Alfa-college

NUMERUS FIXUS EN INSTROOMBEPERKING

Er zijn opleidingen waar het Alfa-college vooraf het aantal opleidingsplaatsen beperkt. Voor deze opleidingen geldt dan een numerus fixus, dus een beperkt aantal plaatsen. Dit is in oktober al bekend. Ook komt het helaas wel eens voor dat pas later blijkt dat er geen plek meer is bij een opleiding. 

Opleidingen met numerus fixus

Voor opleidingen met een numerus fixus laten wij een beperkt aantal studenten toe. Dit zijn voornamelijk opleidingen met een geringe kans op een baan of een beperkt aantal stageplaatsen. In oktober is bekend of een opleiding een numerus fixus heeft. Deze informatie is op de website van Alfa-college te vinden. Als er voor een opleiding met een numerus fixus meer aanmeldingen binnenkomen dan dat er beschikbare plaatsen zijn, wordt er een loting gehouden (onder de aanmelders vóór 1 mei 2022) of komen de aanmelders op een wachtlijst. Als je niet wordt ingeloot, plaatsen we je op een wachtlijst. Mocht er toch iemand uitvallen, dan wordt de eerstvolgende van de wachtlijst uitgenodigd voor een gesprek. We raden je daarom aan je óók aan te melden voor een andere opleiding.

Instroombeperking en wachtlijst

Als tijdens het schooljaar blijkt dat er voor een bepaalde opleiding te veel aanmeldingen zijn, kan besloten worden om een wachtlijst in te stellen. Als er een wachtlijst is voor de opleiding van jouw keuze, raden we je aan je óók aan te melden voor een andere opleiding. 

Geen plek meer bij een opleiding 

Helaas komt het ook wel eens voor dat er voor een opleiding zoveel aanmeldingen binnenkomen dat plaatsing helemaal niet meer mogelijk is, ook niet op een wachtlijst. Dit kan praktische, organisatorische en/of logistieke redenen hebben. Studenten die zich aanmelden voor een opleiding waar helemaal geen plek meer is, krijgen dan het advies om een andere opleiding te kiezen. Ons team van OpleidingenenAdvies helpt je daar graag bij via:

· telefoon: 0800-8100 
· WhatsApp: 06-57524052 (alleen WhatsApp)
· e-mail: info@alfa-college.nl 

Bekendmaking numerus fixus

Voor het schooljaar 2022-2023 hebben de volgende BOL-opleidingen een numerus fixus:

Groningen

Hoogeveen

Lees meer over aanmelden.

Vragen?

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via bovenstaande contactgegevens of kijk bij Contact hoe je contact kunt opnemen. We helpen je graag.