Alfa-college

Decanennieuwsbrief

Mei 2018

Bereid uw leerlingen goed voor op het mbo. Hier ontdekt u het laatste nieuws over onze opleidingen en andere belangrijke ontwikkelingen.
 • Last minute studieadvies 31/5 

  31 mei Last minute studieadvies Groningen en Hardenberg

  Last minute studieadvies Groningen

  Donderdag 31 mei van 17.00-19.00 uur zijn leerlingen en hun ouders/verzorgers van harte welkom bij Last minute studieadvies Groningen, Kluiverboom 3. Let op: de leerlingen moeten zich hier wel alvast voor aanmelden (aanmelding verlopen). Daarna nemen we contact met de leerling op om een persoonlijke afspraak van 20 minuten in te plannen met een studieadviseur van het Alfa-college.


  Last minute studieadvies Hardenberg

  Donderdag 31 mei van 19.00-21.00 uur zijn leerlingen en ouders/verzorgers van harte welkom op de Studiekeuze mbo Informatieavond in Hardenberg, Parklaan 1a1. Proef de sfeer, maak kennis met onze opleidingen, docenten en studenten.

  Opleiding kiezen?
  Kijk en zoek in het overzicht van onze opleidingen.

 • Last minute studieadvies Hoogeveen 14/6 

  Donderdag 14 juni is er tussen 15:00-17.00 uur en 18:00-20.00 uur Studiekeuze info-uur in Hoogeveen. We helpen uw leerlingen graag de opleiding kiezen die bij hem of haar past! Leerlingen kunnen met hun ouders/verzorgers in gesprek gaan met een adviseur van het Loopbaancentrum. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@alfa-college.nl.

  Aanmelden
  Aanmelden moet officieel voor 1 april. Voor de opleidingen waar nog plaats is, kunnen leerlingen zich aanmelden. Tijdens het evenement horen ze meer hier over.

  Studiekeuze info-uur 14 juni en 3 juli 2018 Hoogeveen

 • Open dag VAVO  26/6

  Dinsdag 26 juni 2018 ​is de Open dag VAVO aan de Admiraal de Ruyterlaan 2 in Groningen van 17.00-19.00 uur.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Via VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs) kun je een vo-diploma (vmbo-tl, havo, vwo) of deelcertificaten in één of twee jaar halen. Leerlingen en hun ouders en/of verzorgers zijn van harte welkom voor meer informatie. Er is ruim gelegenheid vragen te stellen aan docenten en loopbaanadviseurs van Alfa-college VAVO.

  Opleidingen en aanmelden VAVO

 • Studiekeuze info-uur Hoogeveen 3/7

  Dinsdag 3 juli is er Studiekeuze info-uur in Hoogeveen. Weet je nog niet welke mbo-opleiding je wilt gaan volgen? Kom dan van 18:00-20.00 uur naar de Voltastraat 33. We helpen je graag de opleiding kiezen die bij jou past! Je kunt in gesprek met een adviseur van het Loopbaancentrum. Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen naar info@alfa-college.nl.

  Aanmelden
  Aanmelden moet officieel voor 1 april. Voor de opleidingen waar nog plaats is, kunnen leerlingen zich meteen aanmelden. Tijdens het evenement horen leerlingen hier meer over.

  Studiekeuze info-uur 14 juni en 3 juli 2018 Hoogeveen

 • Bredere opleiding Mode Groningen

  Voor nog meer aansluiting op de regionale arbeidsmarkt, wordt de opleiding Specialist mode/maatkleding verbreed met Junior stylist. Leerlingen die volgend schooljaar starten, krijgen een gezamenlijk basisjaar waarin ze kennismaken met zowel de techniek/ambachtskant, als de styling en ontwikkeling van kledingcollecties. Aan het einde van leerjaar 1 kiezen de studenten definitief voor Specialist mode/maatkleding of Junior stylist. Beide niveau 4-opleidingen duren 3 jaar en worden aangeboden in de BOL.

   

  Opleidingsmanager Louise Hompe: “Bij deze creatieve opleidingen, richten we ons op ambacht én innovatie. Het ambacht is vakgericht. Door innovatie sluiten we aan op de ontwikkelingen en wensen vanuit het bedrijfsleven. De creatieve opleidingen staan heel dichtbij het werkveld: werken aan echte opdrachten uit het werkveld, stages en ondernemerschap samen met coaches uit het bedrijfsleven.” Ze vervolgt: “De opleiding Junior stylist gaat een verbinding aan met Human Technology en duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van nieuwe stoffen of kleurstoffen uit planten. Ook wordt de samenwerking aangegaan met de kappers. Styling wordt veel breder: niet alleen kleding, maar ook uiterlijke verzorging als onderdeel van personal branding en andere facetten van vormgeving/styling. Studenten kunnen bijvoorbeeld aan de slag in een groot winkelbedrijf als de Hema.”