Alfa-college

Alfa's Goud

Alfa's Goud
Met Alfa’s Goud zet het Alfa-college studenten in het zonnetje die in of naast hun opleiding iets bijzonders hebben gedaan. Ook spreken we onze waardering uit naar onze docenten, leerbedrijven en praktijkopleiders.

Dit vieren we met een verkiezingsavond waarbij er uit meerdere kandidaten één Beste student, één Beste student buitencategorie, Beste docent, Beste leerbedrijf en Beste praktijkopleider wordt gekozen.

Kandidaten 2020
Inmiddels zijn de kandidaten voor Alfa's Goud 2020 bekend. Ze stellen zich op deze pagina graag aan je voor!

Procedure
Eind november 2019 sluit de nominatieperiode. In december maken onze onderwijslocaties hun locatiewinnaars bekend. Vervolgens worden de winnaars in januari 2020 voorgesteld en tot slot wordt op 7 april 2020, de verkiezingsavond Alfa's Goud, bekend gemaakt wie gekozen wordt als Beste student, Beste docent, Beste leerbedrijf en Beste praktijkopleider en dé Alfa-college ambassadeurs worden.

ik wil graag mensen helpen

Ik wil graag mensen helpen

Sluiten
Als kind haalde ik al dingen uit elkaar om te kijken hoe het in elkaar zat. Dus van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in elektrotechniek. Ik houd ervan om problemen op te lossen, technische en maatschappelijke. Bij Waterschap Noorderzijlvest kwam ik met een voorstel voor een andere pompmotor, eentje die energiezuiniger, stiller en goedkoper was. Ik ben sociaal behulpzaam, mensen kunnen altijd een beroep op mij doen. Die sociale kant vind ik belangrijk. Met school heb ik meegebouwd aan een school in Roemenië en hebben we voedselpakketten en kleding uitgedeeld. Onvoorstelbaar, de mensen daar leven fors onder de armoedegrens. Ook daarom zit ik bij de Nationale Reserve, als militair kun je mensen helpen. Na die ramp met dat containerschip was ik opgeroepen, een bijzondere ervaring. Dan zie je dat strand, helemaal bezaaid met autobanden en compressors en denk je: waar zijn we toch met z’n allen mee bezig.

Danny Evers, 23 jaar
student technicus Engineering, niveau 4
locatie Admiraal de Ruyterlaan, Groningen

De jury over Danny:
Danny heeft met succes excellentie programma gevolgd (Mbo Topacademie), is maatschappelijk betrokken en heeft veel discipline en doorzettingsvermogen. Zijn werk als reservist om anderen te kunnen helpen is inspirerend.