Alfa-college

Alles over aanmelden

Stap voor stap

Aanmelden voor een mbo-opleiding op het Alfa-college is makkelijk! Volg onderstaande stappen en voor je het weet heb je het lesrooster voor je eerste schooldag.


 • 1. Aanmelden vóór 1 april 2022

  Hoe kun je je aanmelden voor een mbo-opleiding?

   Voor het aanmelden heb je DigiD nodig.

  Aanmelden voor een opleiding
  Wil je een mbo-opleiding gaan volgen, dan moet je je uiterlijk op 1 april 2022 hebben aangemeld. Na je aanmelding gaan we snel aan de slag voor jou. 

  Jonger dan 18
  Ben je jonger dan 18 jaar (minderjarig)? Dan vragen we je ouders/verzorgers ook een paar gegevens in te vullen.

 • 2. Bevestiging van je aanmelding

  Je ontvangt een e-mail met een bevestiging van je aanmelding.

 • 3. Bericht van de opleiding
  Je krijgt bericht van de opleiding die je hebt gekozen. Meestal is dit een uitnodiging voor een kennismakingsmoment. In de uitnodiging lees je wat je kunt verwachten. 
 • 4. Kennismakingsmoment

  We willen je graag welkom heten en met je kennismaken. We kunnen ons voorstellen dat je zelf ook nog vragen hebt. Tijdens het kennismakingsmoment bespreken we je verwachtingen van de opleiding en welk beeld je al hebt van je toekomstige beroep. Als er aanvullende eisen en voorwaarden gelden voor de opleiding die je hebt gekozen, vertellen we je daar ook meer over. Let op: het is van belang dat je deel neemt aan het kennismakingsmoment. Dit, zodat wij daarna zo snel mogelijk aan de slag kunnen gaan om de goede start bij de opleiding van je keuze te organiseren. In verband met het Coronavirus kan het zijn dat het kennismakingsmoment telefonisch of via Skype plaats zal vinden. Je wordt hierover geïnformeerd via de opleiding.

  Toelatingscriteria mbo-opleiding

  Kan ik naar het mbo?

  Kan ik naar het mbo?

   

 • 5. Onderwijsovereenkomst
  Na het kennismakingsmoment ontvang je een onderwijsovereenkomst van de opleiding. Je krijgt het verzoek de onderwijsovereenkomst te ondertekenen en (waar nodig) samen met een kopie van het diploma van je vooropleiding terug te sturen. 
  Let op: zorg ervoor dat we de overeenkomst binnen één week van je ontvangen hebben, zodat we op tijd alles voor je in orde kunnen hebben voordat je start met je opleiding. 

  Pas als je getekende overeenkomst bij ons binnen is, is de inschrijving voor de opleiding definitief en heb je toegang tot de lessen van je opleiding. Dit geldt ook voor opleidingen met een beperkt aantal plaatsen, de zogenaamde numerus fixus-opleidingen. 

  Als je een woon- of verblijfsvergunning hebt, vragen we je ook hiervan een kopie mee te sturen. 

  In de algemene voorwaarden kun je lezen waar je precies voor tekent. De algemene voorwaarden (onderwijsovereenkomst en praktijkovereenkomst) van het Alfa-college vind je hier.

 • 6. Opnieuw bericht van je opleiding
  Je krijgt een uitnodiging voor bijvoorbeeld een introductiedag, een informatieavond of de eerste schooldag. Daar krijg je dan praktische informatie over bijvoorbeeld je lesrooster, mentor en je eerste schooldag. Kijk ook vanaf ongeveer half juli op de homepagina voor meer informatie over de Start van het schooljaar.
 • Hulp bij aanmelden
  Je kunt je online aanmelden voor de mbo-opleiding van jouw keuze. Kom je er niet helemaal uit? We helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.