Alfa-college

Excellentie Hardenberg en Hoogeveen

Op onze locaties Hardenberg en Hoogeveen zijn verschillende Excellentieprojecten voor jou. Het maakt niet uit welk opleidingsniveau je hebt: jij bent het waard om jezelf te blijven ontwikkelen! Ontdek hier de verschillende programma's die we aanbieden.

 • Innovatieve Projecten

  Innovatieve Projecten

  In dit programma leer je projectmatig te werken aan innovaties en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je werkt tijdens dit programma samen met studenten verschillende opleidingen aan een opdracht. Je krijgt bijvoorbeeld een opdracht van een opdrachtgever uit de regio voor wie je uiteindelijk een product aflevert. Je krijgt les over projectmatig werken en hoe je dit kunt aanpakken en past dit direct toe in de praktijk. Je persoonlijke ontwikkeling aan de hand van zelf gekozen leerdoelen is een belangrijk onderdeel van dit programma. 

  Dit programma start op het moment dat het project gaat lopen. Dit kan het gehele jaar vanaf periode 2.
 • Brain en Bootcamp

  Brain en Bootcamp

  Bij Brain en Bootcamp combineer je persoonlijke ontwikkeling met fysieke uitdagingen in een bootcamp. Het idee is ontwikkeld door studenten die hebben nagedacht over andere mogelijkheden om te leren. Het kan je helpen in je loopbaan, bij doorstroom naar het HBO maar ook in je privéleven. De training in persoonlijke ontwikkeling wordt gedaan volgens de methode van Covey. Je wordt meer bewust van je eigen kwaliteiten en je krijgt handvatten aangereikt om bewust keuzes te kunnen maken. Tijdens de bootcamp komen deze aspecten terug in de fysieke en psychische uitdagingen die je samen met medestudenten uitvoert.

  Start programma: in het voorjaar van 2021 (Vanwege Covid-19 kunnen we nog geen concrete datum vaststellen)

  Aanmelden? Klik Hier

 • Kansrijk Excelleren Buitenland

  Kansrijk Excelleren Buitenland

  Droom jij er ook wel eens van om je steentje bij te dragen aan een betere wereld? Om jouw kennis door te geven aan mensen die daar behoefte aan hebben? En ben jij iemand die kennis wil maken met andere culturen? Dan zoeken we jou! Tijdens dit project ga je:

  • Een week lang naar een Oost-Europees land. Hier deel je vakkennis met vakgenoten en ondersteun je ze bij innovaties. Je kunt er ook voor kiezen om hier een maatschappelijk vraagstuk te onderzoeken, waarbij je oplossingen aandraagt.
  • Kennismaken met andere culturen en ontdek je wat de verschillen zijn in jouw vakgebied.

  Het project werk je vervolgens in Nederland uit, met hulp vanuit het werkveld en eventueel medestudenten. Je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling, gekoppeld aan 21st Century Skills. Zo kun je op je eigen manier laten zie wat het project jou en je opdrachtgever heeft opgeleverd

  Vanwege Covid-19 is dit project uitgesteld. De planning is om te starten vanaf januari 2021.

 • Persoonlijk Talent

  Persoonlijk Talent

  Bij persoonlijk talent ga je jouw talenten verder ontwikkelen. Je leert je kwaliteiten herkennen en hoe je deze in kan zetten. Dit kan binnen of buiten school. Denk hierbij aan het volgen van een taalcursus (Spaans, Duits of Engels), het volgen van een extra keuzedeel of een (inter)nationale opdracht. Na aanmelding voor het programma persoonlijk talent stel je samen met je excellentiecoach doelen op om je talent te ontwikkelen. Samen wordt gekeken hoe je deze doelen kunt bereiken. Jouw persoonlijke talentontwikkeling kan je verder helpen binnen je huidige opleiding, een vervolgstudie of in je toekomstige baan.

  Het programma persoonlijk talent start vanaf periode 2. 

 • Ondernemersschool

  Ondernemersschool

  Heb je plannen om een eigen bedrijf te starten, maar je weet nog niet wanneer en hoe? Heb je een eigen bedrijf, maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Wil je onderzoeken of een eigen bedrijf wat voor jou is? Dat kan! De ondernemersschool draait om oriënteren en experimenteren met ondernemerschap. Samen met jonge ondernemers uit de regio volg je 10 avonden lessen over het starten van een eigen onderneming. En maak je een ondernemingsplan voor je eigen bedrijf.

  De ondernemersschool start in periode 2.
 • MBO Topacademie Hoogeveen

  MBO Topacademie Hoogeveen

  Jouw persoonlijke kwaliteiten ontdekken én inzetten, professioneel leren presenteren, je netwerk uitbouwen en actief aan de slag met medestudenten en professionals. Zo vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt en zet je de eerste stappen in het realiseren van jouw droom op de MBO Topacademie! Het programma heeft als doel om talent en ambitie bij mbo-studenten te stimuleren en ontwikkelen.

  Vijf maanden lang krijgen de Topstudenten extra onderwijs naast hun opleiding van soms niet-alledaagse docenten en op bijzondere locaties. De studenten werken gezamenlijk en individueel aan een persoonlijk doel rondom ondernemerschap of een 21e-eeuwse vaardigheid. Zo kunnen ze uitgroeien tot beginnende professionals met een concreet plan voor hun toekomst.

  Je volgt een traject vol inspiratie, ontwikkeling, ondernemerschap en veel plezier. Dit staat op het programma:

  • van dromen naar doen
  • je krijgt interactieve masterclasses op locaties waar je niet zo snel komt
  • je ontmoet experts bij bedrijven
  • je leert van topnetwerkers
  • je bezoekt interessante bedrijven 
  • je krijgt uitdagende opdrachten
  • je werkt samen met andere studenten toe naar een spetterend eindevent
  • je krijgt een certificaat na afloop, wat goed op je CV staat.

   Kijk hier voor meer informatie.