Alfa-college

Verhaal Student Tanya

Werken in de palliatieve zorg past bij mij“Ik ben bijna klaar met mijn opleiding en mag ik in juli mijn diploma ophalen. Maar ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Ik ben een aantal jaar geleden gestart met de BOL-opleiding, maar vanwege privé omstandigheden destijds gestopt. Ik ben aan het werk gegaan, onder andere als huishoudelijke hulp bij verschillende zorg instellingen. En toen.. begon het toch weer te kriebelen!

Bij Treant heb ik de BBL-opleiding gevolgd. Ik heb bij verschillende afdelingen gewerkt, maar tijdens mijn eerste periode bij woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn kwam ik in contact met drie zorgvragers met een terminale ziekte. Toen wist ik het: die kant wil ik op!
Ik vind het fijn dat je écht de tijd kunt nemen voor de patiënt en hun familie. Dat is mooie zorg die je hen nog kunt geven.Mijn klas is een mooie mengelmoes; van verschillende achtergronden en leeftijden: van 18 tot 50 jaar. En iedereen gaat super leuk met elkaar om. We leren ook veel van elkaar!

Op school krijg je praktijkgerichte vakken en ook AVO-vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast heb ik nog een extra keuzedeel gevolgd: Palliatieve zorg. Daarin wil ik mij nu nog verder specialiseren. Dit past bij mij. Het is mijn wens dat palliatieve zorg breder in zorginstellingen toegepast gaat worden.Deze opleiding is iets voor jou als de zorg bij je past. Mijn advies voor toekomstige studenten is: maak een goede planning! Weet wanneer je opdrachten af moet maken of wanneer je opdrachten moet inleveren. Maar het is ook ontzettend leuk. Als je er plezier in hebt, ga je ook met plezier naar school!

Tanya Matthews, 34 jaar
Student opleiding Verzorgende-IG
locatie Hoogeveen


Meer weten over werken én leren in dit mooie vakgebied?
Bekijk dan het opleidingsaanbod voor scholieren of voor volwassenen.