Alfa-college
HOOGEVEEN, BBL, niveau 2, opleidingsduur 2 jaar

Sloper

Als sloper ben je in staat om op een juiste wijze de uitvoering van een sloopwerk voor te bereiden, te organiseren, aan te sturen, te bewaken en op te leveren.

Download hier een flyer van de opleiding Sloper.

Meer weten of direct aanmelden? Stuur een mailtje naar opleidingsmanager Klaas Berends. Let op: aanmelden kan alleen via hem, dus niet via de website.

 • Iets voor jou?
  - Je vindt techniek interessant
  - Je bent een harde werker
  - Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel
  - Je ziet graag directe resultaten
  - Je vindt het leuk met verschillende mensen om te gaan

  Herken jij jezelf hierin, dan is de opleiding Sloper misschien iets voor jou!
 • De opleiding
  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Je leert vaardigheden voor het slopen en strippen van (delen) van gebouwen, het omgaan en onderhouden van handgereedschap en kleine machines, het herkennen van diverse soorten bouwmaterialen, en de verwerking ervan en je krijgt inzicht in omgaan met veiligheid en de daarbij behorende regels. Zowel voor jou zelf als ook voor je omgeving.
 • Vakken

  Je krijgt vakken waarin je kennis maakt met de diverse facetten van het sloopproces (van opdrachtverwerving tot oplevering), sloopregelgeving, slooptechnieken en de ontwikkelingen rondom MVO en duurzaamheid. Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

  Keuzedelen

  Naast de nodige theorie zijn ook keuzedelen ook verplicht: het keuzedeel Arbo en veiligheid en het keuzedeel Duurzaamheid.
  In het onderdeel Arbo en veiligheid worden diverse aspecten van wet en regelgeving met betrekking tot het onderdeel arbo behandeld en focust het deel veiligheid zich op de veiligheid op je werkplek zowel voor jou als je omgeving. Denk hierbij aan hulpverlening bij (kleine) ongelukken, maar ook het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

  Examen

  Naast een aantal theoretische toetsen gedurende de opleiding, sluit je je opleiding af met een proef van bekwaamheid. Voordat je deel kunt nemen aan deze proef heb je al, middels een zogenaamde trajectmap, aangetoond zowel de theoretische stof als praktische kennis te beheersen.

 • Leerweg
  Je zoekt zelf een baan bij een erkend sloopbedrijf of bouw/infra gerelateerd (leer)bedrijf. Je werkt vier dagen en je gaat één dag naar school.
 • Vooropleiding en toelating
  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
  - vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  - mbo niveau 1 (Entree-opleiding)
 • Na je opleiding
  Na je opleiding kan je een vervolgopleiding in de infra volgen op niveau 3. Of je gaat aan het werk als sloper.
 • Aanmelden
  Wil je deze opleiding volgen? Stuur dan een e-mail aan opleidingsmanager Klaas Berends met jouw gegevens. Hij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.
 • Schoolkosten
  Voor je opleiding betaal je:
  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.


 • Studie in cijfers

  Studie in cijfers

  Studie in Cijfers: de studiebijsluiter voor het mbo.  

  Studie in Cijfers geeft een paar belangrijke kenmerken van een opleiding weer. Informatie over je kans op een baan in jouw regio vind je op de website van Kans op werk.

Misschien ook interessant voor jou?

 

Voeger

HOOGEVEEN
 • BOL
 • BBL
Niveau 2