Alfa-college

Dagje meelopen met een mbo-opleiding

Zoveel mbo-opleidingen en je kunt er maar één kiezen. Twijfel je nog? Loop dan een dagje mee met een opleiding van het Alfa-college. 
 
Meelopen in het mbo helpt jou bij het kiezen van een vervolgopleiding. Je gaat een dagdeel op bezoek bij het Alfa-college. Meestal zijn er naast docenten ook mbo-studenten aanwezig om je wegwijs te maken en al jouw vragen te beantwoorden.

Waarom meelopen op het mbo?

Je maakt het mbo mee zoals het echt is. Je krijgt een goed beeld van de opleiding en inzicht in het beroep waarvoor je gaat leren. Van technicus tot verpleegkundige, met alle opleidingen van het Alfa-college kun je meelopen. Op deze manier ontdek je welke opleiding bij jou past.

Meelopen in Groningen of Assen

Wil je een dagje meelopen met een opleiding van het Alfa-college in Groningen of Assen? Kies zelf je meeloopmoment in één van onderstaande weken. Aanmelden kan vanaf 1 november via Bezoekmbo.nl of vraag je mentor of decaan om meer informatie.

I.v.m. de maatregelen omtrent het corona virus zijn onze scholen gesloten t/m 5 mei. De meeloopactiviteiten gaan als gevolg hiervan ook niet door. Op dit moment weten we nog niet of er op een later moment nog een nieuwe meeloopweek wordt georganiseerd. Houd hiervoor de websites van de mbo-scholen en www.bezoekmbo.nl de komende weken in de gaten. 

Meelopen in Hoogeveen of Hardenberg

Wil je een dagje meelopen met een opleiding van het Alfa-college in Hoogeveen of Hardenberg? Dat kan vanaf de herfstvakantie. Ga naar Meelopenmbo.nl om je aan te melden.

Het is belangrijk dat je dit in overleg doet met je decaan. Hij/zij helpt je graag bij het maken van een keuze. Volg je op dit moment geen vmbo-opleiding, maar wil je wel graag een opleiding volgen op het mbo, dan kun je je natuurlijk ook aanmelden.

Meelopenmbo.nl is een samenwerking van Alfa-college, Cibap, Deltion College, Landstede, Menso Alting en Zone.college.