Alfa-college

Parkweg 1a1

In het centrum van Hardenberg vind je de leukste school van het Vechtdal. Alfa-college Hardenberg zit in het LOC-gebouw aan de Parkweg 1a1. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een mentor/coach. Extra hulp en ondersteuning is mogelijk via het Loopbaancentrum. Er is een bushalte voor de deur en het treinstation is op loopafstand. Kom vooral langs tijdens een informatieavond, Open dag of loop een dagje mee met een opleiding. Zo ontdek jij of het Alfa-college bij je past.


Bezoekadres
Parkweg 1a1
7772 XP Hardenberg
Telefoonnummer: 0523-282222
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 16.30 uur

Kom eens langs op onze locatie Parkweg 1a1
 • Opleidingen

  In het LOC-gebouw aan de Parkweg 1a1 worden opleidingen aangeboden in de richting Economie en Administratie, Dienstverlening, Entree, Handel en Ondernemen, Horeca, ICT, Applicatieontwikkelaar, Travel, Leisure en Hospitality, Transport en Logistiek en Zorg en Welzijn.

 • Locatiegids Hardenberg
  Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle eerstejaarsstudenten een gedrukt exemplaar van de locatiegids Hardenberg. De locatiegids is vooral bedoeld om de studenten wegwijs te maken op de school. Ook de vakantieplanning, lestijden en de in te leveren documenten voordat met een opleiding kan worden gestart zijn in de locatiegids opgenomen.
 • Sterrenrestaurant
  Het Sterrenrestaurant vormt samen met het Grand Café, het leerwerkrestaurant aan de Parkweg 1a1 in Hardenberg. Het Sterrenrestaurant bestaat al sinds 1995 bestaat en is sinds 2007 gevestigd in het LOC-gebouw. Het biedt plaats aan 50 personen. Het Sterrenrestaurant voert een Frans-Hollandse keuken met een wisselende kaart.
   

  Openingstijden

  Het Sterrenrestaurant is geopend op dinsdag van 17.30 tot 21.30 uur. Iedereen kan op reservering genieten van een 3-, 4- of 5-gangenmenu. Onze koks, gastheren en -vrouwen, facilitair medewerkers en leidinggevenden en ondernemers/managers horeca in opleiding verzorgen en serveren uitstekende maaltijden.
   

  Reserveren

  Vanaf 19 november hebben we weer een smakelijke, nieuwe menukaart. Deze bekijk je eenvoudig hier. Kom heerlijk dineren! Telefonisch reserveren kan via tel. 0523-282222. Buiten de dinsdagavond is het Sterrenrestaurant te reserveren voor groepen; denk bijvoorbeeld aan private dinings, wijn-spijsavonden (zowel zakelijk als met een club vrienden), wijnproeverijen en/of cursussen en speciale buffetten. Voor meer informatie over groepsreserveringen kunt u bellen met Ingmar van 't Zand: tel. 06-33580172.

  Bereikbaarheid

  Het Sterrenrestaurant is gevestigd in het LOC-gebouw, ruimte C.037. Onder het pand bevindt zich een ruime parkeergarage. Het restaurant is goed bereikbaar voor mindervaliden. Er zijn een speciale parkeerplaats, personenliften en een aangepast toilet beschikbaar.
   

  Tarieven

  Voor een viergangendiner betaalt u bij het Sterrenrestaurant gemiddeld € 17,50 en een glaasje frisdrank kost gemiddeld € 2,00. U kunt zowel contant als met pinpas betalen.
 • Grand Café
  Studenten, bezoekers, medewerkers: iedereen is welkom in het Grand Café. Je kunt er een hapje eten, genieten van een bijzonder kopje koffie of gewoon wat fris drinken. Het Grand Café is een mooie ontmoetingsplaats en een prima locatie voor feesten en receptie.
  Het Grand Café wordt mede gerund door studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening en Horeca.

  Openingstijden

  Voor een lekkere lunch kunt u terecht bij het Grand Café van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  Bereikbaarheid

  Het Grand Café is gevestigd op de eerste etage in het LOC-gebouw. Het is goed bereikbaar voor mindervaliden. Er zijn een speciale parkeerplaats, personenliften en een aangepast toilet beschikbaar.
 • Servicebalie
  In de Aorta van het LOC-gebouw is de Servicebalie te vinden. Hier kun je terecht voor informatie en vragen over onder andere lokalen, gebruik van kluisjes, gevonden voorwerpen of adreswijzigingen. De Servicebalie verwerkt ook de persoonsgegevens en inschrijfdocumenten van alle studenten, registreert nieuwe aanmeldingen en levert gegevens van ingeschreven studenten aan overheidsinstellingen. In veel gevallen kunnen medewerkers je vragen beantwoorden. Lukt dit niet dan krijg je binnen enkele dagen een antwoord.

  Openingstijden

  De Servicebalie is open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur. Je kunt ze bereiken via 0523-282222 of servicepunt.hard@alfa-college.nl.

  ICT-servicepunt

  Bij de Servicebalie is ook het ICT-servicepunt te vinden. Heb je bijvoorbeeld vragen over printen met je studentenpas, het intranet AlfaConnect of problemen met je laptop/tablet of smartphone dan kun je hier terecht. Ben je je wachtwoord vergeten dan kun je ook bellen naar 088-3341234.
 • Schoolkantine

  De kantine is een belangrijk onderdeel van van de school. Onder begeleiding van deskundig personeel zorgen de studenten van de opleiding Facilitair leidinggevende en Horeca voor de uitvoering. Zij staan voor je klaar met een breed assortiment aan eten en drinken. Je kunt via het buffet snel en gemakkelijk een keuze maken. De kantine is gezellig ingericht en biedt de mogelijkheid om bij elkaar te zitten en om te genieten van een hapje of drankje. Ook zijn er buiten het buffet automaten waaruit je diverse dranken en versnaperingen kunt halen. 

  Gezonde schoolkantine

  Het Alfa-college in Hardenberg heeft de 'Gezonde Schoolkantine Schaal' van het Voedingscentrum ontvangen. De schaal wordt jaarlijks uitgereikt aan scholen waar 75 procent van het assortiment in de kantine uit gezonde basisproducten bestaat. We vinden jouw gezondheid belangrijk. Daarom werken we hard aan een gezond aanbod in de schoolkantine.