Alfa-college

Alfa's Goud

Alfa's Goud
Met Alfa’s Goud zet het Alfa-college studenten in het zonnetje die in of naast hun opleiding iets bijzonders hebben gedaan. Ook spreken we onze waardering uit naar onze docenten, leerbedrijven en praktijkopleiders.

Dit vieren we met een feestelijke verkiezingsavond waarbij er uit meerdere kandidaten één Beste student, één Beste student buitencategorie, Beste docent, Beste leerbedrijf en Beste praktijkopleider wordt gekozen.

Nomineren
Van 1 juni t/m 22 juni 2021 is een nieuwe nominatieperiode gestart. Nomineren voor Alfa's Goud 2021 is niet meer mogelijk. 

ik ga met plezier naar school

Ik ga met plezier naar school

Sluiten
“Drie jaar geleden kwam ik naar Nederland. Ik ben opgegroeid in Syrië en woon nu in Hardenberg. Na de inburgeringscursus ben ik de entreeopleiding gaan doen. Ik koos voor zorg, want ik hou van kinderen. Ik pas graag op de kinderen van mijn zus en help mijn buurvrouw vaak met haar kinderen.

Ik wil heel graag leren, want ik merk dat het zonder diploma moeilijk is om werk te vinden. Elke dag ga ik met veel plezier naar school en naar mijn stageadres, een kinderopvang. Als ik klaar ben ga ik op niveau 2 doorleren. Ik houd van school en wil uiteindelijk graag in de kinderopvang werken. In de klas wil ik heel graag alles weten, ik ben dankbaar en heb respect voor de docenten. Ik vind het heel belangrijk om Nederlands te praten in de klas. Ik kan vier talen, maar op school praat ik alleen maar Nederlands.”

Midya Osso, 23 jaar
student Assistent dienstverlening en zorg (Entree Zorg)
locatie Hardenberg

De jury over Midya:
We hebben bewondering voor haar doorzettingsvermogen. Al op zo’n jonge leeftijd een droom hebben en dit vervolgens ook nog weet waar te maken ondanks de moeilijke omstandigheden! Ze is leergierig en heeft een doel en gaat daar voor. Haar enthousiasme is een voorbeeld voor velen.

Inmiddels volgt Midya de opleiding Dienstverlening op niveau 2 én doet ze mee aan de zoektocht naar dé landelijke mbo ambassadeur via Mbo'ers pakken aan.

Alfa's Goud 2020

Sluiten

Alfa’s Goud: Waardering voor topprestaties mbo-onderwijs

Tijdens het allereerste online event van het Alfa-college werd op dinsdagavond 7 april live via YouTube bekend gemaakt wie werd verkozen tot het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider, de Beste docent, de Beste student en de Beste student buitencategorie van 2020. In september volgde speciaal voor de winnaars een feestelijke prijsuitreiking.