Alfa-college
GRONINGEN, Cursus

BIM Basiscursus Bouw en Infra

Locatie: Admiraal de Ruyterlaan 2

De BIM-basiscursus is gericht op diegenen die werkzaam zijn in of voor de bouw en infra en weinig tot geen voorkennis hebben van BIM. Het niveau van de cursus  is MBO+.

De cursus wordt verzorgd door een ervaren docent van Cadac Group die nauw samenwerkt met een BIM-specialist van het Alfa-college en maakt deel uit van de doorlopende leerlijn Digitale Technieken in de gebouwde omgeving, een initiatief van Bouwend Nederland, Alfa-college en Hanzehogeschool Groningen en  BuildinG.. 
 • Cursus
  De cursist wordt in 6 dagdelen vertrouwd gemaakt met het zelfstandig inrichten van BIM-modellen via het veel gebruikte programma Revit. De cursist leert ook hoe het in Revit gemaakte model kan worden omgezet in een IFC-model  (Industry Foundation Classes), de universele standaard waar alle BIM programma’s gebruik van maken.

  Tevens krijgt de cursist inzicht in de mogelijkheden van het gebruik van BIM modellen voor de organisatie.
 • Onderwerpen
  Dagdeel 1: De cursist verkent de mogelijkheden van de software.
  Dagdeel 2: De cursist leert de objecten (vloeren, wanden etc.) te plaatsen in een gebouw.
  Dagdeel 3: Verdieping van de kennis die bij  dagdeel 2 is behandeld. 
  Dagdeel 4: De cursist leert met constructies  werken in het model. 
  Dagdeel 5: De cursist verzamelt vanuit het model detailinformatie. 
  Dagdeel 6: Van model naar IFC.  De cursist leert een IFC te lezen. 
 • Lestijden
  De cursus wordt gegeven op 6 achtereenvolgende  vrijdagochtenden van 8.30 – 12.30 uur,  te beginnen op 28 februari 2020. De andere data zijn 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart en 3 april.

  Daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat zij thuis enkele opdrachten uitwerken. Hierbij moet u rekenen op een totale tijdsbelasting (inclusief de cursusdagdelen) van 40-48 uur. Om thuis opdrachten te kunnen uitvoeren krijgen de cursisten voor de duur van de cursus een licentie voor het gebruik van Revit.
 • Kosten
  Door een bijdrage van het Nationaal Programma Groningen is het mogelijk deze cursus aan te bieden voor een aantrekkelijk all-in tarief van € 595,- p.p.  Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Er zijn geen bijkomende kosten. Van de deelnemers wordt wel verwacht dat ze beschikken over een computer om thuis aan opdrachten  te kunnen werken. 
 • Bewijs van deelname
  Bij volledige deelname aan de cursus en het voldoende uitvoeren van de opdrachten wordt aan de cursisten een bewijs van deelname uitgereikt. 
 • Informatie en aanmelden

  Voor meer informatie kunt u bellen met Christina Wilbrink van de afdeling Bedrijfsopleidingen Techniek van het Alfa-college via 06-12874016 of mailen naar cea.wilbrink@alfa-college.nl.

  Aanmelden kan via bedrijfsopleidingentechniek@alfa-college.nl.

  Bekijk hier de uitgebreide flyer.