Alfa-college

Voltastraat 33

De Voltastraat is een bruisende locatie. Wat wil je ook, met zoveel verschillende opleidingen, faciliteiten en studenten! Het gebouw lijkt misschien groot, maar elke opleiding heeft een vaste plek. Verwacht een persoonlijke benadering: je bent geen nummer, maar iemand met talenten!

Bezoekadres
Voltastraat 33
7903 AA Hoogeveen
Telefoonnummer: 0528-287600
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 16.30 uur

Kom eens langs op onze locatie Voltastraat 33
 • Locatiefilmpje

  Wat maakt de locatie Voltastraat zo leuk?

   

 • Wegwijs op de locatie
  Het Servicepunt
  Bij het Servicepunt in de centrale hal van de Voltastraat kun je terecht met al je vragen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kluisje, lokalen of adreswijzigingen. In veel gevallen kunnen de Servicepuntmedewerkers je vraag direct beantwoorden.

  Het Servicepunt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en kun je bereiken via 0528-287600 of [email protected].

  ICT-servicepunt
  Ben je je wachtwoord vergeten, heb je vragen over AlfaConnect of wil je een ICT-storing melden? Ga dan naar het ICT-servicepunt in de centrale hal of bel 088-3341234.

  Kluisjes
  Voor het opbergen van je persoonlijke spullen kun je een kluisje aanvragen bij het Servicepunt. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wel vragen we € 25,- borg. Deze krijg je bij het inleveren van de sleutel weer terug. Bij verlies of diefstal kun je tegen betaling van € 10,- een nieuwe sleutel aanvragen bij het Servicepunt.

  Het Alfa-college is niet verantwoordelijk voor schade aan of vermissing van goederen uit de kluisjes. Om er zeker van te zijn dat er geen verboden voorwerpen op school aanwezig zijn, zijn we bevoegd om kluisjes te controleren.

  Stilteruimte
  De stilteruimte is een plek waar je even los kunt komen van de hectiek van de dag. Een plek om je terug te trekken, waar ruimte is voor rust, bezinning en/of gebed die ruimte geeft voor wat jou beweegt; verdriet, vreugde of gewoon even niets. Je kunt de ruimte gebruiken op een manier die voor jou past. Je vindt de stilteruimte in lokaal D1.61.
 • Wie is wie
  Regiodirecteur
  Carlijn Molewater en Annemieke Smit

  Facilitair manager
  Inus Jeuring

  Opleidingsmanagers
  Annemieke Nap - Dienstverlenende beroepen (niveau 2) en Welzijn
  Sylvie Mae Van Geffen - Tijsma - Hospitality & Food en ICT
  Diana Akkerman - Business School en Loopbaancentrum
  Winfred Voorstok - Assistenten gezondheidszorg en Techniek
  Jeanette van Ommen - Zorg en Entree-opleidingen
  Leo Dercksen - KARgo! en Uniformberoepen

  Adviseurs Studentenbegeleiding
  Dagmar de Boer
  Gerald van der Bruggen
  Marco de Lang
  Siebren Nijdam

  Orthopedagogen
  Nisette Plug

  Servicepunt
  Joke Ballast
  Henry Kuipers
  Astrid Steenbergen
  Yvonne van der Sluis- Booij
  Lisa Wessels
  Anton Douw

  Schoolpastor
  Jannie Postma

  Coördinator sociale veiligheid
  Karin Wullink

  Sportcoördinator
  Jos Greidanus
 • Wat heb je nodig?

  Schoolkosten: boeken, licenties, laptop en kleding
  Lees alles over schoolkosten en studiefinanciering.
  De boeken en licenties die je nodig hebt, staan op de website van MBOwebshop. Hier kun je al je boeken en licenties in één keer bestellen, maar je bent natuurlijk vrij om je boeken en licenties ergens anders te kopen. Houd bij het bestellen de ISBN-nummers van de boekenlijst van jouw opleiding aan. Je kunt inloggen op MBO webshop met jouw eigen schoolaccount. 

  Laptop
  Op campusshop.nl is een portaal ingericht waar wij laptops laten zien die voldoen aan de minimale specificaties die jouw opleiding voorschrijft. Check of jouw eigen laptop hieraan voldoet. Je kan eventueel een laptop via de Campusshop aanschaffen.

  Voor het begin van de vakantie tot in de eerste weken van het schooljaar, kun je via Startinfo zien wat je nog meer nodig hebt, zoals kleding of andere benodigdheden.

 • Lestijden
  Aan het begin van je schooljaar krijg je je eigen lesrooster waar ook je pauzes in staan. Elke periode (10 weken) krijg je een nieuw rooster.
 • Opleidingen

  Op onze locatie Voltastraat 33 vind je opleidingen in de richtingen:

  • Zorg & Welzijn
  • Assistenten in de Gezondheidszorg
  • Horeca, Brood & Banket
  • Recreatie & Evenementen 
  • Uiterlijke verzorging
  • Handel & Ondernemen & Economie & Administratie
  • Uniformberoepen
  • Techniek & ICT
  • Bouwkunde
  • Dienstverlenende beroepen
  • Entree

  Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor cursussen voor volwassenen en inburgering.

 • Loopbaancentrum

  We vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die is afgestemd op jouw wensen, persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden. Het Loopbaancentrum kan jou hierbij helpen. Hier werken adviseurs studentbegeleiding en orthopedagogen.

  Ondersteuning bij je studie

  Als je bij het Alfa-college een opleiding volgt, word je in eerste instantie begeleid door je mentor/coach. Mocht je (extra) begeleiding of ondersteuning nodig hebben dan kan het Loopbaancentrum je helpen.

  Wat doet het Loopbaancentrum?

  • Loopbaanbegeleiding: wanneer je van opleiding wilt of moet veranderen, wanneer je zonder diploma de school wilt verlaten of wanneer je door wilt stromen naar het hbo.
  • Begeleiding bij verzuim: contact met leerplicht/RMC, GGD en eventuele externe hulpverleners.
  • Ondersteuning bij vragen over studiefinanciering, les/cursusgeld en/of restitutie.
  • Faciliteiten regelen bij leerproblemen: bijvoorbeeld extra toetstijd vanwege dyslexie.
  • Ondersteunen bij problemen binnen de opleiding of stage. Dit gebeurt altijd samen met je coach. Bijvoorbeeld wanneer je dreigt vast te lopen of vertraging oploopt.
  • Afstemmen met externe hulpverlening wanneer je deze hebt en overleg belangrijk is.
  • Wanneer je problemen hebt die je niet met je coach wil bespreken, kun je een gesprek met de orthopedagoog aanvragen om te kijken naar passende stappen.

  Het Loopbaancentrum is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur via tel. 088-3342233 en [email protected].

 • AlfaDOET

  In dienstencentrum AlfaDOET! steken eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlenende beroepen hun handen uit de mouwen. Als student ontdek je via AlfaDOET! waar je interesse en kwaliteiten liggen. Ook lever je met je inzet een zinvolle bijdrage aan de Hoogeveense samenleving binnen en buiten de school.

  logo AlfaDOET
  Onze studenten gaan graag voor u aan de slag! Hebt u een leuke opdracht waarbij u hulp kunt gebruiken? Zoals: koffie drinken met ouderen, hulp bij het halen van boodschappen, vergaderruimtes klaarmaken of goodiebags samenstellen voor evenementen. Neem dan contact op met AlfaDOET! via [email protected], tel. 088-3342230 of 06-83159620 of vul direct dit formulier in.

  Dienstencentrum AlfaDOET! is een initiatief van het Alfa-college en SWW Hoogeveen.

  Groepsfoto studenten AlfaDOET!
  Studenten die via AlfaDOET! aan de slag zijn

 • Horeca voorzieningen
  Logo Meet en EatSchoolrestaurant - Meet & Eat
  Het Alfa-college heeft een gezonde schoolkantine. In het schoolrestaurant kun je terecht voor diverse belegde broodjes, salades en sapjes, inclusief vegetarische en vegan mogelijkheden. Ook is het mogelijk om een broodje bij het schoolrestaurant te reserveren, zodat je dit ’s avonds kunt ophalen. Doe dit dan voor 16.00 uur. Heb je liever een warme maaltijd? Reserveer deze dan een dag te voren.

  De catering is van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 15.15 uur. 

  Ambiance
  Ambiance is het leerwerkrestaurant van onze school. Je vindt het restaurant in ruimte D0.01. Studenten van de horeca-opleidingen runnen het restaurant, dat een internationale keuken en kaart heeft. Op dinsdagavond is het restaurantavond. De studenten serveren dan heerlijke driegangendiners. Reserveren kan via [email protected].

  Petit Café
  Zin in een heerlijk kopje koffie? Probeer dan één van de koffiespecialiteiten van het Petit Café of geniet van croissants, diverse zoete lekkernijen of verse jus d’orange.

  Petit Cafe

  Ineke Doornink is op haar plek in het Petit Café. "Ik voel me helemaal thuis bij het Alfa-college. Wat ik hier doe, dat bén ik! Gastvrijheid, je welkom voelen, aandacht voor een ander. Dat zit in me en daarom ben in het Petit Café helemaal op m’n plek. Het is echt het middelpunt van de school en hier is het altijd gezellig en sfeervol. Geen dag is hetzelfde en ik geniet van de leuke contacten."

  Alfa Shop
  De Alfa Shop wordt gerund door studenten van Dienstverlenende beroepen. Alle werkzaamheden die in een reguliere winkel plaatsvinden, worden hier ook uitgevoerd. De studenten bepalen zelf de inrichting en het assortiment. In de Alfa Shop worden onder andere lekkernijen van Brood en Banket verkocht. De Alfa Shop is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur.
 • Hair- en Beauty
  Hair & Beauty
  Naar de kapper of een schoonheidsspecialist? Dat kan aan de Voltastraat!

  Studenten Haarverzorging runnen de professionele, duurzame kapsalon Better Hair. Je kunt hier terecht voor diverse kleur- en knipbehandelingen die worden uitgevoerd met duurzame, groene producten. De kapsalon is geopend op maandag - en woensdagmiddag (13.00 - 16.00 uur) en donderdagmiddag (13.30 - 16.30 uur). Maak een afspraak op 1kapper.nl of loop bij ons langs.

  Ook in de beautysalon is alles afgestemd op duurzaamheid. Je kunt hier terecht voor diverse schoonheidsbehandelingen. De salon wordt gerund door enthousiaste studenten onder begeleiding van docenten.
 • Gedragsregels
  We zijn met elkaar verantwoordelijk voor het samen leven in een verzorgd en schoon gebouw. Het uitgangspunt hierbij is altijd ‘respect voor elkaar, respect voor jezelf en respect voor de werksfeer en werkomgeving’.  Afval

  Gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.

  Alcohol
  Het nuttigen van alcoholische dranken is alleen toegestaan bij opleidingsspecifieke onderwijsdoeleinden of evenementen.

  Dieren
  Alleen hulphonden zijn welkom in het schoolgebouw.

  Eigendommen
  Je bent persoonlijk verantwoordelijk voor je eigendommen. Bij beschadiging, verlies of diefstal is het Alfa-college niet aansprakelijk. Het is niet toegestaan om zonder toestemming goederen van het Alfa-college mee te nemen.

  Eten, drinken, catering en evenementen
  Eten en drinken is toegestaan in het restaurant en op de hiervoor geschikte pauzeplekken of (lounge)ruimten in de gangen. In lokalen mag je zoveel water drinken als je wilt.

  Gasten en leveranciers
  Alle gasten en bezoekers moeten zich vooraf bij het Servicepunt melden.

  Gevonden voorwerpen
  Gevonden voorwerpen kunnen bij het Servicepunt gebracht en afgehaald worden.

  Gewenst gedrag
  Zorg ervoor dat een ander ongestoord kan werken of studeren, probeer geluidsoverlast te voorkomen en breng geen schade toe aan de eigendommen van het Alfa-college of van iemand anders. Bij ernstige ordeverstoring kunnen maatregelen worden getroffen, op grond van de bepalingen in de algemene voorwaarden van de onderwijsovereenkomst.

  Informatiebeveiliging en integriteit
  Bij het verlaten van een werkplek vergrendel je je computer.

  Kledingvoorschrift
  Sinds 1 augustus 2019 geldt de wettelijke regeling m.b.t. gezichtsbedekkende kleding in gebouwen en op terreinen van de overheid, de zorg, het onderwijs en het openbaar vervoer. Dit betekent dat studenten, medewerkers en bezoekers in de schoolgebouwen, op de schoolterreinen en tijdens onderwijsactiviteiten op school of bij een leerbedrijf geen geheel gezichtsbedekkende kleding of kleding waarbij alleen de ogen zichtbaar zijn, mogen dragen. Het dragen van een mondkapje in verband met het coronavirus valt buiten deze wettelijke regeling.

  Kluisjes
  Vraag een kluisje aan via het Servicepunt. Kluisjes kunnen preventief en op verdenking worden gecontroleerd.

  Openingstijden
  Het gebouw is van maandag t/m vrijdag geopend vanaf 7.00 uur. Het Servicepunt is open van 8.00 uur tot 16.30 uur. De sluitingstijd is afhankelijk van de avondactiviteiten.

  Parkeren voertuigen en rijwielen
  Zet je fiets, scooter of parkeer je auto of motor op de hiervoor bestemde plaatsen.

  Posters en flyers
  Wil je posters of flyers verspreiden? Meld dit bij het Servicepunt. De medewerkers van het Servicepunt plakken en/of bevestigen deze op de daarvoor bestemde plaatsen.

  Rookvrije schoolomgeving
  Onze school heeft een rookvrij schoolterrein.

  Toegang gebruikers
  De Alfa-pas moet zorgvuldig gebruikt worden. Het is niet toegestaan om persoonlijk verstrekte sleutels en/of toegangspassen door te geven aan derden en/of te dupliceren. Als passen of sleutels zijn verloren of zoekgeraakt, moet je het Servicepunt hier onmiddellijk van op de hoogte stellen.

  Wapens en drugs
  Verdovende middelen en wapens zijn verboden. In iedere vorm en hoeveelheid.

  Veiligheid en calamiteiten
  In verband met de veiligheid worden vluchtwegen en nooduitgangen vrijgehouden. Op deze plaatsen mogen geen voorwerpen worden geplaatst. Zet geen brand- en rookwerende deuren vast in geopende stand.

  Verlaat het gebouw als het ontruimingssignaal klinkt of wanneer daartoe opdracht gegeven wordt door de security host, bedrijfshulpverleners, brandweer- of politiemedewerkers.

  Zorg dat je weet waar je naartoe moet bij een calamiteit. Op iedere verdieping hangen plattegronden waarop de vluchtroutes en de plaatsen van blusapparatuur vermeld zijn.

  Bij calamiteiten bel je zo snel mogelijk het interne noodnummer 088-334 1900.

  Wat moet je doen bij calamiteiten
  Het Alfa-college wil een veilige school zijn voor iedereen. Daar doen we ons uiterste best voor. Toch kan er soms iets mis gaan: een ongeval, brand, explosie of zelfs een bommelding. Het Alfa-college moet voorbereid zijn op dat soort noodgevallen, net zoals andere organisaties. Daarom is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen in noodgevallen, als je iets naars ziet gebeuren of bij een ruzie die uit de hand loopt.

  Als er géén medewerker of docent bij is, dan meld jij het noodgeval via het interne noodnummer 088-334 1900.

  Wat meld je?

  • Noem je naam en het nummer van het toestel waarmee je belt
  • Noem de plaats in het gebouw van het noodgeval
  • Beschrijf het soort noodgeval
  • Vermeld het tijdstip van het noodgeval
  • Beschrijf de toestand van het slachtoffer en/of de situatie
  • Vertel welke actie is of wordt ondernomen
  • Geef aan of er mensen in gevaar zijn. Zo ja, hoeveel?
  • Schat in welke externe hulp er nodig is.
  Bedrijfshulpverlening
  Op alle locaties zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers). Je herkent ze aan gele hesjes. Bij een noodgeval komen zij als eerste helpen. Als de BHV’ers het nodig vinden kunnen ze het gebouw geheel of gedeeltelijk laten ontruimen. Als dat gebeurt, volg je de instructies hieronder op.

  Ontruiming
  Een ontruiming vindt plaats als er gevaar is voor studenten of medewerkers. Denk aan brand, een bommelding, of een incident vlakbij het schoolgebouw. Elke locatie van het Alfa-college heeft een eigen ontruimingsplan. Luister bij een ontruiming goed naar de BHV’ers en volg hun instructies op. Blijf kalm. Volg de vluchtwegen en blijf bij je klasgenoten en je docent. Laat je spullen achter. Alleen bij ontruiming vanwege een bommelding neem je je persoonlijke spullen mee naar de verzamelplaats. Dit maakt het voor externe deskundigen gemakkelijker om te zoeken naar een eventuele bom.

  Instructies
  Tijdens calamiteiten moet iedereen zich houden aan de volgende stappen:

  1. Volg de instructies van de docent op.
  2. Blijf als klas/groep zo veel mogelijk bij elkaar onder leiding van de docent.
  3. Loop rechts en niet te hard (raak niet in paniek, en volg de aangegeven vluchtroute.
  4. Help eventuele gehandicapte klasgenoten.
  5. Voeg je bij de groep op de verzamelplaats en blijf daar ter controle van de docent/ verzamelleider.
  6. Bij sterke rookontwikkeling: loop gebukt en houd een kledingstuk voor je neus en mond.
  7. Het gebruik van de lift is ten strengste verboden!
  8. Houd je aan de instructies van de BHV’er en de professionele hulpverleners (brandweer e.d.).
  9. Verlaat de verzamelplaats nooit zonder toestemming.
  10. Neem bij een bommelding je persoonlijke eigendommen mee.
 • Locatiewegwijzer
  Bekijk hier de Locatiewegwijzer.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed