Alfa-college

Dagje meelopen met een mbo-opleiding

Zoveel mbo-opleidingen en je kunt er maar één kiezen. Twijfel je nog? Loop dan een dagdeel mee met een opleiding van het Alfa-college. 

Waarom meelopen op het mbo?

Je maakt het mbo mee zoals het echt is. Je krijgt een goed beeld van de opleiding en inzicht in het beroep waarvoor je gaat leren. Van technicus tot verpleegkundige, met alle opleidingen van het Alfa-college kun je meelopen. Op deze manier ontdek je welke opleiding bij jou past.

Meelopen in Groningen of Assen

In Groningen en Assen organiseren we meeloopdagen in de volgende weken:

29 november - 3 december 2021 (voor leerlingen vmbo 4) (gaat niet door i.v.m. aangescherpte coronamaatregelen)
13 december - 17 december 2021 (voor leerlingen vmbo 4) (gaat niet door i.v.m. aangescherpte coronamaatregelen)Begin januari 2022 nemen we een besluit over het wel/niet doorgaan van deze meeloopweken:

17 januari - 21 januari 2022, (voor leerlingen vmbo 4)
31 januari - 4 februari 2022 (voor leerlingen vmbo 3 en vmbo 4)
7 maart - 11 maart 2022 (voor leerlingen vmbo 4)
21 maart - 25 maart 2022 (voor leerlingen vmbo 4)


Aanmelden doe je op bezoekmbo.nl

Meelopen in Hoogeveen of Hardenberg

Wil je een dagje meelopen met een opleiding van het Alfa-college in Hoogeveen of Hardenberg? Dat kan vanaf de herfstvakantie. Dit blijven we organiseren op individuele, dus veilige basis. Ga naar Meelopenmbo.nl om je aan te melden.

Het is belangrijk dat je dit in overleg doet met je decaan. Hij/zij helpt je graag bij het maken van een keuze. Volg je op dit moment geen vmbo-opleiding, maar wil je wel graag een opleiding volgen op het mbo, dan kun je je natuurlijk ook meteen aanmelden: klik bovenaan de pagina op de rode knop Meld je aan.

Meelopenmbo.nl  is een samenwerking van Alfa-college, Cibap, Deltion College, Landstede, Menso Alting en Zone.college.