Alfa-college
HOOGEVEEN, BOL, BOL, niveau 2, opleidingsduur 2 jaar

Medewerker (financiële) administratie (Hoogeveen)

Als medewerker (financiële) administratie verricht je ondersteunende administratieve werkzaamheden, zoals het invoeren van gegevens in een geautomatiseerd systeem en het controleren en invoeren van boekingsstukken. Je verzorgt de post, beheert de agenda, je behandelt telefoongesprekken en je ontvangt bezoekers.

 • Iets voor jou?
  - Je vindt het leuk om met de computer en getallen te werken
  - Je bent werkt nauwkeurig en netjes
  - Je houdt van afwisselend werk


  Herken jij jezelf hierin? Dan is de opleiding medewerker (financiële) administratie iets voor jou!
 • De opleiding

  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen.

  Tijdens de opleiding medewerker (financiële) administratie werk je aan beroepstaken die je nodig hebt voor de praktijk. Denk aan het controleren van boekingsstukken als inkoopfacturen, bestelbonnen en pakbonnen, maar ook ondersteuning bieden bij het verzorgen van de post en agendabeheer. Het plannen van werkzaamheden, klaarmaken van ruimtes en het invoeren van gegevens worden ook behandeld.

  Coach

  Jouw kwaliteiten staan centraal. Reken dus op persoonlijke aandacht en begeleiding door een klein, vast team. Een docent is jouw persoonlijke coach en stagementor. Jullie praten regelmatig over hoe het met je studie gaat

 • Dienstverlenende beroepen

  Het Alfa-college in Hoogeveen biedt zeven niveau 2-opleidingen aan onder de noemer ‘Dienstverlenende beroepen’. Je eerste leerjaar is breed georiënteerd. Je maakt kennis met alle zeven opleidingsrichtingen (Gastheer/-vrouw, Helpende Zorg en Welzijn, Medewerker Facilitaire dienstverlening, Medewerker Secretariaat en Receptie, Logistiek Medewerker, Medewerker (Financiële) Administratie en Verkoper).

  In het tweede leerjaar specialiseer je je in het gekozen uitstroomprofiel. Zo ontwikkel jij je tot de breed inzetbare medewerker waar het werkveld om vraagt.


  Persoonlijke coach

  Zodra je start met de opleiding krijg je een coach toegewezen. In een rapportage houd je bij wat je allemaal leert en doet. Elke 10 weken bespreken jullie deze rapportage. Heb je ergens extra hulp bij nodig, dan staat je coach voor je klaar. Het gesprek is ook bedoeld om te ontdekken wat je mogelijkheden verder nog zijn.

 • Vakken
  Tijdens de opleiding Medewerker financiële administratie volg je de volgende vakken:

  • Administratieve gegevens verwerking
  • Boekhouden
  • Agendabeheer
  • Postverwerking
  • Ontvangen van goederen

  Algemene vakken

  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Rekenen telt nog niet mee voor je diploma.

  Keuzedelen

  Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Per opleiding, en soms ook per school, verschilt het aanbod in keuzevakken. De keuzevakken die voor jouw opleiding worden aangeboden zijn Engels, Digitale vaardigheden en doorstoom Financiële Administratie.
 • Leerweg
  Bij deze opleiding is alles wat je leert, gericht op het uitvoeren van financieel administratieve werkzaamheden. Je leert heel veel direct in de praktijk.
  Projecten, bedrijfssimulaties en (buitenlandse) stages spelen een belangrijke rol. Vanaf het eerste jaar doe je al praktijkervaring op in moderne schoollokalen, waar je veel met computers werkt. Je wisselt school en stage af. Op school volg je theorie- en praktijkvakken.
 • Vooropleiding en toelating
  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
  - vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  - mbo-diploma, niveau 1 (Entree-opleiding)
 • Na je opleiding

  Verder leren

  Na het behalen van je diploma heb je de mogelijkheid om door te stromen naar een niveau 3-opleiding. De opleiding financieel administratief medewerker sluit goed aan bij jouw opleiding

  Aan het werk

  Je werkt als medewerker (financiële) administratie op de boekhoudafdeling of op de afdeling financiële administratie. Bijvoorbeeld bij:
  - een administratie- of accountantskantoor
  - een productie- of handelsbedrijf
  - een verzekeringskantoor
  - een bank
  - een gemeente
  - een school
  - een ziekenhuis

  Ben je goed in dit werk, dan groei je gemakkelijk door naar een hogere functie.
 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Les- of cursusgeld
  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

  Meer info
  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.

 • Studie in cijfers

  Studie in cijfers

  Studie in Cijfers: de studiebijsluiter voor het mbo.

  Studie in Cijfers geeft een paar belangrijke kenmerken van een opleiding weer. Informatie over je kans op een baan in jouw regio vind je op de website van Kans op werk.

Misschien ook interessant voor jou?