Alfa-college

Verhaal Romy PlasBBL-student Romy had zich als jonge meisje vaak voorgenomen tandartsassistent te willen worden. Toch koos ze eerst voor een handelsopleiding. "Ik had een bijbaantje bij een schoenenzaak, toen mij werd aangeboden een bijpassende opleiding te gaan volgen." Uiteindelijk kwam de 19-jarige student tot de ontdekking dat dit toch niet bij haar paste. Ik wilde graag iets met mijn handen én met mensen gaan doen."Omdat ik niet het type ben om vijf dagen in de week op school te zitten heb ik gekozen om de opleiding tandartsassistent BBL te gaan volgen."

Romy is werkzaam bij Tandartspraktijk Heimink in Dwingeloo en ervaart de afwisseling met de opleiding als een fijne combinatie. "Ik heb meer contact met de cliënten. De praktijk heeft drie behandelkamers. Er is een praktijkmanager, vaste tandarts, twee zzp’ers, een mondhygiëniste, drie assistenten en een nieuwe BBL’er. We hebben een fijn team en een goede samenwerking."

Ondanks dat de opleiding midden in de coronatijd is gestart, werd Romy daar niet in beperkt. Ze vertelt: "We hebben in december drie weken online les gehad en komen alleen op school voor de praktijklessen. Het contact met de docenten vind ik ook erg fijn. We krijgen altijd antwoord zodra we vragen hebben." Alles wordt altijd goed en duidelijk uitgelegd, zodat we altijd weten waar we aan toe zijn.Omdat Romy in maart 2020 al kon beginnen bij de tandartspraktijk heeft ze al wat ervaring opgedaan. "Daarnaast kom ik alles wat ik op school leer ook echt tegen in de praktijk."
Romy Plas, 19 jaar
Woonplaats: Beilen

Meer weten over werken én leren als Tandartsassistent?
Lees dan verder op deze pagina voor de ervaringen van andere studenten of ga direct naar de opleidingspagina.