Alfa-college

KARgo! De Stroom 3

Kies je voor een opleiding Autotechniek, Bedrijfsautotechniek of Transport en Logistiek, dan ga je naar de locatie KARgo! Een kleine locatie, waar iedereen elkaar kent. Kom eens langs! Je hart gaat vast sneller kloppen van de werkplaats met de modernste apparatuur en elektrische auto's. Hieronder vind je alle info die je moet weten. En neem ook eens een kijkje op kargo.nl

 

Bezoekadres
De Stroom 3
7901 TG Hoogeveen
Telefoonnummer: 0528-287600
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 16.30 uur

Kom eens langs op onze locatie KARgo! De Stroom 3

Maak kennis met de locatie KARGO!

opleidingsvideo logistiek supervisor

Opleidingsvideo logistiek supervisor

Sluiten

Opleidingsvideo Technisch Specialist bedrijfsauto's

Opleidingsvideo Technisch Specialist Bedrijfsauto's

Sluiten
 • Locatiefilmpje

  Maak kennis met de locatie


 • Wegwijs op de locatie
  Het Servicepunt
  Bij het Servicepunt in de centrale hal van de Voltastraat kun je terecht voor de meest uiteenlopende vragen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over administratie, informatie over lokalen of adreswijzigingen. In veel gevallen kunnen de Servicepuntmedewerkers je vraag direct beantwoorden. Het Servicepunt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en kun je bereiken via 0528-287600 of via servicepunt.hgvn@alfacollege.nl.

  ICT-servicepunt
  Ben je je wachtwoord vergeten, heb je vragen over AlfaConnect of wil je een ICT-storing melden? Ga dan naar het ICT-servicepunt in de centrale hal of bel 088-3341234.

  Kluisjes
  Voor het opbergen van je persoonlijke spullen kun je een kluisje aanvragen bij de conciërge van de Voltastraat. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wel vragen we € 25,- borg die je bij het inleveren van de sleutel weer terugkrijgt. Bij verlies of diefstal kun je tegen betaling van € 10,- een nieuwe sleutel aanvragen. Het Alfa-college is niet verantwoordelijk voor schade aan of vermissing van goederen uit de kluisjes. Om er zeker van te zijn dat er geen verboden voorwerpen op school aanwezig zijn, zijn we bevoegd om kluisjes te controleren.

  Kantine
  De locatie KARgo! heeft een kantine met automaten waar koffie, thee, frisdrank, soep of iets lekkers is te krijgen. Het Alfa-college aan de Voltastraat heeft een gezonde schoolkantine. In het schoolrestaurant kun je terecht voor diverse belegde broodjes, salades en sapjes. De catering is van maandag tot en met donderdag open van 9.30 tot 18.00 uur en op vrijdag tot 15.00 uur.

  Overige faciliteiten Voltastraat
  Het komt voor dat je ook les krijgt op onze onderwijslocatie aan de Voltastraat. De onderstaande faciliteiten kun je daar vinden.

  Ambiance
  Ambiance is het leerwerkrestaurant van onze school. Je vindt het restaurant in D0.01. Studenten van de Horeca-opleidingen runnen het restaurant met een internationale keuken en kaart. Op dinsdagavond is er restaurantavond. De studenten serveren dan heerlijke driegangendiners. Reserveren kan via restaurant.ambiance@alfa-college.nl.

  Petit Café
  Zin in een heerlijk kopje koffie? Probeer dan één van de koffiespecialiteiten van het Petit Café of geniet van croissants, diverse zoete lekkernijen of verse jus d’orange.

  Alfa Shop
  De Alfa Shop wordt gerund door studenten van de Business School. In de Alfa Shop worden onder andere lekkernijen van Business Brood en Banket verkocht, maar ook producten van Hema of Sligro. De Alfa Shop is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur.

  Hair & Beauty
  Naar de kapper of een schoonheidsspecialist? Dat kan aan de Voltastraat! Studenten Haarverzorging runnen een professionele, duurzame kapsalon. Je kunt hier terecht voor diverse kleur- of knipbehandelingen die worden uitgevoerd met duurzame, groene producten. De salon is open op dinsdagavond (17.00 - 20.00 uur) en donderdagochtend (9.00 - 12.00 uur). Maak een afspraak op 1kapper.nl of loop bij ons langs.

  Ook in de beautysalon is alles afgestemd op duurzaamheid. Je kunt hier terecht voor diverse schoonheidsbehandelingen. De salon wordt gerund door enthousiaste studenten onder begeleiding van docenten.
 • Wie is wie
  Regiodirecteur
  Carlijn Molewater de la Rive Box

  Facilitair manager
  Inus Jeuring

  Opleidingsmanagers
  Annemieke Nap - Dienstverlenende beroepen (niveau 2) en Welzijn
  Sylvie Mae Van Geffen - Tijsma - Business School Ambachten
  Diana Akkerman - Business School Economie en Loopbaancentrum
  Winfred Voorstok - Assistenten gezondheidszorg, Techniek en ICT
  Jeanette van Ommen - Zorg en Entree-opleidingen
  Leo Dercksen - KARgo! en Uniformberoepen
  Klaas Berends - Projectmanager

  Loopbaanadviseurs
  Dagmar de Boer
  Gerald van der Bruggen
  Lars Drent
  Marco de Lang
  Siebren Nijdam

  Orthopedagogen
  Liesje Venema
  Lysbeth van der Werf

  Servicepunt
  Joke Ballast
  Henry Kuipers
  Astrid Steenbergen
  Yvonne van der Sluis- Booij
  Lisa Wessels
  Vera Plas

  Schoolpastor
  Jannie Postma

  Coördinator sociale veiligheid
  Karin Wullink

  Sportcoördinator
  Jos Greidanus
 • Wat heb je nodig

  Schoolkosten: boeken en licenties
  De boeken en licenties die je nodig hebt, staan op de website van MBOwebshop (was eerst Studers). Hier kun je al je boeken en licenties in één keer bestellen, maar je bent natuurlijk vrij om je boeken en licenties ergens anders te kopen. Houd bij het bestellen de ISBN-nummers van de boekenlijst van jouw opleiding aan. Kijk bij leermiddelen voor meer informatie. 

  Voor het begin van de vakantie tot in de eerste weken van het nieuwe schooljaar, kun je via Start schooljaar zien wat je nog meer nodig hebt, zoals een laptop, kleding of andere benodigdheden.

 • Lestijden
  Aan het begin van je schooljaar krijg je je eigen lesrooster waar ook je pauzes in staan. Elke periode (van 10 weken) krijg je een nieuw rooster.
 • Opleidingen

  Op onze locatie KARgo! worden de opleidingsrichtingen Auto-, Bedrijfsautotechniek, Transport & Logistiek aangeboden.

 • GMTO-gecertificeerd
  De auto-, transport- en logistiekbranche verandert continue. KARgo! speelt in op deze ontwikkelingen, zodat onderwijs en bedrijfsleven goed op elkaar aan blijven sluiten. Zo leren studenten Auto- en Bedrijfsautotechniek om onderhoudswerkzaamheden, reparaties en storingen aan hybride en elektrische voertuigen uit te voeren.

  Om de veiligheid van studenten en docenten te garanderen is het Alfa-college sinds 2016 GMTO-gecertificeerd. Dit betekent dat de docenten Auto- en Bedrijfsautotechniek in het bezit zijn van alle certificaten om, samen met studenten, te werken aan hybride en elektrische voertuigen. Ook kennis van de steeds strengere veiligheids- en milieueisen in de branche is een belangrijk onderdeel van de opleidingen bij KARgo!
 • Loopbaancentrum

  We vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die is afgestemd op jouw wensen, persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden. Het Loopbaancentrum kan jou hierbij helpen. Hier werken loopbaanadviseurs en orthopedagogen.

  Ondersteuning bij je studie

  Als je bij het Alfa-college een opleiding volgt, word je in eerste instantie begeleid door je mentor/coach. Mocht je (extra) begeleiding of ondersteuning nodig hebben dan kan het Loopbaancentrum je helpen.

  Wat doet het Loopbaancentrum?

  • Loopbaanbegeleiding: wanneer je van opleiding wilt of moet veranderen, wanneer je zonder diploma de school wilt verlaten of wanneer je door wilt stromen naar het hbo.
  • Begeleiding bij verzuim: contact met leerplicht/RMC, GGD en eventuele externe hulpverleners.
  • Ondersteuning bij vragen over studiefinanciering, les/cursusgeld en/of restitutie.
  • Faciliteiten regelen bij leerproblemen: bijvoorbeeld extra toetstijd vanwege dyslexie.
  • Ondersteunen bij problemen binnen de opleiding of stage. Dit gebeurt altijd samen met je coach. Bijvoorbeeld wanneer je dreigt vast te lopen of vertraging oploopt.
  • Afstemmen met externe hulpverlening wanneer je deze hebt en overleg belangrijk is.
  • Wanneer je problemen hebt die je niet met je coach wil bespreken, kun je een gesprek met de orthopedagoog aanvragen om te kijken naar passende stappen.

  Het Loopbaancentrum is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur via 088-3342233 of via loopbaancentrum.hgvn@alfa-college.nl.

 • AlfaDOET!
  In dienstencentrum AlfaDOET! steken eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlenende beroepen hun handen uit de mouwen. Als student ontdek je via AlfaDOET! waar je interesse en kwaliteiten liggen. Ook lever je met je inzet een zinvolle bijdrage aan de Hoogeveense samenleving in en buiten de school.

  logo AlfaDOET
  Onze studenten gaan graag voor u aan de slag! Hebt u een leuke opdracht waarbij u hulp kunt gebruiken? Zoals: koffie drinken met ouderen, hulp bij het halen van boodschappen, vergaderruimtes klaarmaken of goodiebags samenstellen voor evenementen. Neem dan contact op met AlfaDOET! via alfadoet@alfa-college.nl, via 088-3342230 of 06-83159620 of vul direct dit formulier in.

  Dienstencentrum AlfaDOET! is een initiatief van het Alfa-college en SWW Hoogeveen.
 • Gedragsregels
  We zijn met elkaar verantwoordelijk voor het samen leven in een verzorgd en schoon gebouw. Het uitgangspunt hierbij is altijd ‘respect voor elkaar, respect voor jezelf en respect voor de werksfeer en werkomgeving’.  Afval

  Gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.

  Alcohol
  Het nuttigen van alcoholische dranken is alleen toegestaan bij opleidingsspecifieke onderwijsdoeleinden of evenementen.

  Dieren
  Alleen hulphonden zijn welkom in het schoolgebouw.

  Eigendommen
  Je bent persoonlijk verantwoordelijk voor je eigendommen. Bij beschadiging, verlies of diefstal is het Alfa-college niet aansprakelijk. Het is niet toegestaan om zonder toestemming goederen van het Alfa-college mee te nemen.

  Eten, drinken, catering en evenementen
  Eten en drinken is toegestaan in het restaurant en op de hiervoor geschikte pauzeplekken of (lounge)ruimten in de gangen. In lokalen mag je zoveel water drinken als je wilt.

  Gasten en leveranciers
  Alle gasten en bezoekers moeten vooraf bij het Servicepunt gemeld worden. 

  Gevonden voorwerpen
  Gevonden voorwerpen kunnen bij het Servicepunt gebracht en afgehaald worden.

  Gewenst gedrag
  Zorg er voor dat een ander ongestoord kan werken of studeren, probeer geluidsoverlast te voorkomen en breng geen schade toe aan de eigendommen van het Alfa-college of die van iemand anders. Bij ernstige ordeverstoring kunnen maatregelen worden getroffen, op grond van de bepalingen in de algemene voorwaarden behorend bij de onderwijsovereenkomst.

  Informatiebeveiliging en integriteit
  Bij het verlaten van een werkplek vergrendel je je computer. 

  Kledingvoorschrift
  Sinds 1 augustus 2019 geldt de wettelijke regeling m.b.t. gezichtsbedekkende kleding in gebouwen en op terreinen van de overheid, de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer. Dit betekent dat studenten, medewerkers en bezoekers in de schoolgebouwen, op de schoolterreinen en tijdens onderwijsactiviteiten op school of bij een leerbedrijf geen geheel gezichtsbedekkende kleding of kleding waarbij alleen de ogen zichtbaar zijn, mogen dragen. Het dragen van een mondkapje in verband met het coronavirus valt buiten deze wettelijke regeling.

  Kluisjes
  Vraag een kluisje aan via het Servicepunt. Kluisjes kunnen preventief en op verdenking worden gecontroleerd.

  Openingstijden
  Het gebouw is van maandag t/m vrijdag geopend vanaf 7.00 uur. De Servicepunt is open van 8.00 uur tot 16.30 uur. De sluitingstijd is afhankelijk van de avondactiviteiten.

  Parkeren voertuigen en rijwielen
  Zet je fiets, scooter of parkeer je auto of motor op de hiervoor bestemde plaatsen.

  Posters en flyers
  Wil je posters of flyers verspreiden? Meld dit bij het Servicepunt. Zij plakken en/of bevestigen deze op de daarvoor bestemde plaatsen.

  Rookvrije schoolomgeving
  Onze school heeft een rookvrij schoolterrein.

  Toegang gebruikers
  De Alfa-pas moet zorgvuldig gebruikt worden. Het is niet toegestaan om persoonlijk verstrekte sleutels en/of toegangspassen door te geven aan derden en/of te dupliceren. Als passen of sleutels zijn verloren of zoekgeraakt, moet je het Servicepunt hier onmiddellijk van op de hoogte stellen.

  Wapens en drugs
  Verdovende middelen en wapens zijn verboden. In iedere vorm en hoeveelheid.

  Veiligheid en calamiteiten
  In verband met de veiligheid worden vluchtwegen en nooduitgangen vrijgehouden. Op deze plaatsen mogen geen voorwerpen worden geplaatst. Zet geen brand- en rookwerende deuren vast in geopende stand.

  Verlaat het gebouw als het ontruimingssignaal klinkt of wanneer daartoe opdracht gegeven wordt door de security host, bedrijfshulpverleners, brandweer- of politiemedewerkers.

  Zorg dat je weet waar je naartoe moet bij een calamiteit. Op iedere verdieping hangen plattegronden waarop de vluchtroutes en de plaats van blusapparatuur vermeld zijn.

  Bij calamiteiten bel je zo snel mogelijk het interne noodnummer 088-334 1900.

  Wat moet je doen bij calamiteiten
  Het Alfa-college wil een veilige school zijn voor iedereen. Daar doen we ons uiterste best voor. Toch kan er soms iets mis gaan: een ongeval, brand, explosie of zelfs een bommelding. Het Alfa-college moet voorbereid zijn op dat soort noodgevallen, net zoals andere organisaties. Daarom is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen in noodgevallen, als je iets naars ziet gebeuren of bij een ruzie die uit de hand loopt. 

  Als er géén medewerker of docent bij is, dan meld jij het noodgeval via het interne noodnummer 088-334 1900.

  Wat meld je? 

  • Noem je naam en het nummer van het toestel waarmee je belt
  • Noem de plaats in het gebouw van het noodgeval
  • Beschrijf het soort noodgeval
  • Vermeld het tijdstip van het noodgeval
  • Beschrijf de toestand van het slachtoffer en/of de situatie
  • Vertel welke actie is of wordt ondernomen
  • Geef aan of er mensen in gevaar zijn. Zo ja, hoeveel?
  • Schat in welke externe hulp er nodig is.
  Bedrijfshulpverlening
  Op alle locaties zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers). Je herkent ze aan gele hesjes. Bij een noodgeval komen zij als eerste helpen. Als de BHV’ers het nodig vinden kunnen ze het gebouw geheel of gedeeltelijk laten ontruimen. Als dat gebeurt, volg je de instructies hieronder op.

  Ontruiming
  Een ontruiming vindt plaats als er gevaar is voor studenten of medewerkers. Denk aan brand, een bommelding, of een incident vlakbij het schoolgebouw. Elke locatie van het Alfa-college heeft een eigen ontruimingsplan. Luister bij een ontruiming goed naar de BHV’ers en volg hun instructies op. Blijf kalm. Volg de vluchtwegen en blijf bij je klasgenoten en je docent. Laat je spullen achter. Alleen bij ontruiming vanwege een bommelding neem je je persoonlijke spullen mee naar de verzamelplaats. Dit maakt het voor externe deskundigen gemakkelijker om te zoeken naar een eventuele bom.

  Instructies
  Tijdens calamiteiten moet iedereen zich houden aan de volgende stappen:

  1. Volg de instructies van de docent op.
  2. Blijf als klas/groep zo veel mogelijk bij elkaar onder leiding van de docent.
  3. Loop rechts en niet te hard (raak niet in paniek, en volg de aangegeven vluchtroute.
  4. Help eventuele gehandicapte klasgenoten.
  5. Voeg je bij de groep op de verzamelplaats en blijf daar ter controle van de docent/ verzamelleider.
  6. Bij sterke rookontwikkeling: loop gebukt en houd een kledingstuk voor je neus en mond.
  7. Het gebruik van de lift is ten strengste verboden!
  8. Houd je aan de instructies van de BHV’er en de professionele hulpverleners (brandweer e.d.).
  9. Verlaat de verzamelplaats nooit zonder toestemming.
  10. Neem bij een bommelding je persoonlijke eigendommen mee.
 • Locatiewegwijzer
  Bekijk hier de Locatiewegwijzer.

Blijf op de hoogte!

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed