Alfa-college
HOOGEVEEN, Cursus

Cambridge Business English

Ben je werkzaam in een internationale branche en moet je met regelmaat in het Engels communiceren met klanten? Deze cursus geeft je communicatie én zelfvertrouwen een boost!

In het Cambridge Preparation Centre op het Alfa-college in Hoogeveen wordt je klaargestoomd om het wereldwijd erkende certificaat Cambridge Business English te behalen.


Dit traject is geschikt voor werknemers of zelfstandigen uit verschillende branches zoals het bank en verzekeringswezen, business to business, internationale (groot) handel, accountmanagement, marketing en sales.

 • Over de cursus
  Het Alfa-college in Hoogeveen heeft een officieel erkend Cambridge Preparation Centre waar je wereldwijd erkende certificaten kunt halen.

  Deze cursus richt zich op het behalen van niveau B2 (gevorderd) of C1 (expert). De niveaus zijn afgestemd op het Common European Framework of Reference, het internationale criterium voor taalkundigheid. Middels een screening wordt vastgesteld welk niveau het beste bij jou past.

  In de cursus komen alle vaardigheden aan bod: Spreekvaardigheid, Schrijfvaardigheid en Lezen en Luisteren. Dit alles in een interactieve bedrijfs- economische context, aan de hand van de methode Cambridge BEC Vantage (B2) en BEC Higher (C1).

  In overleg met de docent wordt besproken voor welk examen je kunt gaan aanmelden. De examinering vindt extern plaats op een locatie van het Britse consulaat.
 • Praktische informatie

  Geschikt voor werknemers of zelfstandigen uit verschillende branches, zoals het bank en verzekeringswezen, business to business, internationale (groot) handel, accountmanagement, marketing en sales. Een basis niveau voor Engels is wel gewenst maar er is ruimte voor maatwerk.

  Cursusduur en locatie

  • Stoomcursus Business English, niveau B2
   Gedurende 10 weken 2 klokuren, van 19.00 - 21.00 uur. (Let op: Naast de uren op school, ben je gemiddeld vijf uren per week bezig met zelfstudie).
   Locatie Voltastraat

  • Business English, niveau B2
   Gedurende 20 weken 2 klokuren, van 19.00 - 21.00 uur. (Let op: Naast de uren op school, ben je gemiddeld 2,5 uur per week bezig met zelfstudie).
   Locatie Voltastraat

  Start
  September 2020

  Groepsgrootte

  De groep bestaat uit 10-15 personen.

  Kosten

  • Stoomcursus Business English
   De kosten voor de stoomcursus bedragen €640,-*, inclusief lesmateriaal en examenkosten.
  • Cursus Business English
   De kosten voor de cursus bedragen €875,-*, inclusief lesmateriaal en examenkosten.

  *Bij een groepsgrootte vanaf 15 personen kunnen we de cursus mogelijk voordeliger aanbieden.

 • Certificaat
  Je sluit de cursus af met een officieel certificaat van het Britse consulaat.
 • Aanmelden
  Stuur een e-mail naar docent Marinke de Jong voor meer informatie.

  Aanmelden

  Aanmelden kan rechtsboven, via de knop 'Meld je aan voor deze cursus', of via dit aanmeldformulier.