Alfa-college

verhaal Elsa PielIn 2013 heb ik de BBL-opleiding tandartsassistente gevolgd. Ik ging op de maandag naar school en de rest van de week was ik werkzaam bij een tandartspraktijk in Assen. Wat mij erg aansprak aan de BBL-opleiding, is dat je al werkend leert. Je ziet en ontdekt veel door aan het werk te zijn. Daarnaast doe je kennis op tijdens je studie op school. Dit vormt een mooi geheel en dit zorgt er dan ook voor dat je als volwaardig assistente aan het werk kunt.

Op school leer je de theoretische kennis over de tandheelkunde, maar ook is er een ingericht praktijklokaal, waar je veel werkzaamheden die in de praktijk voorkomen kunt oefenen. Door met je medestudenten te oefenen, leer je ook veel van elkaar, want er is soms ook verschil in werkzaamheden per praktijk.

In de tandheelkunde is het werk nooit saai, geen dag is het zelfde en er zijn verschillende werkzaamheden uit te oefenen. Zo kun je ingezet worden voor receptie werkzaamheden, stoel assistente, maar ook diverse zelfstandige behandelingen. Deze zijn uit te breiden door eventuele aanvullende cursussen.

Inmiddels combineer ik mijn werkzaamheden als tandarts- en preventie assistente met een leuke baan op het Alfa-college in Hoogeveen. Hier verzorg ik de praktijklessen, communicatie, theorie en de exquise lessen (het computersysteem op vele tandartspraktijken). Wat ik vooral erg leuk vind om te zien is de variatie in studenten. Zowel jong als oud, man of vrouw, het is een geschikte opleiding voor iedereen.

De BBL-studenten zijn al werkzaam en hierdoor ook erg werkwillig. Dit is terug te zien op school aan de motivatie. Ik voer leuke gesprekken met de klas over de verschillende werkzaamheden per praktijk. Hierdoor leren we allemaal ook van elkaar.

Houd je van variatie tijdens je werk? Dan is de opleiding tandartsassistente iets voor jou!

Elsa Piel,
tandartsassistent en instructeur Alfa-college

Meer weten over werken én leren als Tandartsassistent?
Lees dan verder op deze pagina voor de ervaringen van andere studenten of ga direct naar de opleidingspagina.