Alfa-college

Decanennieuwsbrief

Oktober 2019

Bereid uw leerlingen goed voor op het mbo. Hier ontdekt u het laatste nieuws over onze opleidingen en andere belangrijke ontwikkelingen.
 • 7 november Hallo MBO infoavond
  Donderdag 7 november zijn alle schoollocaties in Groningen en Assen open tussen 17.00-20.00 uur. Tijdens de Hallo MBO infoavond kunnen leerlingen meekijken bij alle opleidingen, sfeer proeven, studenten ontmoeten en al hun vragen stellen aan de docenten en loopbaanadviseurs. Natuurlijk zijn hun ouders of verzorgers ook van harte welkom!

 • 28 november Open dag

  Donderdag 28 november zijn leerlingen van 16.00-20.00 uur van harte welkom op onze schoollocatie in Hardenberg en Hoogeveen. Ze kunnen meekijken bij alle opleidingen, sfeer proeven, studenten ontmoeten en al hun vragen stellen aan de docenten en loopbaanadviseurs. Natuurlijk zijn hun ouders of verzorgers ook welkom! In Hoogeveen zijn de locaties Voltastraat en KARgo! geopend.

 • 7 november infoavond Johan Cruyff College

  Wellicht bent u al bekend met het Johan Cruyff College Groningen. Toch willen wij u nog een keer extra attenderen op de mogelijkheden die Alfa-college en Noorderpoort hierin bieden. Op het Johan Cruyff College combineren topsporters en talenten hun sportcarrière met een mbo-opleiding. We houden optimaal rekening met de sportieve verplichtingen, trainingen en wedstrijden. De docenten zijn experts uit de onderwijs- én sportsector en een aantal heeft een (top)sportachtergrond.

  Kent u leerlingen op uw school die in aanmerking komen voor het Johan Cruyff College? Dan vragen wij u om hen en hun ouders/verzorgers te attenderen op de twee mbo-opleidingen van het Johan Cruyff College in Groningen: Sport en Business en Sport en Coaching.

  Donderdag 7 november 2019 van 17.00-20.00 uur organiseren beide scholen een informatieavond:
  Sport en Business, Noorderpoort, Hora Siccamasingel 177, Groningen
  Sport en Coaching, Alfa-college, Kardingerweg 48, Groningen

 • Mentoren-/decanendag 12 december Groningen

  Na het succes van de vorige edities, organiseert het Alfa-college ook dit jaar een studiemiddag voor vmbo-mentoren en -decanen. Donderdag 12 december zijn uw mentoren vanaf 13.00 uur van harte welkom op onze (vrij nieuwe) locatie Protonstraat 2 in Groningen. Hier zijn ze van harte welkom op deze locatie waar de opleidingen Game artist en Gamedeveloper gehuisvest zijn. Ook ICT en BBL Bouw presenteren zich. Daarna gaan we naar onze Techniek-locatie waar recent de opleiding Interieuradviseur naar toe is verhuisd. We maken daar een techniektour, zodat u aan het einde van de middag op de hoogte bent van alle nieuwe en bestaande opleidingen op locatie Admiraal de Ruyterlaan. De uitnodiging is onderweg, maar u kunt zich alvast opgeven voor deze middag.