Alfa-College inverted

Dagje meelopen met een mbo-opleiding

​Zoveel mbo-opleidingen en je kunt er maar één kiezen. Twijfel je nog? Loop dan een dagje mee met een opleiding van het Alfa-college. 
 
Meelopen in het mbo helpt jou bij het kiezen van een vervolgopleiding. Je gaat een dagdeel op bezoek bij het Alfa-college. Meestal zijn er naast docenten ook mbo-studenten aanwezig om je wegwijs te maken en al jouw vragen te beantwoorden.  
 

Waarom meelopen op het mbo?

Je maakt het mbo mee zoals het echt is. Je krijgt een goed beeld van de opleiding en inzicht in het beroep waarvoor je gaat leren. Van technicus tot verpleegkundige, met alle opleidingen van het Alfa-college kun je meelopen. Op deze manier ontdek je welke opleiding bij jou past.

Meelopen in Groningen of Assen

Wil je een dagje meelopen met een opleiding van het Alfa-college in Groningen of in Assen? Op onze zes locaties in Groningen en onze locatie in Assen (Sport & Bewegen) organiseren wij meeloopochtenden in samenwerking met jouw school.

Meelopen is dit schooljaar (2017-2018) niet meer mogelijk. We hopen dat je een keus hebt kunnen maken voor één van onze opleidingen. In het nieuwe schooljaar, 2018-2019, informeren we jou zo snel mogelijk over nieuwe meeloopdata.

Meelopen in Hoogeveen of Hardenberg

Wil je een dagje meelopen met een opleiding van het Alfa-college in Hoogeveen of Hardenberg? Je kunt je aanmelden via Meelopenmbo.nl.  
 
Het is belangrijk dat je dit in overleg doet met je decaan. Hij/zij helpt je graag bij het maken van een keuze. Volg je op dit moment geen vmbo-opleiding, maar zou je wel graag een opleiding volgen binnen het mbo, dan kun je je natuurlijk ook aanmelden.

Meelopenmbo.nl is een samenwerking van Alfa-college, Deltion College en Groene Welle.