Alfa-college

WIJ Groningen

We zaten aan tafel bij de totstandkoming van nieuwe opleiding“WIJ Groningen heeft een intensieve samenwerking met het Alfa-college. We geven regelmatig gastlessen op de school. We vinden het belangrijk om op deze manier de theorie en de praktijk bij elkaar te brengen. Ook zijn we nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de nieuwe opleiding Interculturele opvoedcoach.

De coach begeleidt gezinnen die vragen hebben over bijvoorbeeld opvoeding, integratie of participatie. We zaten al vroeg bij elkaar aan tafel om te ontdekken of er behoefte is in het werkveld naar deze specifieke functie. De Interculturele opvoedcoach past heel goed binnen onze organisatie. We hebben veel met gezinnen te maken en de diversiteit in sommige wijken is hoog. Wij bieden deze studenten dan ook graag een stageplek.

Het is mooi om mensen binnen onze organisatie te hebben met een brugfunctie tussen verschillende culturen. Daarnaast willen we als organisatie graag een zo goed mogelijke afspiegeling van de samenleving zijn.”

Michel Keyzer (op de foto) en Inge Jonker
Coördinatoren stagebureau WIJ Groningen
Genomineerd door locatie Kluiverboom, Groningen