Alfa-college

Ondernemersacademie

Ben jij een ambitieuze student die een eigen onderneming wil starten? Dan zit je bij het Alfa college goed. We hebben verschillende mogelijkheden die jou op weg helpen om een eigen onderneming te beginnen. Hierbij kun je denken aan het keuzedeel Ondernemen, wat je op school met je klasgenoten kunt doen. Daarnaast hebben we een speciaal traject dat je in het laatste jaar van je niveau 3- of 4-opleiding kunt volgen dit buiten je eigen schoolgebouw, de Ondernemersacademie Groningen. 

Extra programma 
De Ondernemersacademie ondersteunt (vaak eigenzinnige) studenten die vol ideeën zitten over een eigen bedrijf, maar niet weten waar ze moeten beginnen of een familiebedrijf willen overnemen. Naast jouw reguliere lessen volg je een programma dat jou voorbereidt op het ondernemerschap door middel van workshops, coaching door een ervaren ondernemer, het opbouwen van een eigen netwerk en een businessplan-training. Je doet dit samen met studenten van alle mogelijke opleidingen van het Alfa-college, Noorderpoort en Menso Alting. 

Dit programma is onderdeel van het Excellentieprogramma van het Alfa-college
Het programma kost je gemiddeld twee uur in de week. Na een goede afloop krijg je een mbo-ondernemerscertificaat of een extra aantekening op je mbo-diploma. Je hebt dan voldoende kennis van zaken om een eigen bedrijf vorm te gaan geven. 

Kijk voor meer informatie op de website van de Ondernemersacademie Groningen

Of neem contact op met: Jurjen Jagersma via j.jagersma@alfa-college.nl of 06-13863123.