Alfa-college

ik heb al een eigen bedrijf opgezet!

ik heb al een eigen bedrijf opgezet

Sluiten
Vanuit mijn woonplaats Klazienaveen kost het me twee uur om op school te komen, maar het is het echt waard. Ik krijg hier kansen om méér te doen naast mijn opleiding en die pak ik aan, zoals deelnemen aan jeugddebatten.

Voor het vak ondernemen heb ik met een klasgenoot een bedrijf opgezet.
Rapido Wonen is een online platform voor verkoop en verhuur van woningen. We hebben al klanten! Ik ga hierna naar het hbo om hypotheekadviseur te worden.

Rafie Greve,
Student Business School
Juni 2020
 • Business School Hoogeveen

  Breed opgeleid

  Bij de Business School leiden we je op tot ondernemer van je eigen toekomst. De rode draad is: jezelf ontwikkelen in ondernemen. Op het ondernemersplein werk je individueel en met studiegenoten aan opdrachten en projecten, altijd onder begeleiding van een studiecoach. Theorie volg je op het instructieplein. Je kiest zelf wanneer je welke instructie volgt.

  Gastcolleges en bedrijfsbezoeken zijn een belangrijk onderdeel in de opleiding, zo kun je breed kennis maken met een specifieke opleidingsrichting.

  Uitstroomrichtingen

  De uitstroomrichtingen zijn:
  - B2HBO (niveau 4)
  - Business Administration (niveau 4)
  - Business Brood en banket (niveau 2, 3 en 4)
  - Business Culinair (Kok, Gastheer/-vrouw en Manager/ondernemer Horeca - niveau 2, 3 en 4)
  - Business Recreatie & Evenementen (niveau 4)
  - Business Retail (niveau 3 en 4)
  - International Business (niveau 4)

  Haar- en Schoonheidsverzorging

  Ook deze opleidingen behoren tot de Business School. Deze zijn echter niet gekoppeld aan bovenstaande uitstroomrichtingen en volgen hun eigen onderwijsprogramma.

 • B2HBO

  Het Alfa-college in Hoogeveen biedt B2HBO aan. Je kunt in twee jaar het diploma (Junior) accountmanager halen. B2HBO is speciaal ontwikkeld voor jongeren die naar het hbo willen en dit het liefst via een versnelde opleiding doen. 

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding: 
  (Junior) accountmanager 

 • Business Administration
  Als je een diploma Business Administration op zak hebt, dan kun je bij een administratie- of accountantskantoor gaan werken. Ook kun je aan de slag bij bijvoorbeeld verzekeringskantoren, gemeenten, ziekenhuis en scholen. Je werkt op een boekhoudafdeling of financiĆ«le administratie. Je zit veel achter een computer. 

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Bedrijfsadministrateur
  - Junior assistent-accountant 
 • Business Brood en banket

  Business Brood en Banket is iets voor jou als je creatief bent en goed met je handen kunt werken. Je houdt van afwisseling. Vroeg opstaan en op zaterdag werken is voor jou geen probleem.

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Uitvoerend bakker
  Zelfstandig werkend bakker
  - Ondernemer bakkerij

 • Business Culinair

  Wil jij aan de slag in bijvoorbeeld een hotel, restaurant of bij een cateringbedrijf? Dan is Business Culinair iets voor jou. Als kok, gastheer/-vrouw of manager/ondernemer horeca ben je een stressbestendige teamspeler en vind je het prima om op wisselende tijden te werken

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Kok
  - Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
  - Zelfstandig werkend kok
  - Manager/ondernemer horeca

 • Business International
  Bij deze opleiding loop je stage in het buitenland en voer je internationale projecten uit. Je voert dan bijvoorbeeld een exportmarketingplan uit in opdracht van je stagebedrijf. 

  Als je aan het werk gaat, kun je onder andere buitenlandse klanten te woord staan, offertes maken, verzekeringen afsluiten, transport plannen en de verkoop van producten afhandelen. 

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding:
 • Business Recreatie & Evenementen
  Iedereen heeft vrije tijd nodig: vakantie, een weekend weg of een dagje uit. Als je in deze sector werkt, zorg je ervoor dat andere mensen zich kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door mensen gastvrij te ontvangen op hun vakantieadres, informatie te geven of activiteiten te begeleiden. Kortom, de wereld van de recreatie is heel afwisselend.

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding:
  - Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
  - Leidinggevende leisure & hospitality
 • Business Retail
  Heb jij commercieel inzicht en durf je initiatief te nemen? Ben je geïnteresseerd in hoe producten in de winkel komen en hoe ze het beste verkocht kunnen worden? Kies dan voor Business Retail. 
   

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Verkoopspecialist
  - Manager retail

Misschien ook interessant voor jou?

Kok

HOOGEVEEN
 • BOL
 • BBL
Niveau 2