Alfa-college

Verhaal student Dion Grendelman

Woensdag 12 december ben ik samen met Rob Sieljes naar Leeuwarden geweest voor de kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes. In deze wedstrijd mocht ik strijden tegen twintig andere studenten van ROC’s in Nederland voor een plek in de nationale finale.

De wedstrijd begon om 8.30 met een briefing en daarna ben ik direct aan de slag gegaan. Er waren wat technische problemen in het begin, maar deze waren na een uur opgelost en toen kon de wedstrijd eigenlijk echt beginnen.

De opdracht bestond uit het uitbreiden van een dashboard voor een kwekerij. Rond 12 uur hadden we allemaal pauze, ik was zelf wat verbaasd dat het zo gemakkelijk ging maar was van plan om de extra tijd te gebruiken om het product nog mooier te maken. Om half 3 was ik uiteindelijk helemaal klaar terwijl we nog anderhalf uur hadden.

Ik vond de wedstrijd erg leuk en het is een unieke ervaring en hopelijk mag ik door! Want als dit al zo leuk is, dan zou de finale in Amsterdam helemaal gaaf zijn. We moesten helaas een nachtje slapen voor de uitslag bekend gemaakt werd en uiteindelijk was de volgende dag rond 10 uur het verlossende woord eruit: Ik was door! Ik ben 3e geworden en hoor hierbij tot de beste acht studenten van Nederland. Ik mag 20 - 22 maart naar Amsterdam voor een 3-daagse finale! Wat een super ervaring!

De manier waarop ik het project heb uitgevoerd was goed, maar kon beter. Ik heb inmiddels veel nieuwe manieren ontdekt hoe je kunt programmeren. Nieuwer, moderner en efficiënter. Die wil ik gaan oefenen en inzetten tijdens de finaleopdracht. Ik wil het beste uit mezelf halen en wil gewoon weer goed presteren.

Dion Grendelman,
Applicatieontwikkelaar
Alfa-college Hardenberg

Dion heeft al vier jaar zijn eigen onderneming en doet alles op ICT-gebied. Hij repareert laptops en pc's, geeft cursussen, doet camerabeveiliging en weet alles op het gebied van websites. Op zijn stage in Slagharen is hij hoofdprogrammeur. En hij blijft leren: "Ik maak veel websites. Daardoor word ik steeds sneller en leer ik nog meer dingen hierover". De kans om zichzelf nog meer te ontwikkelen door middel van de Skills Heroes vakwedstrijden greep hij met beide handen aan.

Later ziet hij zichzelf wel een eigen bedrijf hebben met personeel. Maar ook werken als zzp'er trekt hem wel, zeker omdat hij daar nu al succesvol in is met bijna 600 klanten!

Dion nadat hij de voorrondes had gewonnen.