Alfa-college
HOOGEVEEN, Cursus

Aankomend kok

Vind je het leuk om te koken en zou je in een professionele (horeca) keuken aan de slag willen gaan? Neem dan nu de eerste stap en volg deze cursus. In slechts vier maanden tijd leer je de essentiële basisvaardigheden van een kok.

Je gaat aan de slag met alle voorbereidende werkzaamheden en technieken die van belang zijn in een professionele keuken.

Ervaring of een baan in de keuken is niet noodzakelijk.
  • Over de cursus
    Deze cursus draait om doen en oefenen. Daarmee doorloop je deze leergang gegarandeerd met plezier. Je gaat aan de slag met alle voorbereidende werkzaamheden en technieken die van belang zijn in een professionele keuken. Daarnaast bereid je verschillende soorten warme en koude gerechten. 

    Na voltooiing van de cursus kun je doorstromen naar SVH-brancheopleidingen.
  • Praktische informatie

    Tijdens de leergang krijg je vooraf een stukje theorie. Daarna ga je vooral in de praktijk aan de slag. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

    • Basiskennis van grondstoffen en waren;
    • HACCP-kwaliteit en voedselveiligheid;
    • Snij- en opdeel technieken;
    • Kennis van materialen en apparatuur;
    • Snij- en spuittechnieken;
    • Voorbereidingen voor de koude en de warme keuken;
    • Kook- en bereidingstechnieken, zoals blancheren, koken, bakken en frituren;
    • Bereiden van lunchgerechten;
    • Bereiden van vis en vlees;
    • Bereiden van aardappelen en groenten;
    • Rijst- en meelspijzen;
    • Desserts en gebak;
    • Presenteren en doorgifte van gerechten.

    Cursusduur en locatie
    Hoogeveen, Voltastraat 33: 14 donderdagen, van 16.00 uur -22.00 uur.
    Met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Alle overige informatie ontvang je minimaal 2 weken voor aanvang cursus.

    Let op: Naast de uren op school, ben je gemiddeld twee uren per week bezig met zelfstudie. Oefenen in de praktijk is gewenst.

    Groepsgrootte
    De groep bestaat uit maximaal 10 cursisten. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding.

    Startdatum
    Nog niet bekend.

    Toelating

    Voor deelname aan de leergang Aankomend Kok is er geen vooropleiding vereist. De minimale leeftijd voor deelname aan deze opleiding is 18 jaar.

    Studiemateriaal
    Je schaft zelf kokskleding en veiligheidsschoenen aan.
    Van ons ontvang je een map waarin je hand-outs, lesmaterialen en opdrachten kunt verzamelen. Alle overige materialen en gereedschappen zijn aanwezig op school.

    Kosten
    De kosten voor deze cursus bedragen € 1.450,- inclusief lesmateriaal en schoolexamen.

  • Certificaat
    Aan het einde van de leergang wordt er een examen afgenomen. Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je het Certificaat Aankomend kok.
  • Aanmelden
    Stuur een e-mail naar docent Tiemen Doeven voor meer informatie over deze cursus.

    Aanmelden

    Aanmelden kan rechtsboven, via de knop 'Meld je aan voor deze cursus' of via dit aanmeldformulier.