Alfa-college

Docent Marloes Kollen

Ik wil mijn passieoverbrengen voor dit mooie vak“Ik geef praktijklessen aan BOL- en BBL-studenten. De BBL-groep is een enorm gevarieerd: Er zijn jongere studenten die doorstromen van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn en volwassenen die al een poos niet naar school zijn geweest en uit een heel andere branche komen en zich nu willen omscholen.

BBL-studenten komen één dag in de week op school. De andere dagen ben je aan het werk. Verkorte trajecten zijn mogelijk wanneer je al een passende vooropleiding hebt of al werkzaam bent in de zorg.

De lessen zijn gevarieerd: je krijgt praktijklessen, individuele coaching en algemene vakken zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Uiteraard is er op de schooldag ook uitgebreid tijd voor alle verhalen en vragen. Het is zo waardevol om ervaringen uit te wisselen. We leren veel van elkaar! Nieuw bij de praktijklessen is het gebruik van de simulatiepop. In kleine groepjes bootsen we verschillende situaties na en studenten kunnen bij de pop bijvoorbeeld de bloeddruk en saturatie meten en de pols voelen.. dat kan allemaal!

Zelf heb ik altijd gewerkt in de zorg, in de thuiszorg en in een ziekenhuis. Nu kan ik mijn passie voor het vak overbrengen op anderen. Want het is zo’n mooi vak! Mijn eigen specialiteit ligt bij de ziekenhuiszorg en het klinisch redeneren: daarbij koppel je je observaties aan de medische kennis. En het is zo mooi om daarin de groei van studenten te zien.

Trots op deze toppers!
Ik ben echt trots op de studenten die ondanks alle werkdruk zich zonder morren in beschermende kleding hees en zich voor de volle 100% in heeft gezet. Iedereen hield zich heel goed staande.

We hebben ook schrijnende gevallen meegemaakt, dan was het fijn dat we dit met elkaar konden delen. Maar: het zijn nog steeds zware tijden. De druk op de zorg is er nog steeds. We hebben deze toppers nodig! En ik ben erg trots op ze!“

Marloes Kollen,
Docent en coach opleidingen zorg, locatie Hoogeveen.

Meer weten over werken én leren in dit mooie vakgebied?
Bekijk dan het opleidingsaanbod voor scholieren of voor volwassenen.