestigd op de begane grond. Mindervaliden kunnen het restaurant prima bereiken; een speciale parkeerplaats en speciaal toilet zijn beschikbaar. Ook zijn er voorzieningen voor kinderen.

  Betalen

  Bij Le Petit Quartier kunt u zowel contant als met pinpas betalen. Voor een driegangendiner betaalt u gemiddeld € 15,-. Een glaasje frisdrank kost gemiddeld € 1,20 en het restaurant heeft een fantastische wijnkaart.

  U bent van harte welkom!
 • Lunchen bij Grand Café

  Onze locatie heeft ook een aparte lunchgelegenheid: het Grand Café. Het lunchcafé is elke werkdag open van 10.00-14.00 uur. Studenten van de opleiding Facilitaire dienstverlening en Horeca runnen het Grand Café.

 • Kapsalon Alfa's New Look
  Kapsalon Alfa’s New Look heeft als doel de studenten van de opleidingen Haarverzorging nog beter de praktijk te laten beheersen. Alle werkzaamheden vinden plaats onder deskundige begeleiding. In de salon werken we met producten van het merk Keune, dat met meer dan 86 jaar ervaring en vakmanschap, het juiste merk is voor professionele haarverzorging. Alle behandelingen bieden we aan voor een aantrekkelijke prijs.  Onze studenten hebben alle aandacht en tijd voor u. Heeft u vragen over een behandeling? Of zin in een ander kapsel? De studenten geven u graag een persoonlijk advies, waarna de behandeling wordt uitgevoerd door de student van uw keuze.
   
  Voor meer informatie over het aanbod en prijzen kunt u contact met ons opnemen. U kunt zowel contant als met pinpas betalen.

  Kapsalon Alfa’s New Look 

  Kluiverboom 3
  9700 AP Groningen
  tel. 088-334 22 85

  Openingstijden en afspraak maken

  Voor meer informatie over behandelingen, prijzen of om een afspraak te maken, kunt u  tijdens werkdagen contact opnemen via tel. 088-334 22 84. U kunt zowel contant als met pinpas betalen. 
  Via 1beautyafspraak kunt u direct een afspraak maken. Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

  kapsalon Barbier, kapsalon

 • Schoonheidssalon Alfa's New Look
  Bij schoonheidssalon Alfa’s New Look kunt u zich heerlijk in de watten laten leggen door studenten van de opleidingen Schoonheidsverzorging. Wilt u een masker of een massage? Het kan allemaal!

  Schoonheidssalon Alfa's New Look heeft als doel studenten van de opleidingen Schoonheidsverzorging nog beter de praktijk te laten beheersen. Alle werkzaamheden vinden plaats onder deskundige begeleiding. We werken met de producten van Extenso. Ook mannen kunnen een schoonheidsbehandeling krijgen; hiervoor gebruiken we speciale producten.

  Schoonheidssalon Alfa’s New Look

  Kluiverboom 3
  9700 AP Groningen
  tel. 088-334 22 85

  Openingstijden en afspraak maken

  Voor meer informatie over behandelingen, kosten of het maken van een afspraak kunt u tijdens werkdagen contact met ons opnemen via tel. 088-334 22 84. U kunt zowel contant als met pinpas betalen.
  Via 1beautyafspraak kunt u direct een afspraak maken. Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

  schoonheidssalon

 • Talentencentrum

  Het Talentencentrum bestaat uit een mediatheek op de eerste verdieping en een Open Leercentrum (OLC) op de tweede verdieping.

  Mediatheek

  Openingstijden:

  • maandag, dinsdag en donderdag van 8.00-20.00 uur
  • woensdag en vrijdag van 8.30-17.00 uur

  De mediatheek heeft deze materialen voor je studie:

  • studieboeken
  • informatieve boeken
  • jeugd- en prentenboeken
  • vaktijdschriften
  • romans
  • spellen
  • informatieve dvd’s en cd-roms
  • speelfilms
  • video- en fotocamera’s
  • laptops

  Verder hebben wij ook VR-brillen, robots, drones, beebots, een greenscreen en een 360°-camera beschikbaar. Deze zijn te gebruiken in overleg met je docent. Neem alvast een kijkje in onze catalogus om te zien wat er allemaal beschikbaar is. Daarnaast heb je toegang tot de Krantenbank waarin artikelen zijn opgenomen van het AD, Trouw, Telegraaf, Parool, NRC Handelsblad en de Volkskrant. Daarnaast is er ook een 3D-printer. Heb je een ontwerp, kom dan langs in de mediatheek en laat het printen.
  Wil je op de hoogte zijn van het laatste nieuws van de Mediatheek? Volg ons dan op Facebook en via Instagram.

  Open Leercentrum

  Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur, met uitzondering van vakanties.

  In het Open Leer Centrum (OLC) kun je zelfstandig werken achter de computer. Hier kan ook in klassikaal verband onder begeleiding aan opdrachten worden gewerkt. 

  Mediatheek kluiverboom 1 

  Mediatheek Kluiverboom 2

   
 • Restaurant L'Eetudié

  L'eetudié logo transparant
  Een gezellig en lekker hapje eten kan bij L'Eetudié: het leerwerkrestaurant van het Alfa-college in het Floreshuis. Onze studenten staan voor u klaar.

  Restaurant l'Eetudié is het leerbedrijf van de Entree-opleiding Horeca op niveau 1. Bij l'Eetudié krijgen onze studenten veel aandacht en werken ze in een beschermde en dynamische leeromgeving van het Floreshuis in Groningen. Ons restaurant staat onder leiding van docente Ada Guerrero en biedt plaats aan 25 personen. Het Floreshuis biedt daarnaast allerlei activiteiten voor buurtbewoners (Korrewegwijk/Indische Buurt) aan. Er zijn verschillende instanties, waaronder een consultatiebureau, het WIJ-team en de belastingwinkel gevestigd.

  Menu en prijzen

  l'Eetudié voert een Frans-internationale keuken en een à la carte menukaart. In het restaurant kunt u met pin betalen. Bekijk het menu.

  Hoofdgerechten € 7,75
  Soep € 2,75
  Warm of koud voorgerecht € 4,00
  Nagerecht € 4,00

  Op verzoek worden de gerechten vegetarisch geserveerd.

  Openingstijden

  l'Eetudié is maandag tot en met donderdag geopend van 17.00 - 19.30 uur. De horeca-assistenten verwelkomen u graag voor een (h)eerlijke maaltijd. Tijdens de feestdagen en schoolvakanties is het restaurant gesloten. Van februari tot de zomervakantie is het restaurant op donderdag gesloten i.v.m. stage van de studenten.

  Reserveren diner

  Reserveren kan via Ada Guerrero, tel. 06-53706040.

  Reserveren vergadering en diner

  Het is mogelijk om een vergadering in combinatie met een diner te reserveren. Voor het diner kunt u contact opnemen met l'Eetudié en een vergaderruimte kunt u rechtstreeks via het Floreshuis reserveren:

  Adres- en contactgegevens

  Floresplein 19D
  9715 HH Groningen
  l'Eetudié: tel. 06-53 70 60 40
  Floreshuis: tel. 050 571 0112

  Floreshuis buitenkant zonnig

  Floreshuis binnenkant met gasten

  Floreshuis gasten met bediening

  Floreshuis al het personeel

  Floreshuis personeel werkend

  Floreshuis personeel werkend 2
 • Meet & Eat

  Het schoolrestaurant van de locatie Kluiverboom heet Meet & Eat. Studenten van de Horeca-opleidingen en Facilitaire dienstverlening runnen dit restaurant. Je kunt hier veel verse en gezonde producten kopen. Je betaalt met je bankpas.

  Het schoolrestaurant is maandag tot en met donderdag geopend van 9.00-18.00 uur. Op vrijdag is het open van 9.00-13.30 uur. Van maandag tot en met donderdag kun je er ook avondmaaltijden krijgen. Voor 2019 heeft Meet & Eat opnieuw een Gezonde Schoolkantine-schaal in de wacht gesleept: het gezonde aanbod is beloond met de gouden schaal!