Alfa-college
HOOGEVEEN, BOL, niveau 4, opleidingsduur 2 jaar

(Junior) accountmanager B2HBO

Als (junior) accountmanager ben je de schakel tussen klanten/accounts en jouw bedrijf. Je doet veel aan relatiebeheer en bent commercieel ingesteld. Je bezoekt klanten en bent veel onderweg. De opleiding (Junior) accountmanager is een versneld traject van 2 jaar. Deze opleiding is bedoeld voor jongeren die naar het hbo willen.

 • Iets voor jou?
  - Je bent commercieel
  - Je bent goed in talen
  - Je legt gemakkelijk contact
  - Je maakt potentiele klanten enthousiast
  - Je hebt een goed inlevingsvermogen

  Herken jij jezelf hierin? Dan is de opleiding (Junior) accountmanager (B2HBO) iets voor jou!
 • De opleiding
  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Je wordt alleen tot de versnelde opleiding (Junior) accountmanager toegelaten als je het eerste half jaar aan bepaalde mijlpalen voldoet. Deze opleiding stelt hoge eisen aan jouw capaciteiten.

  Wat leer je?

  Je leert onder andere:
  - marktonderzoek verrichten
  - verkoopplannen maken
  - presenteren
  - offertes opstellen
  - relaties met klanten onderhouden
  - onderhandelen en verkopen

  Je hebt een vaste coach en stagementor.

  Competenties

  Je werkt tijdens je opleiding aan onder andere de volgende competenties:

  - zelfstandigheid
  - vakkennis
  - commercieel inzicht
  - leidinggevende capaciteiten
  - initiatief nemen
  - creativiteit
  - plannen/organiseren
  - verantwoording nemen
  - controleren 
 • Business School

  Bij de Business School leiden we je op tot ondernemer van je eigen toekomst. Je wordt namelijk breed opgeleid. In de opleiding krijg je verschillende gastlessen, zodat je je kunt oriënteren op de opleidingen en het werkveld.

  Uitstroomrichtingen

  De negen uitstroomrichtingen zijn:
  - B2HBO (niveau 4)
  - Business Administration (niveau 4)
  - Business Brood en banket (niveau 2, 3 en 4)
  - Business Culinair (niveau 2, 3 en 4)
  - Business Fashion (niveau 3 en 4)
  - Business Finance (niveau 4)
  - Business Recreatie & Evenementen (niveau 4)
  - Business Retail (niveau 3 en 4)
  - International Business (niveau 4)

  Studenten van de economische opleidingen, Business Culinair, Business Recreatie en Evenementen en Business Brood en Banket volgen het eerste half jaar een gezamenlijk programma. Na een half jaar kies je definitief voor een opleidingsrichting. Je krijgt op deze manier nog de kans om van opleiding switchen, zonder dat het je een schooljaar (of extra lesgeld) kost.

  Let op: Voor niveau 4-opleidingen geldt dat na een half jaar wordt gekeken of je de opleiding op niveau 4 gaat vervolgen of met niveau 3 verder gaat. Welk niveau je uiteindelijk gaat volgen is afhankelijk van de behaalde studiepunten.

  Haar- en Schoonheidsverzorging

  Ook deze opleidingen behoren tot de Business School. Deze zijn echter niet gekoppeld aan bovenstaande opleidingen en volgen hun eigen onderwijsprogramma.

 • Vakken
  Tijdens de opleiding (Junior) accountmanager volg je onder andere de vakken: Marketing, Accountmanagement, Sales, Bedrijfseconomie, Offertes, Marktbewerking, Duits en Cultuur.

  Algemene vakken

  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Duits, Loopbaan en burgerschap, Projecten en Economische vakken.

  De studenten van Business Fashion, Business Culinair, Business Recreatie en Evenementen en Business Brood en Banket volgen een deel van bovenstaande vakken. Deze studenten krijgen in het eerste half jaar meer beroepsgerichte vakken.

  Daarnaast krijg je gastlessen en de mogelijkheid om je te oriënteren op het werkveld.

  Keuzedelen

  Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Per opleiding, en soms ook per school, verschilt het aanbod in keuzevakken.
 • Flexibel onderwijs
  Studenten van de economische en ambachtelijke opleidingen volgen een lesprogramma vol keuzevrijheid en flexibiliteit. Op bepaalde dagen kun je in overleg met je mentor/coach kiezen uit drie opties: Je kunt vakken volgen buiten je eigen opleiding (verbreding), of extra modules volgen uit je eigen vakgebied (verdieping). Ook kan het zo zijn dat je juist extra aandacht zou willen voor een vak zoals rekenen omdat je dat wat lastig vindt (remediërend). Jij kiest je eigen traject.
 • Leerweg
  Je gaat naar school en loopt (vanaf het tweede half jaar) stage bij een erkend leerbedrijf. Op school volg je theorie- en praktijkvakken. Aan het einde van het eerste jaar loop je 10 weken stage. In het laatste jaar ga je 20 weken op stage. Denk aan een stageplaats bij een commerciële of dienstverlenende afdeling van een groothandel, bank, verzekeringskantoor, contactcenter of uitzendbureau.
 • Vooropleiding en toelating
  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
  - vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  - overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 havo of vwo
  - mbo-diploma niveau 2
 • Na je opleiding

  Verder leren

  Met een diploma van deze versnelde opleiding word je direct toegelaten tot een hbo-opleiding. Denk bijvoorbeeld aan:
  - Commerciële economie
  - Communicatie
  - Financiële en Facilitaire dienstverlening
  - International business and language
  - Retailmanagement
  - Personeel en arbeid

  Aan het werk

  Als gediplomeerd Junior Accountmanager ga je aan het werk als beginnend accountmanager bij een commercieel bedrijf. Dit kan in allerlei verschillende branches zijn, zoals bij groothandels, (logistieke) dienstverleners en productiebedrijven.
 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je: 

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Les- of cursusgeld
  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO

  Meer info
  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal. 

   
 • Studie in cijfers

  Studie in cijfers

  Studie in Cijfers: de studiebijsluiter voor het mbo.

  Studie in Cijfers geeft een paar belangrijke kenmerken van een opleiding weer. Informatie over je kans op een baan in jouw regio vind je op de website van Kans op werk.

Misschien ook interessant voor jou?