Alfa-College inverted

Hier ga ik leuke uitdagingen aan

Hier ga ik leuke uitdagingen aan

Sluiten
Bij de opleiding International Business werken we in kleine groepen aan ons stageproject. We hebben veel contact met onze docent en stagebegeleider. Elke week kijken we samen hoe ver we zijn en krijgen we tips aangereikt.

Mijn opleiding is gericht op internationale handel. Daarom krijgen we veel les in talen. Ik spreek Nederlands, Engels en Duits. Dat is handig voor onze stagereizen naar het buitenland. Ik ben zelf een week in Slowakije geweest om onze producten te presenteren. We gaan de uitdaging aan om typisch Hollandse producten aan de man te brengen, zoals stroopwafels en drop.

Na deze mbo-opleiding wil ik doorstuderen op het hbo. Daarna wil ik vertegenwoordiger worden. Ik hou van contact met mensen.

Mike
student International Business
 • Business School Hoogeveen

  Breed opgeleid

  Bij de Business School leiden we je op tot ondernemer van je eigen toekomst. Je wordt namelijk breed opgeleid. De eerste 20 weken maak je kennis met alle uitstroomrichtingen van de Business School. Je legt een goede basis en krijgt verschillende gastlessen, zodat je je kunt oriënteren op de opleidingen en het werkveld. Na een half jaar kies je definitief voor een opleidingsrichting en ga je je specialiseren. Je krijgt op deze manier nog de kans om van opleiding switchen, zonder dat het je een schooljaar kost.

  Duits, Spaans en Chinees 

  Als je een opleiding op niveau 3 of 4 van de Business School volgt, dan staat Duits op je lesrooster. Spaans en Chinees zijn keuzevakken.

  Uitstroomrichtingen

  De negen uitstroomrichtingen zijn:

  - B2HBO (niveau 4)
  - Business Administration (niveau 4)
  - Business Brood en banket (niveau 2, 3 en 4)
  - Business Culinair (niveau 2, 3 en 4)
  - Business Fashion (niveau 3 en 4)
  - Business Finance (niveau 4)
  - Business Leisure & Hospitality (niveau 4)
  - Business Retail (niveau 3 en 4)
  - International Business (niveau 4)​

 • B2HBO

  Het Alfa-college in Hoogeveen biedt B2HBO aan. Je kunt in twee jaar het diploma (Junior) accountmanager halen. B2HBO is speciaal ontwikkeld voor jongeren die naar het hbo willen en dit het liefst via een versnelde opleiding doen. 

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding: 
  (Junior) accountmanager (niveau 4, bol)

 • Business Administration
  Als je een diploma Business Administration op zak hebt, dan kun je bij een administratie- of accountantskantoor gaan werken. Ook kun je aan de slag bij bijvoorbeeld verzekeringskantoren, gemeenten, ziekenhuis en scholen. Je werkt op een boekhoudafdeling of financiële administratie. Je zit veel achter een computer. 

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Bedrijfsadministrateur niveau 4 bol 
  - Junior assistent-accountant niveau 4 bol
 • Business Brood en banket

  Business Brood en Banket is iets voor jou als je creatief bent en goed met je handen kunt werken. Je houdt van afwisseling. Vroeg opstaan en op zaterdag werken is voor jou geen probleem.

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Uitvoerend bakker niveau 2 bol/bbl*
  Zelfstandig werkend bakker niveau 3 bol/bbl*
  - Ondernemer bakkerij niveau 4 bol

  *bbl is mogelijk vanaf het tweede leerjaar.

 • Business Culinair

  Wil jij aan de slag in bijvoorbeeld een hotel, restaurant of bij een cateringbedrijf? Dan is Business Culinair iets voor jou. Als kok, gastheer/-vrouw of manager/ondernemer horeca ben je een stressbestendige teamspeler en vind je het prima om op wisselende tijden te werken

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Gastheer/-vrouw
  - Kok
  - Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
  - Zelfstandig werkend kok
  - Manager/ondernemer horeca

 • Business Fashion
  Werken in de modebranche betekent onder andere ontwerpen, stylen, etaleren en verkopen van kledingstukken en accessoires. Je volgt trends op de voet en creëert een eigen stijl/visie. Misschien ga je zelfs wel een eigen kledingzaak openen.

  Bij deze opleidingen ligt de nadruk op managementvaardigheden, zoals plannen, organiseren en leidinggeven. Deze vaardigheden komen goed van pas tijdens de organisatie van de jaarlijkse modeshow in theater De Tamboer. De studenten organiseren de show zelf en ontwerpen een kledingstuk voor op de catwalk. 

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Verkoopspecialist (specialisatie mode) niveau 3 bol 
  - Manager retail (specialisatie mode) niveau 4 bol
  - Ondernemer retail (specialisatie mode) niveau 4 bol 
 • Business Finance
  Je werkt bij een bank, makelaardij of verzekeringskantoor en hebt veel contact met de klanten. Je beantwoordt vragen van klanten, adviseert ze, regelt financiële zaken en behandelt schades. 

  Je hebt mensenkennis, overtuigingskracht, gevoel voor commercie en je bent initiatiefrijk. Ook ben je doortastend en ambitieus en kun je goed met computers en geld omgaan. 

  Opleiding

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Klantmedewerker bancaire diensten niveau 4 bol
  - Klantmedewerker schadeverzekeringen niveau 4 bol​
 • Business International
  Bij deze opleiding loop je stage in het buitenland en voer je internationale projecten uit. Je voert dan bijvoorbeeld een exportmarketingplan uit in opdracht van je stagebedrijf. 

  Als je aan het werk gaat, kun je onder andere buitenlandse klanten te woord staan, offertes maken, verzekeringen afsluiten, transport plannen en de verkoop van producten afhandelen. 

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding:
 • Business Leisure & Hospitality
  Iedereen heeft vrije tijd nodig: vakantie, een weekend weg of een dagje uit. Als je in deze sector werkt, zorg je ervoor dat andere mensen zich kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door mensen gastvrij te ontvangen op hun vakantieadres, informatie te geven of activiteiten te begeleiden. Kortom, de wereld van de recreatie is heel afwisselend. 


  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding:
  - Leidinggevende leisure & hospitality niveau 4 bol
 • Business Retail
  Heb jij commercieel inzicht en durf je initiatief te nemen? Ben je geïnteresseerd in hoe producten in de winkel komen en hoe ze het beste verkocht kunnen worden? Kies dan voor Business Retail. 
   
  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Verkoopspecialist niveau 3 bol
  - Manager retail niveau 4 bol
  - Ondernemer retail niveau 4 bol