Alfa-college
GRONINGEN, BOL, niveau 1, opleidingsduur 1 jaar

Assistent bouwen, wonen en onderhoud (Entree Schilderen)

Kies je voor Entree Schilderen, dan word je bijvoorbeeld assistent van de vakman in een schilder- of bouwbedrijf. Je doet ook ervaring op in andere richtingen binnen de opleiding Bouwen, wonen en onderhoud, zoals timmeren.

Maak kennis met de locatie Admiraal de Ruyterlaan

Maak kennis met de locatie Admiraal de Ruyterlaan

Sluiten
 • Iets voor jou?

  - Je leert over verfsoorten, materiaal en gereedschap
  - Je leert veilig en milieuvriendelijk werken
  - Je kunt goed met anderen samenwerken
  - Je weet van aanpakken
  - Je vindt buiten werken geen probleem

  Herken je jezelf hierin? Dan is de Entree-opleiding Schilderen iets voor jou!

 • De opleiding

  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen

  Je werkt en leert in kleine groepen. Je krijgt:
  - veel persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding
  - een coach/stagebegeleider
  - school en stage

  Competenties

  Je werkt aan praktische vakkennis en vaardigheden, maar ook aan de volgende vaardigheden en eigenschappen:
  - verantwoordelijkheid
  - zelfstandigheid
  - initiatief nemen
  - omgaan met collega’s

 • Vakken

  Je volgt:
  - praktijklessen op het gebied van schilderen
  - les in timmeren

  Andere vakken zijn bijvoorbeeld:
  - VCA (veiligheid)
  - coaching
  - digitale vaardigheden
  - sport

  Ook leer je veilig omgaan met gereedschappen en machines.

  Algemene vakken

  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Loopbaan en burgerschap en rekenen. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Rekenen en Nederlands tellen nog niet mee voor je diploma.

  Keuzedelen

  Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Per opleiding, en soms ook per school, verschilt het aanbod in keuzevakken. Op de Open dag krijg je meer informatie over keuzedelen.
 • Leerweg
  Tijdens de opleiding doe je praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Deze stage heet ook wel beroepspraktijkvorming (BPV). Op de Open dag en tijdens het kennismakingsgesprek krijg je meer informatie over stage tijdens de opleiding Assistent bouwen wonen en onderhoud (Entree Schilderen).

  School en stage (BOL)

  - In periode 1, 2 en 3: ga je 5 dagen naar school 
  - In periode 4: ga je 4 dagen op stage en 1 dag naar school.

  Werken en leren (BBL)

  Bij de BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) combineer je werken en leren. Je zoekt zelf een baan bij een erkend leerbedrijf en je gaat één dag per week naar school. Je doet dus alle praktijkervaring op in het bedrijf waar je werkt. Je werkt minimaal 18 uur per week.
 • Vooropleiding en toelating

  Je hebt geen diploma nodig, maar je moet wel 16 jaar zijn op 1 augustus. Na je aanmelding hebben we een kennismakingsgesprek. We kijken of de Entree-opleiding geschikt voor je is en welke richting het best bij je past.

  Is je Nederlands niet zo goed?

  Is je kennis van de Nederlandse taal nog niet goed genoeg (bijvoorbeeld omdat je nog niet zo lang in Nederland bent), dan is de opleiding Entree Bouwen, Wonen en Onderhoud NT2 misschien iets voor jou. Voor meer informatie over de opleiding Entree NT2 en/of aanmelden neem je contact op met Marionne van de Rijt: mfc.vdrijt-manders@alfa-college.nl, 088-334 14 93.
 • Na je opleiding

  Verder leren

  Je kunt doorstromen naar een opleiding op niveau 2. Een opleiding op het gebied van bouwtechniek sluit het best aan. Denk aan:
  - Timmerman
  - Metselaar
  - Voeger
  - Tegelzetter
  - Meubel-interieurbouwer

  Aan het werk

  Je werkt in de schilders- en onderhoudsbranche. Je helpt een vakman met het uitvoeren van allerlei werkzaamheden op het gebied van schilderen. Veiligheid is hierbij erg belangrijk. 
 • Meer informatie en aanmelden

  Voor deze opleiding kun jij je via onze website aanmelden. Kom je er niet helemaal uit? Voor meer informatie over de opleiding en/of aanmelden neem je contact op met Marion Boomgaarden via mail of telefoon: 088-334 19 65.

 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.