Alfa-college

Hier nemen ze de tijd voor je

Hier ga ik leuke uitdagingen aan

Sluiten
In eerste instantie had ik de verkeerde opleiding gekozen. Een student heeft mij gewezen op de opleiding Verkoopspecialist met als specialisatie mode. Zij dacht dat deze opleiding wel bij mij zou passen. Na een bezoek aan de jaarlijkse modeshow in De Tamboer was ik helemaal om. Studenten Business Fashion hadden voor dit modespektakel kledingstukken ontworpen en showden de nieuwste modecollecties van kledingzaken uit de regio.

Vooral het creatief bezig zijn spreekt mij enorm in de opleiding aan. Je ontwerpt bijvoorbeeld je eigen kledingstukken en maakt collages. Ook krijg ik stoffenleer. Zo weet ik nu dat een jas van stof meer wind tegenhoudt. Na het behalen van de opleiding ontvang ik ook een erkend diploma van het modebranche-instituut Detex. Zo’n diploma wordt extra gewaardeerd in de kledingbranche.

Bij het Alfa-college heb ik regelmatig gesprekken met mijn mentor/coach. De docenten nemen echt de tijd voor me. Vanwege mijn gezondheid kan ik niet altijd fysiek op school aanwezig zijn. Daar is begrip voor en er zijn maatregelen genomen. Zo kan ik vanuit huis de lessen volgen en dat is erg fijn.

Darline Koning
Student Business Fashion/ Verkoopspecialist
 • Business School Hoogeveen

  Breed opgeleid

  Bij de Business School leiden we je op tot ondernemer van je eigen toekomst. Je wordt breed opgeleid en legt een goede basis. Daarna ga je je specialiseren in de opleiding (uitstroomrichting) van je keuze.

  Uitstroomrichtingen

  De negen uitstroomrichtingen zijn:
  - B2HBO (niveau 4)
  - Business Administration (niveau 4)
  - Business Brood en banket (niveau 2, 3 en 4)
  - Business Culinair (niveau 2, 3 en 4)
  - Business Fashion (niveau 3 en 4)
  - Business Finance (niveau 4)
  - Business Recreatie & Evenementen (niveau 4)
  - Business Retail (niveau 3 en 4)
  - International Business (niveau 4)​

  Studenten van de economische opleidingen, Business Culinair, Business Recreatie en Evenementen en Business Brood en Banket volgen het eerste half jaar een gezamenlijk programma. Na een half jaar kies je definitief voor een opleidingsrichting. Je krijgt op deze manier nog de kans om van opleiding switchen, zonder dat het je een schooljaar (of extra lesgeld) kost. Studenten van de opleiding B2HBO, International of Finance maken de keus voor een opleidingsrichting na het eerste schooljaar.

  Opleiding op niveau 4

  Voor niveau 4-opleidingen geldt dat na een half jaar wordt gekeken of je de opleiding op niveau 4 gaat vervolgen of met niveau 3 verder gaat. Welk niveau je uiteindelijk gaat volgen is afhankelijk van de behaalde studiepunten. Omdat de opleiding B2HBO een versneld traject is worden er hogere eisen gesteld aan de te behalen studiepunten dan bij de andere niveau 4 opleidingen.

  Haar- en Schoonheidsverzorging

  Ook deze opleidingen behoren tot de Business School. Deze zijn echter niet gekoppeld aan bovenstaande opleidingen en volgen hun eigen onderwijsprogramma.

 • B2HBO

  Het Alfa-college in Hoogeveen biedt B2HBO aan. Je kunt in twee jaar het diploma (Junior) accountmanager halen. B2HBO is speciaal ontwikkeld voor jongeren die naar het hbo willen en dit het liefst via een versnelde opleiding doen. 

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding: 
  (Junior) accountmanager (niveau 4, bol)

 • Business Administration
  Als je een diploma Business Administration op zak hebt, dan kun je bij een administratie- of accountantskantoor gaan werken. Ook kun je aan de slag bij bijvoorbeeld verzekeringskantoren, gemeenten, ziekenhuis en scholen. Je werkt op een boekhoudafdeling of financiële administratie. Je zit veel achter een computer. 

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Bedrijfsadministrateur niveau 4 BOL
  - Junior assistent-accountant niveau 4 BOL
 • Business Brood en banket

  Business Brood en Banket is iets voor jou als je creatief bent en goed met je handen kunt werken. Je houdt van afwisseling. Vroeg opstaan en op zaterdag werken is voor jou geen probleem.

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Uitvoerend bakker niveau 2 BOL/BBL*
  Zelfstandig werkend bakker niveau 3 BOL/BBL*
  - Ondernemer bakkerij niveau 4 BOL

  *BBL is mogelijk vanaf het tweede leerjaar.

 • Business Culinair

  Wil jij aan de slag in bijvoorbeeld een hotel, restaurant of bij een cateringbedrijf? Dan is Business Culinair iets voor jou. Als kok, gastheer/-vrouw of manager/ondernemer horeca ben je een stressbestendige teamspeler en vind je het prima om op wisselende tijden te werken

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Kok
  - Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
  - Zelfstandig werkend kok
  - Manager/ondernemer horeca

 • Business Fashion
  Werken in de modebranche betekent onder andere ontwerpen, stylen, etaleren en verkopen van kledingstukken en accessoires. Je volgt trends op de voet en creëert een eigen stijl/visie. Misschien ga je zelfs wel een eigen kledingzaak openen.

  Bij deze opleidingen ligt de nadruk op managementvaardigheden, zoals plannen, organiseren en leidinggeven. Deze vaardigheden komen goed van pas tijdens de organisatie van de jaarlijkse modeshow. De studenten organiseren de show zelf en ontwerpen een kledingstuk voor op de catwalk.

  Lees meer over de opleidingen op de pagina Business School Fashion. De onderstaande drie opleidingen vallen hieronder.

  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Verkoopspecialist (specialisatie mode) niveau 3 BOL 
  - Manager retail (specialisatie mode) niveau 4 BOL
  - Ondernemer retail (specialisatie mode) niveau 4 BOL
 • Business Finance
  Je werkt bij een bank, makelaardij of verzekeringskantoor en hebt veel contact met de klanten. Je beantwoordt vragen van klanten, adviseert ze, regelt financiële zaken en behandelt schades. 

  Je hebt mensenkennis, overtuigingskracht, gevoel voor commercie en je bent initiatiefrijk. Ook ben je doortastend en ambitieus en kun je goed met computers en geld omgaan. 

  Opleiding

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Klantmedewerker bancaire diensten niveau 4 BOL
  - Klantmedewerker schadeverzekeringen niveau 4 BOL
 • Business International
  Bij deze opleiding loop je stage in het buitenland en voer je internationale projecten uit. Je voert dan bijvoorbeeld een exportmarketingplan uit in opdracht van je stagebedrijf. 

  Als je aan het werk gaat, kun je onder andere buitenlandse klanten te woord staan, offertes maken, verzekeringen afsluiten, transport plannen en de verkoop van producten afhandelen. 

  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding:
 • Business Recreatie & Evenementen
  Iedereen heeft vrije tijd nodig: vakantie, een weekend weg of een dagje uit. Als je in deze sector werkt, zorg je ervoor dat andere mensen zich kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door mensen gastvrij te ontvangen op hun vakantieadres, informatie te geven of activiteiten te begeleiden. Kortom, de wereld van de recreatie is heel afwisselend. 


  Opleiding

  Je kunt kiezen voor de opleiding:
  - Leidinggevende leisure & hospitality niveau 4 BOL
 • Business Retail
  Heb jij commercieel inzicht en durf je initiatief te nemen? Ben je geïnteresseerd in hoe producten in de winkel komen en hoe ze het beste verkocht kunnen worden? Kies dan voor Business Retail. 
   
  Opleidingen

  Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:
  - Verkoopspecialist niveau 3 BOL
  - Manager retail niveau 4 BOL
  - Ondernemer retail niveau 4 BOL

Misschien ook interessant voor jou?

Kok

HOOGEVEEN
 • BOL
Niveau 2