Alfa-college

Business school Hoogeveen

Business school Hoogeveen

Wat business school bijzonder maakt

 • We leiden je op tot ondernemer van je eigen toekomst
 • Meerdere uitstroomrichtingen
 •  Diverse gastlessen en bedrijfsbezoeken   

ik heb al een eigen bedrijf opgezet!

Ik heb al een eigen bedrijf opgezet

Sluiten
Vanuit mijn woonplaats Klazienaveen kost het me twee uur om op school te komen, maar het is het echt waard. Ik krijg hier kansen om méér te doen naast mijn opleiding en die pak ik aan, zoals deelnemen aan jeugddebatten.

Voor het vak ondernemen heb ik met een klasgenoot een bedrijf opgezet.
Rapido Wonen is een online platform voor verkoop en verhuur van woningen. We hebben al klanten! Ik ga hierna naar het hbo om hypotheekadviseur te worden.

Rafie Greve,
Student Business School
Juni 2020
 • Business School Hoogeveen

  Breed opgeleid

  Bij de Business School leiden we je op tot ondernemer van je eigen toekomst. De rode draad is jezelf ontwikkelen in ondernemen. Op het ondernemersplein werk je individueel en met studiegenoten aan opdrachten en projecten, altijd onder begeleiding van een studiecoach. Theorie volg je op het instructieplein. Je kiest zelf wanneer je welke instructie volgt.

  Gastcolleges en bedrijfsbezoeken zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding, zo kun je breed kennis maken met een specifieke opleidingsrichting.

  Uitstroomrichtingen

  De uitstroomrichtingen zijn:
  - B2HBO (niveau 4)
  - Business Administration (niveau 4)
  - Business Brood en banket (niveau 2, 3 en 4)
  - Business Culinair (Kok, Gastheer/-vrouw en Manager/ondernemer Horeca - niveau 2, 3, 4)
  - Business Recreatie & Evenementen (niveau 4)
  - Business Retail (niveau 3 en 4)
  - International Business (niveau 4)

  Haar- en Schoonheidsverzorging

  Ook deze opleidingen behoren tot de Business School. Ze zijn echter niet gekoppeld aan bovenstaande uitstroomrichtingen en volgen hun eigen onderwijsprogramma.

 • B2HBO

  Het Alfa-college in Hoogeveen biedt B2HBO aan. Je kunt in twee jaar het diploma (Junior) accountmanager halen. B2HBO is speciaal ontwikkeld voor jongeren die naar het hbo willen en dit het liefst via een versnelde opleiding doen.

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding: 
  - Junior) accountmanager

 • Business Administration
  Als je een diploma Business Administration op zak hebt, dan kun je bij een administratie- of accountantskantoor gaan werken. Ook kun je aan de slag bij bijvoorbeeld verzekeringskantoren, gemeenten, ziekenhuizen en scholen. Je werkt op een boekhoudafdeling of financiële administratie. Je zit veel achter een computer. 

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit deze opleidingen:
  Bedrijfsadministrateur
  Junior assistent-accountant
 • Business Brood en banket

  Business Brood en Banket is iets voor jou als je creatief bent en goed met je handen kunt werken. Je houdt van afwisseling. Vroeg opstaan en op zaterdag werken is voor jou geen probleem.

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit deze opleidingen:
  - Uitvoerend bakker
  - Zelfstandig werkend bakker
  - Ondernemer bakkerij

 • Business Culinair

  Wil jij aan de slag in bijvoorbeeld een hotel, restaurant of bij een cateringbedrijf? Dan is Business Culinair iets voor jou. Als kok, gastheer/-vrouw of manager/ondernemer horeca ben je een stressbestendige teamspeler en vind je het prima om op wisselende tijden te werken.

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit deze opleidingen:
  - Kok
  Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
  Zelfstandig werkend kok
  Manager/ondernemer horeca

 • Business International
  Bij deze opleiding loop je stage in het buitenland en voer je internationale projecten uit, bijvoorbeeld een exportmarketingplan in opdracht van je stagebedrijf. 

  Als je aan het werk gaat, kun je onder andere buitenlandse klanten te woord staan, offertes maken, verzekeringen afsluiten, transport plannen en de verkoop van producten afhandelen. 

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding:
  Assistent-manager internationale handel
 • Business Recreatie & Evenementen
  Iedereen heeft vrije tijd nodig: vakantie, een weekend weg of een dagje uit. Als je in deze sector werkt, zorg je ervoor dat andere mensen zich kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door mensen gastvrij te ontvangen op hun vakantieadres, informatie te geven of activiteiten te begeleiden. Kortom, de wereld van de recreatie is heel afwisselend.

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding:
  - Zelfstandig medewerker leisure & hospitality of
  Leidinggevende leisure & hospitality
 • Business Retail
  Heb jij commercieel inzicht en durf je initiatief te nemen? Ben je geïnteresseerd in hoe producten in de winkel komen en hoe ze het beste verkocht kunnen worden? Kies dan voor Business Retail. 
   

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit deze opleidingen:
  Verkoopspecialist
  Manager retail

 • Vakken
  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken als Nederlands, Engels, Duits, Loopbaan en burgerschap, Projecten en Economische vakken.

  Keuzedelen

  Naast de vakken die je verplicht volgt, kan jij je tijdens flexuren inschrijven voor keuzedelen. Je kiest keuzedelen die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Per opleiding en soms ook per school, verschilt het aanbod in keuzevakken.

  Voor studenten van de Business School zijn onder andere de keuzedelen Mode Retail en Oriëntatie op ondernemerschap beschikbaar.

  Mode Retail
  Heb je interesse in de retail en fashion? Dan is het keuzedeel Mode Retail iets voor jou!
  In dit keuzedeel leer je meer over specialistische werkzaamheden in de modebranche, zoals visual merchandise (etalage- en winkelinrichting) en trends en styling. Je gaat aan de slag met naaimachinetechniek in de vorm van restyle- en vermaakwerkzaamheden. Handig als je duurzaam met (je) kleding om wilt gaan. Je gevoel voor ondernemen en de ontwikkelingen in de modebranche leg je vast in je portfolio.

  Oriëntatie op ondernemerschap
  In dit keuzedeel word je uitgedaagd! Wil jij een eigen bedrijf starten of wil je je eerst oriënteren? Je gaat aan de slag met een echt of fictief bedrijf. Je leert door te doen. Je brengt een product of dienst op de markt waarmee je geld kan verdienen. Je voert marktonderzoek uit en je leert over marketing. Ondernemers uit de regio verzorgen gastlessen.

  Als ondernemer moet je voorbereid zijn en anticiperen op trends en ontwikkelingen in de maatschappij, zoals technologische ontwikkelingen en individualisering. Dat vraagt om ondernemende competenties, zoals de regie nemen, flexibel zijn, creativiteit en marktgericht inzicht.

Wil je een vraag stellen over deze opleiding?

Ga in gesprek met onze opleidingsadviseurs over deze opleiding en het Alfa-college.

Misschien vind je deze opleidingen ook leuk

Assistant Business Services (Medewerker (financiële) administratie)
HOOGEVEEN
Assistant Business Services (Medewerker (financiële) administratie)
Assistent-manager internationale handel
HOOGEVEEN
Assistent-manager internationale handel
Business Administration & Control Specialist (Bedrijfsadministrateur)
HOOGEVEEN
Business Administration & Control Specialist (Bedrijfsadministrateur)