Alfa-college

Voltastraat 33

De Voltastraat is een bruisende locatie. Wat wil je ook, met zoveel verschillende opleidingen, faciliteiten en studenten! Het gebouw lijkt misschien groot, maar elke opleiding heeft een vaste plek. Verwacht een persoonlijke benadering: je bent geen nummer, maar iemand met talenten!

Volta2020
Vanaf januari 2019 krijgt deze locatie een flinke metamorfose. We gaan voor een toekomstbestendige, moderne onderwijsvoorziening met volop aandacht voor het leren, werken en ontmoeten. Op deze pagina lees je alle ins & outs over dit verbouwingstraject: Volta2020.

 

Bezoekadres
Voltastraat 33
7903 AA Hoogeveen
Telefoonnummer: 0528-287600
Ziekmeldnummer: 088-3342334
Opleiding & Advies: 0800-8100
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 16.30 uur

Kom eens langs op onze locatie Voltastraat 33
 • Opleidingen

  Op onze locatie Voltastraat 33 vind je opleidingen in de richting Bouw en Infra, Economie en administratie, Dienstverlening niveau 2, Entree (niveau 1), Handel en ondernemerschap, Horeca en bakkerij, Informatie en communicatietechnologie, Techniek en procesindustrie Toerisme en recreatie, Uiterlijke verzorging, Veiligheid en sport en Zorg en welzijn. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor cursussen voor volwassenen en inburgering.

 • Locatiegids Hoogeveen
  Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle eerstejaarsstudenten een gedrukt exemplaar van de locatiegids. De locatiegids is vooral bedoeld om de studenten wegwijs te maken op de school. Ook de vakantieplanning, lestijden en de in te leveren documenten voordat met een opleiding kan worden gestart zijn in de locatiegids opgenomen.
 • Meet & Eat

    Onder Meet & Eat vallen alle horecagelegenheden op het Alfa-college. Logo Meet en Eat

    Schoolrestaurant

   In het schoolrestaurant kun je even relaxen of met je studiegenoten aan het werk gaan. Zin in een lekker broodje, soepje of sapje? Ons cateringteam en studenten van de opleiding Business Culinair staan in het schoolrestaurant voor je klaar met diverse belegde broodjes, salades en verse sapjes. Ook zijn er automaten waaruit je drinken of wat lekkers uit kunt halen. Het schoolrestaurant is van maandag tot en met donderdag open van 09.30 tot 16.30 uur en vrijdag tot 15.00 uur.

  Ambiance

  Ambiance is een leerwerk-restaurant waar studenten van de opleiding Business Culinair het restaurant runnen met een internationale keuken en kaart. Uiteraard onder begeleiding van professionele vakdocenten. Onze koks, managers, gastheren en gastvrouwen in opleiding staan voor u klaar. Het modern ingerichte restaurant biedt plaats aan 40 tot 60 personen. Wees welkom voor een heerlijke lunch of een smakelijk diner.

  Op dinsdagavond van 17.30 uur tot 22.00 uur is er restaurantavond. Studenten serveren dan een driegangendiner voor slechts € 15,- per persoon, excl. drankjes. Andere tijdstippen zijn mogelijk in overleg. Reserveren kan via restaurant.ambiance@alfa-college.nl.


  Alfa Shop

  In de Alfa Shop worden diverse producten verkocht van onder andere de Hema en Sligro. De shop wordt gerund door studenten van de Business School, onder begeleiding van een vakdocent. De studenten bepalen zelf de inrichting, het assortiment, de inkoop en de promotie. Zo doen de studenten praktijkervaring op. Ook worden hier lekkernijen van de Business Brood en Banket-opleidingen verkocht.

  De Alfa Shop is maandag tot en met vrijdag open van 09.00 tot 15.30 uur.

  Petit Café

  Zin in een vers kopje koffie? Probeer één van de koffiespecialiteiten in het Petit Café. Of geniet van verse broodjes, croissants, tosti's en andere zoete lekkernijen. Alles is uiteraard in de keuken van de opleiding Business Brood en Banket bereid. Het Petit Café wordt gerund door studenten van de opleiding Business Culinair, onder begeleiding van instructeurs van het Alfa-college. Zij krijgen in het Petit Café ook Barista-trainingen.

  Het Petit Café is dagelijks geopend van 08.00 tot 14.00 uur. Andere tijdstippen zijn mogelijk in overleg. Reserveringen en informatie kunt u mailen naar petitcafe@alfa-college.nl.
  Ineke Doornink is op haar plek in het Petit Café. "Ik voel me helemaal thuis op het Alfa-college. Wat ik hier doe, dat bén ik! Gastvrijheid, je welkom voelen, aandacht voor een ander. Dat zit in me en daarom ben in het Petit Café helemaal op m’n plek. Het is echt het middelpunt van de school en hier is het altijd gezellig en sfeervol. Geen dag is hetzelfde en ik geniet van de leuke contacten."

 • Hairpoint
  Hairpoint is een moderne kapsalon. U bent van harte welkom voor een behandeling door één van onze studenten Haarverzorging. Dit onder begeleiding van ervaren vakdocenten. Wilt u alleen geknipt worden of ook een nieuw kleurtje of permanent? We bespreken graag met u de mogelijkheden.

  Advies

  Studenten adviseren u graag bij de aanschaf van verzorgings- en stylingsproducten. Ook voor een leuke attentie kunt u bij ons terecht, zoals een cadeaubon of een zonnebankkuur.

  Openingstijden

  Hairpoint is geopend op:
  maandag van 11.00 tot 17.00 uur
  dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur

  Tijdens de schoolvakanties is de salon gesloten.

  Afspraak maken

  Wij werken op afspraak. Maak online uw afspraak op 1kapper.nl of bel met 088-3342241. U vindt de kapsalon in de centrale hal.

  Behandelingen en tarieven

  Alle behandelingen bieden we aan voor een aantrekkelijke prijs. Voor meer informatie over het aanbod en prijzen kunt u contact opnemen. U kunt zowel contant als met pinpas betalen.
 • Beautypoint
  Bij schoonheidssalon Beautypoint wordt u heerlijk in de watten gelegd. Voor een masker, massage of make-up bent u hier in goede handen.

  Leerwerkplek

  De schoonheidssalon Beautypoint beschikt over twee cabines, een manicuretafel en een zonnebank. De salon wordt gerund door studenten Schoonheidsverzorging, onder begeleiding van ervaren vakdocenten. In onze schoonheidssalon voeren onze studenten de meest voorkomende gelaats- en lichaamsbehandelingen uit.

  Advies

  Studenten adviseren u graag bij de aanschaf van verzorgingsproducten en make-up. Ook voor een leuke attentie kunt u bij ons terecht, zoals een cadeaubon voor een behandeling. 

  Wellnessruimte

  Het Alfa-college in Hoogeveen beschikt ook over een Wellnessruimte. Hier kunt u even helemaal tot rust komen. Er is onder andere een Turks stoombad te vinden. Voor meer informatie en speciale arrangementen kunt u contact opnemen.  
   

  Openingstijden

  Beautypoint is geopend op: op woensdag van 11.00 uur tot 13.00 uur en donderdag en vrijdag van 11.30 uur tot 13.30 uur.

  Tijdens de schoolvakanties is de salon gesloten.

  Afspraak maken

  Wij werken op afspraak. Maak online uw afspraak via 1beautyafspraak.nl of bel naar 088-3341794. U kunt zich melden bij kapsalon Hairpoint in de centrale hal.

  Behandeling en tarieven

  Alle behandelingen bieden we aan voor een aantrekkelijke prijs. Voor meer informatie over het aanbod en prijzen kunt u contact opnemen. U kunt zowel contant als met pinpas betalen.
 • AlfaDOET

  In dienstencentrum AlfaDOET! steken eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlenende beroepen hun handen uit de mouwen.

  logo AlfaDOET
   Onze studenten gaan graag voor u aan de slag! Hebt u een leuk opdracht waarbij u hulp kunt gebruiken? Zoals: koffie drinken met ouderen, hulp bij het halen van boodschappen, goodiebags samenstellen voor evenementen... Neem dan contact op met AlfaDOET! via alfadoet@alfa-college.nl of via 088-3342230 of 06-83159620.

  De studenten ontdekken via AlfaDOET! waar hun interesse en kwaliteiten liggen en leveren met hun inzet een zinvolle bijdrage aan de Hoogeveense samenleving in en buiten de school.

  Heeft u een leuke opdracht voor onze studenten? Vul dan dit formulier in.

  Dienstencentrum AlfaDOET! is een initiatief van het Alfa-college en SWW Hoogeveen.

  Groepsfoto studenten AlfaDOET!
  Enkele studenten die in AlfaDOET! aan de slag gaan.

 • Servicepunt

  In de centrale hal is het Servicepunt te vinden. Hier kun je terecht voor informatie en vragen over onder andere lokalen, gebruik van kluisjes, gevonden voorwerpen of adreswijzigingen. Het Servicepunt verwerkt ook de persoonsgegevens en inschrijfdocumenten van alle studenten, registreert nieuwe aanmeldingen en levert gegevens van ingeschreven studenten aan overheidsinstellingen. In veel gevallen kunnen medewerkers je vragen beantwoorden. Lukt dit niet dan krijg je binnen enkele dagen een antwoord.

  Openingstijden

  Het Servicepunt is open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur. Je kunt ze bereiken via 0528-287600 of servicepunt.hgvn@alfa-college.nl

  ICT-Servicepunt

  Naast Servicepunt is het ICT-servicepunt te vinden. Heb je bijvoorbeeld vragen printen met je studentenpas, of problemen met je laptop/tablet of smartphone dan kun je hier terecht. Ben je je wachtwoord vergeten dan kun je ook bellen naar 088-3341234. 
 • Loopbaancentrum

  Bij het Loopbaancentrum werken loopbaanadviseurs en orthopedagogen.

  Ondersteuning bij je studie

  Als je bij het Alfa-college een opleiding volgt, word je in eerste instantie begeleid door je mentor/coach. Mocht je (extra) begeleiding of ondersteuning nodig hebben dan kan het Loopbaancentrum je helpen. Je mentor/coach kan je verwijzen naar het Loopbaancentrum. Samen met jou wordt het overdrachtsformulier ingevuld. Je krijgt vervolgens een uitnodiging voor een gesprek.

  Wanneer kun je gebruik maken van het Loopbaancentrum

  - Als je nog geen opleidingskeuze hebt gemaakt
  - Als je het idee hebt dat je niet op de juiste opleiding zit
  - Als je informatie wilt over mbo- of hbo-opleidingen
  - Als je vragen hebt over studiefinanciering
  - Als je vragen hebt over les-/cursusgeld en/of restitutie
  - Als je taal- en rekenproblemen hebt
  - Als je te maken hebt met leermoeilijkheden
  - Als je door belemmering of een beperking begeleiding nodig hebt
  - Als je behoefte hebt aan een vertrouwelijk gesprek
  - Als je niet weet hoe je persoonlijke problemen moet oplossen
  - Als het niet goed gaat op school of stage

  Als je een andere opleiding wilt volgen, kun je een afspraak maken met een loopbaanadviseur. Wanneer je overstapt naar een andere school of uitstroomt zonder diploma, krijg je altijd een gesprek met een loopbaanadviseur. Daarna word je uitgeschreven.

  Wat doet het Loopbaancentrum?

  De medewerkers van het Loopbaancentrum proberen je zo goed mogelijk te begeleiden en/of te ondersteunen. Samen met jou en je coach proberen ze vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Ze doen dit onder andere door:
  - Begeleiding van loopbaan
  - Informatie- en adviesgesprekken over (vervolg)opleidingen
  - Beroepskeuzetesten
  - Capaciteiten-, competentie- en/of persoonlijkheidstesten
  - Verzuimgesprekken te voeren. Eventueel samen met de leerplichtambtenaar of RMC-medewerker
  - Te kijken welke aanpassingen je kunt krijgen bij bijvoorbeeld dyslexie of dyscalculie
  - Adviseren bij leermoeilijkheden
  - Ondersteuning in het omgaan met een belemmering en/of beperking
  - Ondersteuning bij sociaal-emotionele problematiek.

  Contact met het Loopbaancentrum

  Het Loopbaancentrum is van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 tot 12.00 uur via 088-3342233. Het is ook mogelijk om vragen te mailen naar loopbaancentrum.hgvn@alfa-college.nl.