Alfa-College inverted

Ondernemers Award

DOE Mee aan jong ondernemen

Ondernemen is één van de speerpunten van het Alfa-college. We zien daarom graag dat je meedoet aan het landelijke traject Jong Ondernemen. Je kunt op de diverse locaties in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg deelnemen aan een studententeam (college companies) en actief bezig zijn met ondernemerschap: niet in theorie, maar vooral door te doen. Dit vraagt een grote inzet, motivatie en ambitie. Docenten en mensen uit het bedrijfsleven begeleiden je ondernemingsteam.

Winnaar 2016 Improviso 640 x 360

Eerste prijs 2016

Winnaar van de Alfa-college Ondernemers Award is het studentteam Improviso, met een innovatief concept om zonnepanelen te verwerken in zonneschermen. De studenten van de locatie Admiraal de Ruyterlaan in Groningen zijn begeleid door Stuart Addison.

Tweede prijs 2016 Hang on

Tweede prijs 2016

De tweede prijs ging naar studentbedrijf Hang On, uit Hardenberg. De studenten bedachten een handige oplossing om vlaggestokhouders het hele jaar door te gebruiken.

Handy seven

Derde prijs 2016

Handy Seven, ook uit Hardenberg, won de derde prijs. Zij ontwikkelden een praktisch apparaatje om sneller en gemakkelijker te kunnen vakkenvullen in de supermarkt.De studentbedrijven uit Hardenberg zijn begeleid door Gerard Tamminga.

Publieksprijs 2016

Publieksprijs 2016

Het publiek mocht stemmen wie met de publieksprijs naar huis mocht. Deze prijs ging naar Snelle zwemstart; een boek met bijbehorende app die kinderen helpt bij de zwemles.