Alfa-college

Hallo MBO

De 5 grote noordelijke mbo-scholen Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, Terra MBO en ROC Menso Alting, luiden het nieuwe voorlichtingsjaar in met de campagne Hallo MBO.

Wij hebben al gekozen, wat kies jij?

Voorlichting om 4e jaars vmbo-leerlingen te helpen bij studiekeuzeproces

Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding bieden wij alle vierdejaars vmbo-leerlingen in de stad en provincie Groningen, Drenthe en een aantal Friese scholen een toolkit aan. In deze toolkit zit een presentatie over het mbo, een gezamenlijke brochure van de mbo-scholen en een kieswijzer voor ouders/verzorgers. Deze toolkit krijgen alle vierdejaars vmbo-leerlingen via de mentor of decaan op hun vmbo-school uitgereikt.

Bezoek onze scholen 

Vind de opleiding die bij jou past! In de week van 2-6 november 2020 organiseren we studiekeuze-evenementen op onze scholen in Groningen en Assen. Meer informatie vind je hier. Docenten en studenten van al onze opleidingen zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. Je bent van harte welkom met je ouders/verzorgers op onze schoollocaties.