Alfa-college
HOOGEVEEN, BBL, BOL, niveau 2, opleidingsduur 2 jaar

Bedrijfsautotechnicus

Vind jij het leuk om aan auto’s te sleutelen? Als bedrijfsautotechnicus voer je vaak onderhoudsbeurten uit. Jij geeft de klant het gevoel dat de auto bij jou in goede handen is. Je zorgt ervoor dat een auto weer zo snel mogelijk de weg op kan.
 • Iets voor jou?
  - Je bent een harde werker
  - Je hebt interesse in bedrijfsauto’s
  - Je vindt het leuk om met anderen samen te werken
  - Je bent klantgericht
  - Je werkt nauwkeurig
  - Je kunt goed communiceren

  Herken jij jezelf hierin, dan is werken als bedrijfsautotechnicus iets voor jou.
 • De opleiding
  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Als bedrijfsautotechnicus ben je klantgericht, accuraat en heb je goede communicatieve vaardigheden.

  Belangrijke onderdelen in de opleiding zijn:
  - Bedrijfsautotechniek
  - Beroepsvorming motorvoertuigen en carrosseriebranche
  - Persoonlijke maatschappelijke vorming
 • Vakken

  Algemene vakken

  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, loopbaan en burgerschap en rekenen. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Sommige opleidingen hebben ook Engels als verplicht vak. In dat geval telt Engels ook mee voor het diploma. Rekenen telt nog niet mee voor je diploma.

  Keuzedelen

  Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Per opleiding, en soms ook per school, verschilt het aanbod in keuzevakken.
 • Leerweg

  BOL

  Bij de BOL-opleiding (beroepsopleidende leerweg) ga je een aantal dagen naar school en loop je stage bij een erkend leerbedrijf.

  BBL

  Bij de BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) combineer je werken en leren. Je zoekt zelf een baan bij een erkend leerbedrijf en je gaat 1 of 2 dagen naar school. Het landelijke orgaan voor de autobedrijven is de ‘Innovam’ en voor de schadebedrijven de VOC.
 • Vooropleiding en toelating
  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
  - vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  - mbo niveau 1 (Entree-opleiding)
 • Na je opleiding

  Verder leren

  Met het diploma Bedrijfsautotechnicus word je toegelaten tot een opleiding op niveau 3 zoals: Eerste bedrijfsautotechnicus.

  Aan het werk

  Als gediplomeerd bedrijfsautotechnicus werk je bijvoorbeeld in een garage, bij een dealer of een leasebedrijf, bij een importeur en zelfs bij de ANWB of RDW. Je kunt ook je eigen bedrijf beginnen.
 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO

  Meer info
  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal. • Studie in cijfers

  Studie in cijfers

  Studie in Cijfers: de studiebijsluiter voor het mbo.  

  Studie in Cijfers geeft een paar belangrijke kenmerken van een opleiding weer. Informatie over je kans op een baan in jouw regio vind je op de website van Kans op werk.

Misschien ook interessant voor jou?