Alfa-college

ijszwemmen in Finland

Dorianne vertelt:Bij aankomst werd ik al meteen opgehaald en rondgeleid door een aantal medestudenten. Ook in de dormitory, mijn verblijfplaats van de stageperiode, werd ik enthousiast ontvangen. Niet iedere leerling kon even goed Engels, dus werd er af en toe nog druk vertaald. Dat is nu niet meer nodig aangezien hun Engels erg verbeterd is door de weken heen. Ook mijn Engels is verbeterd.

De afgelopen weken hadden wij theorielessen die werden afgewisseld met praktijklessen waar we onder andere bezig gingen met het installeren van een beveiligingssysteem. Ook zijn we druk bezig geweest met bodyscans en X-Ray machine’s. Naast school heb ik ook andere activiteiten gedaan zoals ijszwemmen (Pelastuspuku Kellunta).

In Finland is het gemiddeld -15 graden, dus je krijgt een speciaal pak aan. Daarmee loop je naar het midden van het meer en daar laat je je simpelweg door het ijs zakken. Wat was dit geweldig! Achteraf had ik ik hier graag wat langer willen blijven omdat er nog zó veel meer te leren en te doen is. Daarnaast zijn de mensen hier allemaal zó aardig! Heel veel studenten zijn vrienden geworden, die ik natuurlijk heel erg ga missen als ik terugga richting Nederland. In ieder geval is een buitenlandstage een unieke, geweldige kans en ik zou het iedereen zeker aanraden!

Dorianne Hagedoorn
Uniformberoepen Groningen