Alfa-college
HOOGEVEEN, BOL, niveau 1, opleidingsduur 1 jaar

Assistent installatie- en constructietechniek (Entree NT2)

Is je Nederlands niet goed genoeg voor een reguliere Entree-opleiding? Op de opleiding Assistent installatie- en constructietechniek (Entree NT2), krijg je praktijkvakken en werk je aan je Nederlandse taalvaardigheid. Het is mogelijk dat je wat langer over je opleiding doet dan 1 jaar.

Ik mag op mijn stageplek blijven werken

Ik mag op mijn stageplek blijven werken

Sluiten
In mijn opleiding heb ik een vaste klas en aardige docenten. Ik krijg ICT-les en leer computerprogramma’s zoals Powerpoint en Excel. En bij Burgerschap krijg ik het solliciteren onder de knie.

Samenwerken met mijn klasgenoten gaat goed. Samen is makkelijker dan alleen, vind ik. Met mijn klasgenoot heb ik een examen gedaan in sociale media. In de presentatie bespraken we de voor- en nadelen. Je kunt online makkelijk contact leggen, maar het is bijvoorbeeld minder geschikt voor kinderen.

Mijn stage heb ik gelopen bij Mondzorg Drenthe in Beilen. Dat vond ik erg leuk. Ik mocht daar zelfstandig taken uitvoeren zoals gips afhalen bij modellen en schoonmaken. Ook het contact met mensen sprak mij aan. Het is fijn dat ik daar in de vakantie mag blijven werken.

Volgend jaar ga ik een administratieopleiding volgen op niveau 2. En daarna wil ik doorleren zodat ik later in de mondzorg kan werken.

Omar Kalash
student Entree Assistent dienstverlening en zorg
 • Iets voor jou?
  - Je bent anderstalig (Nederlands is niet je moedertaal)
  - Je bent tussen de 16 en 30 jaar
  - Je hebt geen diploma van het voortgezet onderwijs (vo)
  - Je niveau Nederlands is niet voldoende voor een reguliere Entree-opleiding
  - Je vindt techniek interessant
  - Je werkt graag met je handen
  - Je kunt zelfstandig én in teamverband werken
  - Je bent flexibel

  Herken jij jezelf hierin? Dan is de opleiding Assistent installatie- en constructietechniek (Entree NT2) misschien iets voor jou.
 • De opleiding

  School en stage

  Je krijgt les op school en loopt stage. Je werkt aan kennis en vaardigheden die je nodig hebt als assistent in installatie- en constructietechniek.

  Persoonlijke begeleiding

  Je krijgt:
  - veel persoonlijke aandacht
  - een coach/stagebegeleider

  Nederlands

  We besteden een groot deel van de tijd aan Nederlandse taalvaardigheid. Ook op de werkvloer.

  Wet inburgering

  Met het volgen en succesvol afronden van de Entree NT2-opleiding voldoe je aan de Wet inburgering. Als het nodig is, word je ook voorbereid op de inburgeringsexamens.

  Competenties

  Je werkt tijdens je opleiding ook aan vaardigheden en eigenschappen, zoals:
  - verantwoordelijkheid
  - zelfstandigheid
  - initiatief nemen
  - omgaan en overleggen met collega's en klanten
 • Vakken
  De eerste 4 maanden ligt de nadruk op:
  - leerbaarheid
  - werknemersvaardigheden
  - loopbaan en burgerschap
  - rekenen
  - Nederlandse taalvaardigheid (extra tijd en aandacht)

  Na de eerste 4 maanden krijg je een toets en een evaluatiegesprek. We bepalen dan of je de opleiding wel of niet kunt afmaken.
 • Leerweg
  In de eerste periode ga je vier dagen in de week naar school. Vanaf de tweede periode ga je drie dagen in de week naar school en loop je tweede dagen in de week stage.
 • Vooropleiding en toelating
  Je hebt geen diploma nodig, maar je moet wel 16 jaar zijn op 1 augustus. Nadat je je hebt aangemeld is er een kennismakingsgesprek. We kijken of de Entree-opleiding geschikt voor je is.
 • Na je opleiding

  Verder leren

  Je kunt doorstomen naar een opleiding op niveau 2. Een opleiding op het gebied van techniek sluit het best aan. Denk bijvoorbeeld aan:
  - Basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen (voorheen: Auto- en bedrijfsautotechnicus)
  - Constructiewerker
  - Installatietechniek

  Aan het werk

  Als assistent installatie- en constructietechniek ben je in de ruimste zin bezig om technische installaties te installeren. Waar en op welke manier, kan erg verschillen.
 • Hulp bij aanmelden
  Voor deze opleiding kun jij je hier aanmelden. Klik rechtsboven op de knop Meld je aan voor deze opleiding. Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op, we helpen je hier graag bij.
 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal en boeken.