Medewerker secretariaat en receptie
Met deze opleiding kun je starten op 1 februari 2020. Klik op de knop rechts: Meld je aan voor deze opleiding.
Herken je jezelf hierin? Dan is de opleiding Medewerker secretariaat en receptie iets voor jou.
De opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en keuzedelen. Je leert:
Voor studenten die goede cijfers halen, er altijd zijn en een goede beroepshouding hebben, is het mogelijk om de opleiding in één jaar te doen. Het docentteam beslist welke studenten hiervoor in aanmerking komen.
Op het Alfa-college in Groningen kun je het diploma Medewerker secretariaat en receptie ook halen met een uitstroomcertificaat Toerisme.
Je krijgt de volgende praktijkvakken op je opleiding:
Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Je kiest twee van de volgende vakken:
Kies je voor Spaans of Duits dan is het mogelijk om in ieder geval een week in Spanje of Duitsland door te brengen.
Je volgt deze opleiding in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Dat houdt in leren en stage lopen. In leerjaar 1 ga je minimaal 320 uren op stage en in leerjaar 2 is dat minimaal 520 uren.
Je wordt goed voorbereid op stage. Zo krijg je onder andere het vak beroepspraktijkoriëntatie. Je gaat zelf actief op zoek naar een stageplek bij een erkend leerbedrijf. Als het niet lukt, heeft de opleiding een netwerk van bedrijven waar je op terug kunt vallen.
Voor de opleiding Medewerker secretariaat en receptie heb je één van de volgende diploma’s nodig:
Voldoe je niet aan één van deze eisen, dan kun je in bijzondere gevallen toch worden toegelaten.
Na het behalen van je diploma Medewerker secretariaat en receptie kun je doorstromen naar niveau 3 of 4. Denk bijvoorbeeld aan Office assistant op niveau 3 of Management assistant op niveau 4.
Voor je opleiding betaal je:
Lesgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en lesgeld zie de website van DUO.
Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.
Studie in Cijfers: de studiebijsluiter voor het mbo.
Studie in Cijfers geeft een paar belangrijke kenmerken van een opleiding weer. Informatie over je kans op een baan in jouw regio vind je op de website van Kans op werk.