Alfa-college

Excellentie Hardenberg

In Hardenberg zijn er verschillende excellentieprogramma's mogelijk. Hier lees je er meer over.

Brain en Bootcamp
Bij Brain en Bootcamp-training combineer je persoonlijke ontwikkeling met fysieke uitdagingen in een tweedaagse bootcamp. Het idee  komt van het studentenlab. In het studentenlab zitten studenten die samen nadenken over mogelijkheden om op andere manieren te leren. Het kan je helpen in je loopbaan, bij doorstroom naar het hbo maar ook in je privéleven. De training in persoonlijke ontwikkeling wordt gedaan volgens de methode Covey. Hierbij word je je meer bewust gemaakt van je eigen gedrag en worden je handvatten aangereikt om je leven zelf te sturen. Tijdens de bootcamp komen deze aspecten terug in de fysieke en psychische uitdagingen die je samen met medestudenten uitvoert. Je hebt hierbij je eigen persoonlijke doel dat is opgesteld aan de hand van een methode (WISH). 

Persoonlijk talent
Bij persoonlijk talent ga je jouw talenten verder ontwikkelen. Je leert hoe jij jouw kwaliteiten kan gebruiken bij activiteiten. De activiteiten kunnen gekoppeld zijn aan je opleiding of gericht zijn op maatschappelijk of sociaal gebied. Je kunt jouw talent ontwikkelen binnen of buiten school of in het buitenland.
 
Innovatieve projecten
Tijdens dit programma leer je projectmatig te werken aan innovaties en maak je tegelijkertijd een persoonlijke ontwikkeling door. Je werkt tijdens dit programma samen met studenten uit verschillende opleidingen. Projectonderwijs betekent dat je gaat werken met een opdrachtgever uit de regio. De opdrachtgever biedt je een opdracht aan waaraan je gaat werken. Dit betekent dat je een product aflevert aan de opdrachtgever. De opdrachtgever kan benaderd worden voor vragen en aan het eind geef je een presentatie waarin je het product laat zien. Je krijgt les over projectmatig werken en hoe je dit kunt aanpakken. Zo kun je dit direct toepassen in de praktijk. Persoonlijke ontwikkeling speelt een grote rol in dit programma. Je kunt aangeven wat je persoonlijke doelen zijn.

MBO-XL Ondernemersschool
Misschien heb je al iets van meegekregen over het programma van MBO-XL of heb je de posters zien hangen van MBO-XL. Heb je plannen om een eigen bedrijf te starten, maar je weet nog niet wanneer en hoe? Heb je een eigen bedrijf, maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Wil je onderzoeken of een eigen bedrijf iets voor jou is? Dat kan! De MBO-XL Ondernemersschool draait om je oriënteren op en experimenteren met ondernemerschap.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over één van deze excellentieprogramma's of wil je je direct aanmelden? Mail naar excellentiehardenberg@alfa-college.nl.