Alfa-College inverted

Alfa's Goud

verkiezing beste student, beste leerbedrijf en beste praktijkopleider

Met Alfa’s Goud wil het Alfa-college studenten in het zonnetje zetten die in of naast hun opleiding iets bijzonders hebben gedaan. We willen ook onze waardering uitspreken naar het werkveld (stagebedrijven) en laten zien welk talent we in huis hebben. Tot voor kort heette deze verkiezing Alfa-uitblinkerverkiezing.

Aansluitend bij de landelijke verkiezingen voor mbo-ambassadeurs houdt het Alfa-college onder de naam Alfa’s Goud-verkiezingen voor:
- Alfa-ambassadeur (beste student)
- Beste praktijkopleider
- Beste leerbedrijf
- Buitencategorie (optioneel)

Alle hoofdlocaties van het Alfa-college doen mee en dragen dragen vóór 1 maart 2018 één kandidaat aan voor elke categorie. Zij kiezen zelf of ze meedoen aan de buitencategorie voor niet mbo-opleidingen.

Alfa's Goud verkiezing

Tijdens een feestelijk avondprogramma op dinsdag 10 april 2018 in Groningen presenteren alle kandidaten zich en kiest een vakkundige jury de winnaars van Alfa’s Goud. Studenten van het Alfa-college verzorgen de avond. De winnaars vertegenwoordigen het Alfa-college bij de landelijke verkiezingen in het najaar 2018. Een uitzondering hierop is de buitencategorie, dit is alleen een Alfa-verkiezing.

Wat vragen we van de kandidaten

Van de kandidaten wordt verwacht dat:

- zij dinsdag 10 april aanwezig zijn tijdens de verkiezingsavond;
- zij meewerken aan het promoten van zichzelf en de verkiezingen voorafgaand aan de verkiezingsavond, o.a. via beeld en film; 
- zij zichzelf (en het bedrijf) kunnen presenteren en iets kunnen vertellen over de bijzondere prestatie(s), kortom de reden van de school om hem/haar te nomineren;
- de winnaars zich kandidaat willen stellen voor de landelijke verkiezingen Mbo Ambassadeurs (najaar 2018), waar zij namens onze school aan deelnemen en dat ze meewerken aan hun promotie hiervoor. Winnaars van de landelijke verkiezingen zijn een jaar lang landelijk ambassadeur voor het mbo.

Wat levert het kandidaten op

- alle kandidaten worden geportretteerd en in het zonnetje gezet;
- genomineerde studenten krijgen coaching aangeboden om zichzelf te presenteren tijdens de verkiezingsavond;
- de winnaars ontvangen een prijs en dingen namens het Alfa-college mee naar de landelijke titel.

Belangrijke data
- 1 maart 2018 - deadline kandidaten Alfa’s Goud
- 10 april 2018 - Alfa’s Goud verkiezingen in Groningen
- juni 2018 - deadline kandidaten landelijke verkiezingen
- najaar 2018 - landelijke verkiezingen mbo-ambassadeurs

Spelregels en criteria

Op dit moment zijn de spelregels van 2018 nog niet bekend. We gaan uit van de spelregels van 2017. Zodra de nieuwe spelregels en criteria voor 2018 bekend zijn, plaatsen we ze hier.

Noot: genomineerde studenten dienen in het lopende schooljaar ingeschreven te staan bij het Alfa-college. De keuze of zij in het komende schooljaar nog staan ingeschreven is aan de locatie die de kandidaat voordraagt.

Mijn hart ligt bij ouderen met dementie

Mijn hart ligt bij ouderen met dementie

Sluiten

Mijn hart ligt bij ouderen met dementie. Voor mij zit het vooral in de kleine dingen, zoals iemand blij maken met een gebaar, als een hand vasthouden, of de geur van bloemen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij door mensen die erbuiten dreigen te vallen, te ondersteunen en voor hun belangen op te komen.

Eline Frans,
student SAW & Alfa-college Uitblinker 2016