Alfa-college

Hallo MBO

Hallo MBO komt naar je toe!

De 5 grote noordelijke mbo-scholen: Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, Terra MBO en ROC Menso Alting luiden het nieuwe voorlichtingsjaar in met de campagne Hallo MBO.

Wij hebben al gekozen, wat kies jij?

Voorlichting om 4e jaars vmbo-leerlingen te helpen bij studiekeuzeproces

Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding komen wij, als noordelijke mbo’s, langs op alle vmbo-scholen in de stad en provincie Groningen, Drenthe en een aantal Friese scholen. Dit vindt plaats van 24 september t/m 1 november 2018.

Onze eigen mbo-studenten zijn ambassadeur voor het mbo en vertellen over hun opleiding en hoe zij de overgang van het vmbo naar het mbo hebben ervaren. Aansluitend op de voorlichtingen op de vmbo-scholen vindt de Hallo MBO informatieavond plaats. 


Het Alfa-college organiseert deze informatieavond op alle schoollocaties in de stad Groningen. Lees meer over onze studiekeuze events.

Docenten en studenten van al onze opleidingen zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook kunnen leerlingen zich inschrijven en informatie krijgen over de kennismakingsactiviteit. Aankomende leerlingen en hun ouders/verzorgers zijn dan ook van harte welkom.