Alfa-college

Werken én leren

OPleiding tandartsassistent

Wil je werken en leren combineren? Dan is een beroepsbegeleidende leerweg (BBL-opleiding) iets voor jou! Je bent in dienst bij een leerbedrijf. Meestal werk je vier dagen in de week en ga je één dag of twee dagdelen naar school. De theorie die je op school krijgt, kun je direct in de praktijk toepassen.

Het beroep
Het werk van een tandartsassistent is erg afwisselend. Je assisteert de tandarts of specialist bij het voorbereiden, uitvoeren en afronden van tandheelkundige behandelingen. Je maakt materiaal klaar voor vullingen en gebitsafdrukken, je maakt foto’s en brengt fluoride applicaties aan. Ook maak je afspraken met patiënten, geef je voorlichting en poetsinstructie en doet de administratie.

Is je interesse gewekt? Scroll dan verder voor verhalen uit de praktijk. Meer informatie over de opleiding Tandartsassistent lees je op deze opleidingspagina.
 • TOP-opleiding
  Goed om te weten: Voor het zevende jaar op rij is de opleiding Tandartsassistent (samen met de opleiding Apothekersassistent en Doktersassistent) uitgeroepen tot de beste opleiding van Nederland. Bovendien met het predicaat TOP-opleiding. Een prachtig resultaat waar we trots op zijn!
  Vastgesteld door de Keuzegids mbo 2021 en mede bepaald door (oud-) studenten en de onderwijsinspectie.
 • Contact
  Voor alle vragen over deze opleiding kun je terecht bij onze collega's van Opleiding en Advies. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-16:30 uur.

  E-mail: info@alfa-college.nl
  Telefoon: 0800-8100
  WhatsApp: 06-57524052
 • Aanmelden
  Bij de aanmelding voor de BBL-opleiding wordt er vanuit gegaan dat je beschikt over een leer-/werkplek bij een erkend leerbedrijf. Je kunt je via onze website aanmelden.