Alfa-college

Parkweg 1a1

In het centrum van Hardenberg vind je de leukste school van het Vechtdal. Alfa-college Hardenberg zit in het LOC-gebouw aan de Parkweg 1a1. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een mentor/coach. Extra hulp en ondersteuning is mogelijk via het Loopbaancentrum. Er is een bushalte voor de deur en het treinstation is op loopafstand. Kom vooral langs tijdens een informatieavond, Open dag of loop een dagje mee met een opleiding. Zo ontdek jij of het Alfa-college bij je past.


Bezoekadres
Parkweg 1a1
7772 XP Hardenberg
Telefoonnummer: 0523-282222
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 16.30 uur

Kom eens langs op onze locatie Parkweg 1a1
 • Locatiefilmpje

  Maak kennis met de locatie • Wegwijs op je locatie

  De locatie Hardenberg LOC+ heeft drie ingangen. De ingang van het cultuurcluster is aan het einde van het Oosteinde; de meest openbare plek van het gebouw. Het zorgplein is bereikbaar via het Mulopad en via de Parkweg, en de parkeergarage ook via de Parkweg. Het gebouw is goed toegankelijk en heeft veel te bieden: van een publieke sfeer in de aorta, naar gedeeld privé in de vides, tot volledig privé in de verschillende gebouwdelen. Kortom: een gebouw waar mensen samen kunnen werken, delen en leren! 

  ServiceBalie
  In de Aorta van het LOC-gebouw is de ServiceBalie te vinden. Hier kun je terecht voor informatie en vragen over onder andere lokalen, gebruik van kluisjes, gevonden voorwerpen of adreswijzigingen. De ServiceBalie verwerkt ook de persoonsgegevens en inschrijfdocumenten van alle studenten, registreert nieuwe aanmeldingen en levert gegevens van ingeschreven studenten aan overheidsinstellingen. In veel gevallen kunnen de medewerkers je vragen beantwoorden. Lukt dit niet dan krijg je binnen enkele dagen een antwoord. 
  De ServiceBalie is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Je kunt de medewerkers bereiken via 0523-282222 of servicepunt.hard@alfa-college.nl.

  ICT-servicepunt
  Bij de Servicebalie is ook het ICT-servicepunt te vinden. Heb je bijvoorbeeld vragen over printen met je studentenpas via het printerportaal, over de digitale werk- en leeromgeving AlfaConnect of heb je problemen met je laptop/tablet of smartphone dan kun je hier terecht. Ben je je wachtwoord vergeten dan kun je ook bellen naar 088 - 3341234.

  Kluisjes
  Voor het opbergen van je persoonlijke spullen zijn er gratis kluisjes beschikbaar. Om er zeker van te zijn dat er geen verboden voorwerpen op school aanwezig zijn, mogen we de kluisjes hierop controleren.


  Parkeren
  Je fiets kun je stallen onder de school in de parkeergarage. Je bromfiets of scooter parkeer je in de stalling aan de achterkant van de school. In de parkeergarage onder de school kan iedereen voor €1,20 per uur de auto parkeren.  

  Gebouwenbeheer
  De gebouwenbeheerders onderhouden het gebouw en de apparatuur. Zij hebben alle sleutels in beheer. Is er een storing of werkt het licht en/of de verwarming niet? Geef dit dan door aan het Servicepunt van het LOC+. 

 • Ondersteuning bij je studie  Ondersteuning bij je studie

  Als je bij het Alfa-college een opleiding volgt, word je begeleid door je coach. Mocht je (extra) begeleiding of ondersteuning nodig hebben dan kan het Loopbaancentrum je hierbij helpen.

  Wat doet het Loopbaancentrum?

  Loopbaanbegeleiding: wanneer je van opleiding wilt of moet veranderen, wanneer je zonder diploma de school wilt verlaten of wanneer je door wilt stromen naar het hbo.

  • Begeleiding bij verzuim: contact met leerplicht/RMC, GGD en eventuele externe hulpverleners.
  • Ondersteuning bij vragen over studiefinanciering, les/cursusgeld en/of restitutie.
  • Faciliteiten regelen bij leerproblemen: bijvoorbeeld extra toets tijd vanwege dyslexie.
  • Ondersteunen bij problemen binnen de opleiding. Dit gebeurt altijd samen met je studieloopbaanbegeleider (slb’er). Bijvoorbeeld wanneer je dreigt vast te lopen of vertraging oploopt.
  • Zit je niet zo lekker in je vel of ervaar je andere persoonlijke problemen dan kun je terecht bij een van de orthopedagogen.
  • We bieden trainingen aan, gericht op weerbaarheid en veerkracht.
  • Indien nodig stemmen we af met externe hulpverlening.
  • Wanneer je problemen hebt die je niet met je coach wil bespreken, of waar je coach je niet verder bij kan helpen, kun je een gesprek met de orthopedagoog aanvragen om te kijken naar passende stappen.

  Het Loopbaancentrum is elke dag geopend en je mag er zo naar binnen lopen bij B1.44.

  Wie werken er bij het Loopbaancentrum?

  • Anneke Eshuis-Vasse          - Orthopedagoog
  • Karin Korte-van den Broeke  - Orthopedagoog
  • Ilona Varweg          - Orthopedagoog
  • Lianne Klasen - Loopbaanadviseur
  • Kasper Talens - Loopbaanadviseur
  • Jan Godeke          - Loopbaanadviseur

  Studiecentrum

  Vind je het een uitdaging om te plannen of heb je moeite om zelf overzicht te houden? Bij het studiecentrum helpen we je graag verder. Er zijn docenten aanwezig om je te ondersteunen en te helpen bij vragen. Naast de begeleiding in het studiecentrum worden er o.a. bijlessen rekenen en Engels aangeboden.

  Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag van 12:30 tot 14:30 – D0.01/ D0.02
       
  14.30 tot 16.30 – Achter het schoolrestaurant

  Aanmelden:
  Je kunt je aanmelden of meer informatie opvragen via
  studiecentrum.park@alfa-college.nl of 06 - 228 41 668

  Stageheldenbureau

  Heb je hulp nodig op stage? Dan helpt het stageheldenbureau jou.
  Denk aan ondersteuning bij het leren plannen en organiseren op je stage, adviezen voor het voeren van gesprekken of het extra oefenen van vaardigheden op stage.

  Mail ons via stageheldenbureau.park@alfa-college.nl

 • Wie is wie

  Regiodirecteur  
  Annemieke Smit

  Directiesecretaris
  Mw. P. Bartelds 

  Opleidingsmanager Loopbaancentrum, LLO en projecten  
  Mw. A. Veldhuis  

  Opleidingsmanager Transport & Logistiek, RTC en ICT  
  Dhr. H. van ’t Hof 

  Opleidingsmanager Maatschappelijke Zorg niveau 4 en mbo Verpleegkunde
  Dhr. G. Tamminga

  Opleidingsmanager Breed niveau 2, Maatschappelijk Verzorgende IG en Participatie/Inburgering
  Mw. H. Rotmensen  

  Opleidingsmanager Retail & Business en Hospitality
  Dhr. W. Bakker

  Opleidingsmanager Entree-NT2 en Pedagogisch Werk
  Mw. I. Pol

  Facilitair manager  
  Dhr. B. Hulleman  

  Loopbaanbegeleider
  Dhr. J. Godeke  
  Mw. L. Klasen
  Dhr. K. Talens

  Orthopedagoog
  Mw. A. Eshuis
  Mw. K. Korte
  Mw. I. Varweg

  Coördinator veilige school  
  Mw. S. Alfring
  Mw. L. Hofsink

  Verzuimcoördinator 
  Mw. A. van Oldenbarneveld 

  Schoolpastor  
  Mw. J. Postma  

  ServiceBalie
   
  Mw. J. de Boer 
  Dhr. G. Dankelman 
  Mw. H. Duijst 
  Mw. D. Meijerink


 • Voorzieningen specifiek voor Hardenberg
  Stilteruimte
  Heb je behoefte aan een moment van stilte? We hebben een stilteruimte ingericht zodat je je even kunt terugtrekken uit de drukte van alledag. Deze ruimte vind je op de eerste verdieping tegenover de lokalen van de opleiding Retail & Business. Je kunt er nadenken, bidden, gewoon even stil zijn of emoties een plek geven. Gebruik deze plek met respect; het is geen hangplek of lunchruimte! 

  Meet & Eat plein
  Wij vinden jouw gezondheid belangrijk. Daarom bestaat het aanbod op het Meet & Eat plein voor minimaal 75 procent uit producten uit de schijf van vijf en is er een watertappunt. Studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening en Horeca staan voor je klaar om je te helpen (onder begeleiding van deskundig personeel). Het Meet & Eat plein is gezellig ingericht en je kunt er samen aan je projecten werken. Ook staat er een aantal automaten waaruit je diverse dranken en versnaperingen kunt halen. 

  Restaurant
  Onze opleidingen Facilitaire Dienstverlening en Horeca hebben een schoolrestaurant waar onze studenten zelf activiteiten organiseren. Er zijn het hele jaar door diverse restaurantavonden, waar iedereen op reservering kan genieten van een drie- of viergangen menu. Voor menuboekjes en reserveringen kun je terecht bij de ServiceBalie via telefoonnummer 0523-282222. Kom snel een keertje langs en neem je vrienden en familie mee! 

  Grand Café
  Het Grand Café is een ruimte die bestemd is voor iedereen, dus zowel voor studenten als gasten van buitenaf. Het Grand Café heeft diverse functies binnen het pand. Natuurlijk om lekker even relaxt te lunchen met vrienden en/of klasgenoten of om een kopje koffie of gewoon wat fris te drinken, maar ook als locatie voor verschillende feesten en recepties. Het Grand Café wordt mede gerund door studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening en Horeca en is geopend van maandag t/m vrijdag. 
 • Immersive Room - Innovatief leren

  Immersive Room: Innovatief leren

  Het Alfa-college in Hardenberg heeft een immersive room. In deze innovatieve ruimte kun je praktijksituaties op een realistische manier trainen. Een nieuwe manier van leren, waarbij studenten of cursisten interactief bezig zijn. We laten het zien in deze video:  

 • Lestijden
  De reguliere lestijden zijn:

  Lesuur

  Tijden

  Opmerkingen

  1

  08.00 – 08.30

   

  2

  08.30 – 09.00

  Eerste lesuur

  3

  09.00 – 09.30

  Eerste lesuur

  4

  09.30 – 10.00

   

  5

  10.00 – 10.30

   

  6

  10.30 – 11.00

   

  7

  11.00 – 11.30

   

  8

  11.30 – 12.00

  Middagpauze

  9

  12.00 – 12.30

  Middagpauze

  10

  12.30 – 13.00

  Middagpauze

  11

  13.00 – 13.30

   

  12

  13.30 – 14.00

   

  13

  14.00 – 14.30

   

  14

  14.30 – 15.00

  Laatste lesuur

  15

  15.00 – 15.30

  Laatste lesuur

  16

  15.30 – 16.00

  Laatste lesuur beschikbaarheid docenten

  17

  16.00 – 16.30

   

  18

  16.30 – 17.00

   

  19

  17.00 – 17.30

   

  20

  17.30 – 18.00

   

  21

  18.00 – 18.30

   

  22

  18.30 – 19.00

   

  23

  19.00 – 19.30

   

  24

  19.30 – 20.00

  Laatste lesuur MZVZ-BBL

  25

  20.00 – 20.30

   

  26

  20.30 – 21.00

  Laatste lesuur VP/MZ-BBL

  Bij het RTC starten de lessen om 7.30 uur
 • Opleidingen

  Op deze locatie vind je de volgende opleidingen:

  Dienstverlening niveau 2
  Maatschappelijk Verzorgende-IG
  MBO-Verpleegkundige
  Maatschappelijke Zorg niveau 4
  Pedagogisch Werk
  Manager Ondernemer Horeca
  Kok / Zelfstandig werkend Kok
  Facilitaire Dienstverlening
  Financiële opleidingen
  Retail & Business
  Travel & Hospitality
  IT System and Devices & Software developer
  Inburgering
  Entree / Entree NT2
  Transport & Logistiek

  De technische opleidingen van het Alfa-college in Hardenberg volg je in samenwerking met het Regionaal Techniek Centrum (RTC).
  Bouw
  Mechanische Techniek
  Installatie- en Elektrotechniek

   
 • Gedragsregels

  Belangrijkste gedragsregels

  Samen leren en werken we in een verzorgd en schoon gebouw, en samen zorgen we ervoor dat dit zo blijft. Met ‘respect voor elkaar, respect voor jezelf en respect voor de werksfeer en werkomgeving’.  
   
  Afval   
  Gooi je afval in de afvalbakken. 

  Alcohol 
  Het drinken van alcoholische dranken mag alleen bij opleidingsspecifieke onderwijsdoeleinden of evenementen. 

  Dieren 
  Alleen hulphonden zijn welkom in het schoolgebouw. 

  Eigendommen 
  Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigendommen. Bij beschadiging, verlies of diefstal is het Alfa-college niet aansprakelijk. Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigendommen van het Alfa-college mee te nemen.   
   
  Eten, drinken, catering en evenementen 
  Eten en drinken is alleen toegestaan op het Meet & Eat plein en op de hiervoor geschikte pauzeplekken en (lounge)ruimten in de gangen. In de lokalen mag je zoveel water drinken als je wilt. In lokalen mag niet gegeten worden. 

  Gewenst gedrag 
  Zorg dat anderen ongestoord kunnen werken of studeren, voorkom geluidsoverlast en breng geen schade toe aan de eigendommen van het Alfa-college of van iemand anders. Bij overlast kunnen maatregelen worden getroffen (op grond van de bepalingen in de algemene voorwaarden bij de onderwijsovereenkomst). 

  Informatiebeveiliging en integriteit 
  Bij het verlaten van een werkplek vergrendel je je computer.  

  Kledingvoorschrift 
  Sinds 1 augustus 2019 geldt de wettelijke regeling m.b.t. gezichtsbedekkende kleding in gebouwen en op terreinen van de overheid, de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer. Dit betekent dat studenten, medewerkers en bezoekers in de schoolgebouwen, op de schoolterreinen en tijdens onderwijsactiviteiten op school of bij een leerbedrijf geen geheel gezichtsbedekkende kleding of kleding waarbij alleen de ogen zichtbaar zijn, mogen dragen. Het dragen van een mondkapje in verband met het coronavirus valt buiten deze wettelijke regeling.. 

  Lockers
  Lockers kunnen zowel preventief als op verdenking worden gecontroleerd. Een locker kun je openen via de Vecos app. Deze app kun je downloaden uit de PlayStore of Appstore. Om 23.00 uur worden alle lockers vrijgegeven.  

  Openingstijden 
  Het gebouw is van maandag t/m vrijdag geopend van 7.30 tot 18.00 uur. Voor enkele locaties gelden uitgebreidere openingstijden, waaronder avondopenstelling.  

  Parkeren voertuigen en rijwielen 
  Parkeer je fiets, scooter, auto of motor op de hiervoor bestemde plaatsen. 
   
  Posters en flyers 
  Het plakken van posters, pamfletten, briefjes e.d. is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde plekken: publicatieborden en magneetwanden.

  Rookvrije schoolomgeving 
  Ons schoolterrein is rookvrij. 

  Toegang gebruikers  
  Het is niet toegestaan om persoonlijk verstrekte sleutels en/of toegangspassen door te geven aan derden en/of te dupliceren. Als sleutels zijn verloren of zoekgeraakt, moet je de ServiceBalie van de locatie Hardenberg hier onmiddellijk van op de hoogte stellen. 

  Wapens en drugs 
  Wapens en verdovende middelen zijn verboden. 
   
  Vluchtwegen en nooduitgangen 
  Vluchtwegen en nooduitgangen moeten vrijgehouden worden. Hier mogen geen voorwerpen worden geplaatst. Zet geen brand- en rookwerende deuren vast in geopende stand.

  Calamiteiten 

  Verlaat het gebouw als het ontruimingssignaal klinkt of als de security host, bedrijfshulpverleners, brandweer- of politiemedewerkers je opdracht geven om dat te doen.
  Zorg dat je weet waar je naartoe moet bij een calamiteit. Op iedere verdieping hangen plattegronden waarop de vluchtroutes en de blusapparatuur vermeld zijn.

  Bij calamiteiten bel je zo snel mogelijk het interne noodnummer 088 - 334 1600 of 0523 - 231 231. 
   
  Wat moet je doen bij calamiteiten 
  Het Alfa-college wil een veilige school zijn voor iedereen. Daar doen we ons uiterste best voor. Toch kan er soms iets misgaan: een ongeval, brand, amok, explosie of zelfs een bommelding. Het Alfa-college met voorbereid zijn op dat soort noodgevallen, net zoals andere organisaties. Daarom is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen in noodgevallen, als je iets naars ziet gebeuren of bij een ruzie die uit de hand loopt.   

  Als er géén medewerker of docent bij is, dan meld jij het noodgeval via het interne noodnummer 088 - 334 1600 of 0523 - 231 231. 
   
  Wat meld je? 
  - Noem je naam en het nummer van het toestel waarmee je belt
  - Noem de plaats in het gebouw van het noodgeval
  - Beschrijf het soort noodgeval
  - Vermeld het tijdstip van het noodgeval
  - Beschrijf de toestand van het slachtoffer en/of de situatie
  - Vertel welke actie is of wordt ondernomen
  - Geef aan of er mensen in gevaar zijn. Zo ja, hoeveel?  
  - Schat in welke externe hulp er nodig is

  Bedrijfshulpverlening
   
  Op alle locaties zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers). Je herkent ze aan gele hesjes. Zij komen als eerste helpen bij een noodgeval. Als de BHV’ers het nodig vinden kunnen ze het gebouw geheel of gedeeltelijk laten ontruimen. Als dat gebeurt, volg je de instructies hieronder op. 
   
  Ontruiming
   
  Een ontruiming vindt plaats als er gevaar is. Denk aan brand, een bommelding of een incident vlakbij het schoolgebouw. Elke locatie van het Alfa-college heeft een eigen ontruimingsplan. Luister bij een ontruiming goed naar de BHV’ers en volg hun instructies op. Blijf kalm. Volg de vluchtwegen, blijf bij je klasgenoten en je docent en ga naar de verzamelplaats. Laat je spullen achter. Neem bij een ontruiming vanwege een bommelding alleen spullen mee die je in één handeling kunt pakken, zoals een laptop. Bij amok hanteren we aparte regels. 

  Instructies 
  Tijdens calamiteiten moet iedereen zich houden aan de volgende stappen:  
  1.  Volg de instructies van de docent op
  2.  Blijf als klas/groep zo veel mogelijk bij elkaar onder leiding van de docent
  3.  Loop rechts en niet te hard (raak niet in paniek, en volg de aangegeven vluchtroute
  4.  Help eventuele gehandicapte klasgenoten
  5.  Voeg je bij de groep op de verzamelplaats en blijf daar ter controle van de docent/ verzamelleider
  6.  Bij sterke rookontwikkeling: loop gebukt en houd een kledingstuk voor je neus en mond
  7.  Het gebruik van de lift is ten strengste verboden!
  8.  Houd je aan de instructies van de BHV’er en de professionele hulpverleners (brandweer e.d.)
  9.  Verlaat de verzamelplaats nooit zonder toestemming
 • Sterrenrestaurant
  Het Sterrenrestaurant vormt samen met het Grand Café, het leerwerkrestaurant aan de Parkweg 1a1 in Hardenberg. Het Sterrenrestaurant bestaat al sinds 1995 en is sinds 2007 gevestigd in het LOC-gebouw. Het biedt plaats aan 50 personen. Het Sterrenrestaurant voert een Frans-Hollandse keuken met een wisselende menukaart.
   

  Openingstijden

  Het Sterrenrestaurant is geopend op dinsdag van 17.30 tot 21.30 uur. Iedereen kan op reservering genieten van een 3-, 4- of 5-gangenmenu. Onze koks, gastheren en -vrouwen, facilitair medewerkers en leidinggevenden en ondernemers/managers horeca in opleiding verzorgen en serveren uitstekende maaltijden.
   

  Reserveren

  Vanaf half september hebben we weer een smakelijke, nieuwe á la carte kaart. Deze bekijk je eenvoudig hier. Kom heerlijk dineren! Telefonisch reserveren kan via tel. 0523-282222. Buiten de dinsdagavond is het Sterrenrestaurant te reserveren voor groepen; denk bijvoorbeeld aan private dinings, wijn-spijsavonden (zowel zakelijk als met een club vrienden), wijnproeverijen en/of cursussen en speciale buffetten. Voor meer informatie over groepsreserveringen kun je bellen met Ingmar van 't Zand, tel. 06-33580172.

  Bereikbaarheid

  Het Sterrenrestaurant is gevestigd in het LOC-gebouw, ruimte C.037. Onder het pand bevindt zich een ruime parkeergarage. Het restaurant is goed bereikbaar voor mindervaliden. Er zijn een speciale parkeerplaats, personenliften en een aangepast toilet beschikbaar.
   

  Tarieven

  Voor een viergangendiner betaal je bij het Sterrenrestaurant gemiddeld € 17,50 en een glaasje frisdrank kost gemiddeld € 2,00. Je kunt zowel contant als met pinpas betalen.
 • Grand Café
  Studenten, bezoekers, medewerkers: iedereen is welkom in het Grand Café. Je kunt er een hapje eten, genieten van een bijzonder kopje koffie of gewoon wat fris drinken. Het Grand Café is een mooie ontmoetingsplaats en een prima locatie voor feesten en receptie. Het Grand Café wordt mede gerund door studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening en Horeca.

  Openingstijden

  Voor een lekkere lunch kun je terecht bij het Grand Café van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  Bereikbaarheid

  Het Grand Café is gevestigd op de eerste etage in het LOC-gebouw. Het is goed bereikbaar voor mindervaliden. Er zijn een speciale parkeerplaats, personenliften en een aangepast toilet beschikbaar.
 • Meet & Eat plein

  Het Meet & Eat plein is een belangrijk onderdeel van van de school. Onder begeleiding van deskundig personeel zorgen de studenten van de opleiding Facilitair leidinggevende en Horeca voor de uitvoering. Zij staan voor je klaar met een breed assortiment aan eten en drinken. Je kunt via het buffet snel en gemakkelijk een keuze maken. Het Meet & Eat plein is gezellig ingericht en biedt de mogelijkheid om bij elkaar te zitten en om te genieten van een hapje of drankje. Ook zijn er buiten het buffet automaten waaruit je diverse dranken en versnaperingen kunt halen. 

  Gezonde schoolkantine

  Het Alfa-college in Hardenberg heeft de 'Gezonde Schoolkantine Schaal' van het Voedingscentrum ontvangen. De schaal wordt jaarlijks uitgereikt aan scholen waar 75 procent van het assortiment in de kantine uit gezonde basisproducten bestaat. We vinden jouw gezondheid belangrijk. Daarom werken we hard aan een gezond aanbod op het Meet & Eat plein. 

 • Locatiewegwijzer
  Bekijk hier de Locatiewegwijzer.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed