Alfa-college

Larcom

Larcom biedt studenten passende persoonlijke begeleiding“Larcom is een werkleerbedrijf met oog voor studenten. Wij zijn heel ontwikkelings- en persoonsgericht en ondersteunen de student bij wat hij of zij nodig heeft. Studenten die in een regulier bedrijf zouden vastlopen, bieden wij de kans om het in een laagdrempelige omgeving te leren. Dat is onze kracht: Iedereen een passende kans bieden, ook de meest kwetsbaren.

Studenten die bij ons komen hebben soms al teleurstellingen ervaren of zij hebben elders de kans nog niet gekregen om te laten zien wat ze kunnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door hun achterstand in de Nederlandse taal. Naast de vakvaardigheden die moeten worden aangeleerd vormen werknemersvaardigheden ook een belangrijk onderdeel van de stage.

We leren ze bijvoorbeeld een stuk verantwoordelijkheidsgevoel, omgaan met arbeidsverhoudingen, omgaan met kritiek, samenwerken en zelfstandigheid. Dit alles met als doel om waarde toe te voegen en om bij te kunnen dragen in hun loopbaanontwikkeling.”

Loni Verhagen, Trajectbegeleider Larcom
Genomineerd door locatie Hardenberg