Alfa-college

Hier krijg ik persoonlijke aandacht

Hier krijg ik persoonlijke aandacht

Sluiten

Op zaterdag werk ik bij de gebroeders Wever, een transportonderneming in Valthermond. Daar help ik onder andere bij het onderhoud aan vrachtwagens. De opleidingskeuze was dan ook snel gemaakt. Wel heb ik verschillende scholen bezocht.

De opleiding Technisch specialist bedrijfsauto's van het Alfa-college staat hoog aangeschreven en de kleinschaligheid van de locatie KARgo! sprak me enorm aan. Hier krijg je persoonlijke aandacht.

Het dagje meelopen gaf uiteindelijk de doorslag. Samen met andere vmbo-leerlingen mocht ik een praktijkles bijwonen. In de werkplaats heb ik een deurpaneel van een vrachtwagen en een kleppendeksel van een motor vervangen.

Ik werk graag met mijn handen! Na het behalen van mijn mbo-diploma wil ik dan ook graag bij een transportbedrijf aan het werk. Wel zou ik graag cursussen willen blijven volgen.

Jurrie Hilgenga
Student opleiding Technisch specialist bedrijfsauto's

de Docenten zijn er echt voor je

De docenten zijn er echt voor je

Sluiten
Dit is echt een vak voor mij! Ik heb het erg naar mijn zin wanneer ik met een grote vrachtwagen bezig ben in de werkplaats. Later wil ik een goede monteur worden. School helpt mij hier goed bij. Omdat de locatie van KARgo! niet groot is, heb je goed contact met de docenten. De docenten zijn er echt voor je: ze helpen je en ondersteunen in datgene wat ik belangrijk vind.

Voor het einde van alle praktijklessen had ik mijn opdrachten al klaar. Ik kreeg daarom een extra opdracht om een verlichtingssysteem te maken voor een losse Daf runningstand, zodat er eenvoudige metingen uitgevoerd kunnen worden. Als ik een tussenuur had, of tijd over heb ik hier zelf aan gewerkt: eerst het schakelschema uitgetekend, kabeldiktes uitgerekend en vervolgens in de praktijk gaan opbouwen.

Het koppelen van de theorie aan de praktijk is belangrijk. In dit vak leer je het meeste in de praktijk. De stage levert een groot aandeel aan het worden van een goede monteur. Dat is de plek waar je echt het vak leert. “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.” Van de monteurs op mijn stageadres bij Sent Waninge in Assen leer ik vakmanschap.

Esmée Hooglander
Student opleiding Technisch specialist bedrijfsauto's
 • Iets voor jou?
  - Je hebt interesse in (bedrijfs)auto’s
  - Je vindt het leuk om aan auto’s te sleutelen
  - Je bent handig met computersystemen
  - Je hebt geen 9-5 mentaliteit
  - Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  - Je bent technisch onderlegd
  - Je vindt het leuk om met klanten te werken

  Herken je jezelf hierin, dan is werken als technisch specialist bedrijfsauto’s iets voor jou.
 • De opleiding
  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen.
 • Vakken

  Algemene vakken

  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, loopbaan en burgerschap en rekenen. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Sommige opleidingen hebben ook Engels als verplicht vak. In dat geval telt Engels ook mee voor het diploma. Rekenen telt nog niet mee voor je diploma.

  Keuzedelen

  Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Per opleiding, en soms ook per school, verschilt het aanbod in keuzevakken.
 • BOL (Beroepsopleidende Leerweg)
  Je wisselt school en stage af. Op school volg je theorie- en praktijkvakken. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.
 • Vooropleiding en toelating
  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
  - vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  - overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 havo of vwo
  - mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2 of 3
 • Na je opleiding

  Verder leren

  Met de deelkwalificatie doorstroom hbo kun je na een opleiding op niveau 4 naar een hbo-opleiding. Daarnaast kun je nog allerlei cursussen volgen.

  Aan het werk

  Als gediplomeerd Technisch specialist bedrijfsauto’s werk je als specialist bij een autobedrijf.
 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal. • Studie in cijfers

  Studie in cijfers

  Studie in Cijfers: de studiebijsluiter voor het mbo.  

  Studie in Cijfers geeft een paar belangrijke kenmerken van een opleiding weer. Informatie over je kans op een baan in jouw regio vind je op de website van Kans op werk.

Misschien ook interessant voor jou?