Alfa-college

Marnik liep stage in China

Student Marnik Schonewille vertelt:


Op stage in het buitenland leer je om onafhankelijk te zijn. En je komt in contact met heel andere culturen. Juist vanwege de cultuur sprak een stage in China mij wel aan.
Een cultuurshock heb ik niet gehad, maar anders is het wel. Vooral de kleine dingen, zoals het eten met stokjes!

Het Alfa-college heeft connecties met de school in Shanghai, de Hutong school. En via hen heb ik mijn stagebedrijf gevonden. Een bedrijf wat voedingsmiddelen zoals Toblerone en Côte d'Or en speciaal bieren importeert.

Op stage, in het salesteam, werd voornamelijk Engels gesproken. Ik hielp mee met een onderzoek naar een nieuw ijsmerk om te importeren, maakte presentaties en zocht beeldmateriaal bij producten. Ook heb ik in verschillende supermarkten gelopen om te kijken of de producten daar netjes in de schappen liggen. Dat was erg leuk, want daardoor ben ik op plekken geweest waar je als toerist nooit zou komen.

Het leukst van mijn periode in Shanghai zijn de mensen die ik heb ontmoet.

Met de andere buitenlandse studenten die ik via de Hutong school leerde kennen was het erg gezellig. We deden leuke dingen samen, zoals een weekend naar de Yellow Mountains (bekend van de film Avatar!), de Chinese Muur in Beijing, het terracottaleger in Xi’an.

Via WeChat (soort whatsapp) houden we contact. Met deze app kun je in China trouwens ook overal betalen, super handig!Marnik Schonewille, 20 jaar
Student Assistent manager internationale handel
Juni 2019