Alfa-college

Subsidies en regelingen

Scholing staat bij werkgevers en werknemers steeds hoger op de agenda en dat is niet zo vreemd in een tijd waarin up-to-date kennis en vaardigheden van doorslaggevend belang zijn om een voorsprong te behouden. Bovendien vergroot scholing de innovatiekracht van medewerkers Hierdoor wordt het makkelijker om flexibel in te spelen op ontwikkelingen in de regio.

D
oor gebruik te maken van subsidies en regelingen wordt het nog aantrekkelijker om uw medewerkers om of bij te scholen. Check of u hier in aanmerking voor komt.

 • Samenwerkingsorganisatie SBB

  Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

  De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een door SBB erkend leerbedrijf. Hoe dit werkt kunt u lezen op de website van SBB
 • Subsidies Rijksoverheid

  Een BBL-opleiding, leren en werken, wordt aantrekkelijk voor werkgevers en werknemers door verschillende subsidies en belastingvoordelen.

  Lees hier meer over het belastingvoordeel voor werknemers.

  En hier over de financiële tegemoetkoming voor werkgevers.

   

 • Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen

  Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O fondsen)

  Voor sommige BBL-opleidingen hebben werkgevers vis collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) afspraken gemaakt met Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen. Deze fondsen vergoeden een deel van de studiekosten. Meer informatie over Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen vindt u op de website van Opleiding en Beroep.

  Een overzicht van bestaande O&O fondsen vindt u hier.