Alfa-college

Entree-opleidingen Hoogeveen

Entree-opleidingen Hoogeveen

Wat deze opleidingen bijzonder maakt

 • De Entree-opleiding is een 1-jarige mbo-opleiding tot assistent
 • Je krijgt veel persoonlijke aandacht en begeleiding van de docenten
 • Na deze opleiding kun je aan het werk of verder leren met een niveau 2-opleiding

Ik mag op mijn stageplek blijven werken

Ik mag op mijn stageplek blijven werken

Sluiten
In mijn opleiding heb ik een vaste klas en aardige docenten. Ik krijg ICT-les en leer computerprogramma’s zoals Powerpoint en Excel. En bij Burgerschap krijg ik het solliciteren onder de knie.

Samenwerken met mijn klasgenoten gaat goed. Samen is makkelijker dan alleen, vind ik. Met mijn klasgenoot heb ik een examen gedaan in sociale media. In de presentatie bespraken we de voor- en nadelen. Je kunt online makkelijk contact leggen, maar het is bijvoorbeeld minder geschikt voor kinderen.

Mijn stage heb ik gelopen bij Mondzorg Drenthe in Beilen. Dat vond ik erg leuk. Ik mocht daar zelfstandig taken uitvoeren zoals gips afhalen bij modellen en schoonmaken. Ook het contact met mensen sprak mij aan. Het is fijn dat ik daar in de vakantie mag blijven werken.

Volgend jaar ga ik een administratieopleiding volgen op niveau 2. En daarna wil ik doorleren zodat ik later in de mondzorg kan werken.

Omar Kalash
student Entree Assistent dienstverlening en zorg
 • In het kort
  De Entree-opleiding is een 1-jarige mbo-opleiding tot assistent. Als assistent voer je opdrachten uit en werk je samen met anderen. Je bent vriendelijk in de omgang en je bent bereid om te leren. Natuurlijk kom je altijd op tijd en houd je je aan afspraken.

  Download hier de flyer over de Entree-opleidingen in Hoogeveen.
 • Iets voor jou?

  Heb je geen diploma van je middelbare school? Volg dan een Entree-opleiding. Tijdens de opleiding werk je aan allerlei studievaardigheden en aan je eigen ontwikkeling. Het programma kan voor iedereen anders zijn, evenals de duur van de opleiding. Met een Entree-diploma word je toegelaten tot een mbo-opleiding op niveau 2 of je kunt gaan werken.

 • De opleiding
 • Vakken
  Je leert op school en in de praktijk (stage of werk). Je krijgt les in beroepsvakken, Nederlands, rekenen en burgerschap.
 • Leerweg

  BOL

  De Entree-opleidingen in Hoogeveen zijn BOL-opleidingen. In de beroepsopleidende leerweg (BOL) combineer je school met een stage. Tijdens de Open dag en tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we je hier meer over.
 • Vooropleiding en toelating
  Voor de Entree-opleidingen op niveau 1 heb je geen (vmbo- of mbo-)diploma nodig. Wel moet je op 1 augustus 16 jaar of ouder zijn.

  Kennismakingsgesprek


  Na je aanmelding hebben we een kennismakingsgesprek. We bespreken daarin onder andere de richting die jij hebt gekozen en welke begeleiding je (eventueel) nodig hebt.
 • Hulp nodig bij het aanmelden?
  Je kunt je aanmelden voor een van de Entree-opleiding Groningen door hierboven in de tab De opleiding te klikken op de link van de opleiding die je wilt gaan volgen. Kom je er niet helemaal uit? Voor meer informatie over de opleiding en/of aanmelden neem je contact op per mail: info@alfa-college.nl of telefonisch: 0800-8100.
 • Na je opleiding
  Als je slaagt voor je examen ontvang je het diploma van de gevolgde Entree-opleiding. Daarna kun je doorleren op mbo-niveau 2 of aan het werk gaan.
 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld kijk je op de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.

Wil je een vraag stellen over deze opleiding?

Ga in gesprek met onze opleidingsadviseurs over deze opleiding en het Alfa-college.