Alfa-college

Excellentie Hardenberg

Welkom bij Excellentie voor de regio Hardenberg!

Ontdek hier de verschillende programma's die we aanbieden!

 • Brain en Bootcamp

  Brain en Bootcamp

  Bij Brain en Bootcamp combineer je persoonlijke ontwikkeling met fysieke uitdagingen in een bootcamptraining. Het idee is ontwikkeld door studenten die hebben nagedacht over andere mogelijkheden om te leren. Het kan je helpen in je loopbaan, bij doorstroom naar het hbo, maar ook in je privéleven. De training in persoonlijke ontwikkeling wordt gedaan volgens de methode van Covey. Je wordt meer bewust van je eigen kwaliteiten en je krijgt handvatten aangereikt om keuzes te kunnen maken. Tijdens de bootcamp komen deze aspecten terug in de fysieke en psychische uitdagingen die je samen met medestudenten uitvoert.

  Start programma: maandag 25 tot en met zaterdag 30 mei 2020

  Voorlichting: dinsdag 3 en vrijdag 6 maart 2020, locatie: B151

  Aanmelden? Klik Hier

 • Persoonlijk Talent

  Persoonlijk Talent

  Bij persoonlijk talent ontwikkel je jouw talent verder. Je leert je kwaliteiten herkennen en hoe je deze in kan zetten. Dit kan binnen of buiten school of in het buitenland. Denk hierbij aan het volgen van een taalcursus (Spaans, Duits of Engels), het volgen van een extra keuzedeel of een internationale opdracht. Na aanmelding voor persoonlijk talent stel je samen met je mbo-xl coach doelen op om je talent te ontwikkelen. Samen wordt gekeken hoe je deze doelen kunt bereiken. De persoonlijke talentontwikkeling kan je helpen bij je huidige opleiding, een vervolgstudie of in je toekomstige baan.

  Start Anglia - Engels: donderdag 13 februari 2020, 14:30 uur tot 16:00 uur

 • Innovatieve Projecten

  Innovatieve Projecten

  In dit programma leer je projectmatig te werken aan innovaties en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je werkt tijdens dit programma samen met studenten verschillende opleidingen aan een opdracht. Je krijgt bijvoorbeeld een opdracht van een opdrachtgever uit de regio voor wie je uiteindelijk een product aflevert. Je krijgt les over projectmatig werken en hoe je dit kunt aanpakken en past dit direct toe in de praktijk. Je persoonlijke ontwikkeling aan de hand van zelf gekozen leerdoelen is een belangrijk onderdeel van dit programma. 
 • Ondernemersschool

  Ondernemersschool

  Heb je plannen om een eigen bedrijf te starten maar je weet nog niet wanneer en hoe? Heb je een eigen bedrijf maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Wil je onderzoeken of een eigen bedrijf wat voor jou is? Dat kan! De Ondernemersschool draait om oriënteren en experimenteren met ondernemerschap. Samen met jonge ondernemers uit de regio volg je tien avonden les over het starten van een eigen onderneming.  

  De Ondernemersschool is tien weken lang op een maandagavond.

  Startdatum: maandag 9 maart 2020 (Daarna op 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april, 20 april, 11 mei, 18 mei, 25 mei en 1 juni)

 • Kansrijk Excelleren Buitenland

  Kansrijk Excelleren Buitenland

  Droom jij er ook wel eens van om je steentje bij te dragen aan een betere wereld? Om jouw kennis door te geven aan mensen die daar behoefte aan hebben? En ben jij iemand die kennis wil maken met andere culturen? Dan zoeken we jou! Je gaat:

  • Een week lang naar een Oost-Europees land. Hier deel je vakkennis met vakgenoten en ondersteun je ze bij innovaties. Je kunt er ook voor kiezen om hier een maatschappelijk vraagstuk te onderzoeken, waarbij je oplossingen aandraagt.
  • Kennismaken met andere culturen en ontdek je wat de verschillen zijn in jouw vakgebied.
  • Starten in periode 3 en 4.

  Het project werk je vervolgens in Nederland uit, met hulp vanuit het werkveld en eventueel medestudenten. Je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling, gekoppeld aan 21st Century Skills. Zo kun je op je eigen manier laten zie wat het project jou en je opdrachtgever heeft opgeleverd!

  Wat is er nodig?
  Om je reis gedeeltelijk te kunnen bekostigen ga je op zoek naar sponsoren!
  Wil je meer informatie? Of wil je je aanmelden? Klik Hier