Alfa-college

Regionaal Techniek Centrum 

Het Alfa-college werkt in de regio Hardenberg intensief samen met een aantal technische bedrijven. Samen bieden we technische opleidingen in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) aan. Deze samenwerking noemen we het Regionaal Techniek Centrum (RTC).

Bezoekadres
Parkweg 3
7772 XP Hardenberg
Telefoonnummer: 0523-264403
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 16.30 uur

Kom eens langs op onze locatie Regionaal Techniek Centrum 
 • Opleidingen
  In het Regionaal Techniek Centrum in Hardenberg vind je opleidingen in de richting Afbouw, Hout en onderhoud, Bouw en infra en Techniek en procesindustrie.

 • Locatiegids Hardenberg
  Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle eerstejaars studenten een gedrukt exemplaar van de locatiegids Hardenberg. De locatiegids is bedoeld om de studenten wegwijs te maken op de school. Ook de vakantieplanning, lestijden en de in te leveren documenten voordat je met een opleiding kunt starten, vind je in de locatiegids.
 • Wat is het RTC?
  Het Regionaal Techniek Centrum is een samenwerkingsverband van ondernemers in de regio Hardenberg. Technische opleidingen op vmbo- en mbo-niveau in de richtingen mechanische techniek, bouw, elektro- en installatietechniek zijn hier op een nieuwe manier samengebracht. Binnen het RTC kun je werken en leren combineren en leiden we je op tot een vakmens waar bedrijven behoefte aan hebben.
 • Hoe werkt het RTC?
  In je eerste jaar ga je twee dagen per week naar school. Op deze dagen volg je praktijk en theorie die op jouw talenten worden afgestemd. De andere drie dagen werk je bij een bedrijf, waar je jouw vaardigheden kunt ontwikkelen en praktijkervaring op kunt doen. In het tweede jaar ga je één dag per week naar school en werk je vier dagen.
  Je hebt een arbeidsovereenkomst met het Regionaal Techniek Centrum. Het RTC zorgt ervoor dat je aangemeld wordt voor theorielessen en praktijkinstructie bij het Alfa-college en dat jij en jouw leerbedrijf op tijd over het weekrooster worden geïnformeerd.
 • Voordelen van het RTC?

  De voordelen van werken en leren bij het Regionaal Techniek Centrum in Hardenberg zijn:

  • werken en leren in de regio
  • baangarantie voor de duur van de opleiding
  • kleinschalig
  • goede contacten met het bedrijfsleven
  • modern onderwijs
  • goede voorzieningen.
 • Kosten
  Als je een opleiding gaat volgen bij een onderwijsinstelling, zijn hier normaal gesproken kosten aan verbonden. Bij het Regionaal Techniek Centrum is het als volgt geregeld: het RTC, waar je werkt, betaalt de opleiding. Dit is inclusief de onderwijsbijdrage, kosten voor boeken, kosten voor de praktijkopleiding, etc. Ook stelt het Regionaal Techniek Centrum beschermende materialen ter beschikking.
 • Aanmelden en kennismaking
  Je kunt je aanmelden voor een opleiding bij het RTC door rechtsboven op de rode knop Meld je aan te klikken. Het RTC biedt opleidingen (en werkplekken) op het gebied van Afbouw, Hout en onderhoud, Bouw en infra en Techniek en procesindustrie. Nadat je je hebt aangemeld, heb je een kennismakingsgesprek met de praktijkopleider van het Regionaal Techniek Centrum. Als de praktijkopleider denkt dat je geschikt bent, worden er vaste afspraken tussen jou en het leerbedrijf gemaakt. Je kunt ook contact opnemen (zie bovenaan) met het Regionaal Techniek Centrum voordat je een geschikt leerbedrijf hebt gevonden. In dat geval zoek je na het kennismakingsgesprek samen met het RTC een leerbedrijf. Als er een match is gevonden, wordt de samenwerking vastgelegd in een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
 • Locatiewegwijzer
  Bekijk hier de Locatiewegwijzer.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed