Alfa-college

Ga je mee naar het buitenland

Bij het Alfa-college in Hardenberg krijg je de kans om internationale ervaring op te doen. Zo zijn er internationale projecten, excursies naar het buitenland, maar ook internationale stages mogelijk. Er zijn bijvoorbeeld goede contacten met internationaal erkende leerbedrijven in onder andere Finland, Engeland, Ierland, België, Duitsland, Spanje, Malta en Curaçao. Lees hier meer.

Internationale stagemarkt
Stage lopen in het buitenland is erg waardevol. Je doet nieuwe ervaringen op, leert andere culturen kennen, verbetert je talenkennis en je wordt zelfstandiger. Jaarlijks wordt er in de Aorta van het LOC-gebouw een Internationale stagemarkt gehouden waar studenten de mogelijkheid om met internationale organisaties kennis te maken. Ook zijn er (klassikale) voorlichtingen over de internationale mogelijkheden.

Balie internationalisering
Bij het Servicepunt vind je de balie Internationalisering. Op maandag van 12.45 tot 14.15 uur en op vrijdag van 08.45 tot 10.15 is deze balie geopend. Managementassistent Sylvia Drenthen en docent Klara Naaijer helpen onder andere bij het invullen van het aanmeldformulier, het aanvragen van een uitwonende beurs en de subsidie van Erasmus+.