Alfa-college
HOOGEVEEN, BOL, BBL, niveau 4, opleidingsduur 3 jaar

Logistiek supervisor

Als gediplomeerd logistiek supervisor coördineer en begeleid je de werkzaamheden in het magazijn. Je zorgt dat alles goed verloopt tijdens de inkomende en uitgaande goederen. Je bent ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeelsbeleid.

opleidingsvideo logistiek supervisor

Opleidingsvideo Logistiek supervisor

Sluiten
 • Iets voor jou?
  Ben jij een echte organisator en neem je graag initiatief? Dan is Logistiek supervisor echt iets voor jou.
 • De opleiding
  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Tijdens de opleiding leer je het logistiek proces aansturen, personeelsbeleid uitvoeren en zakelijke contacten onderhouden. Ook leer je voorstellen te doen voor een afdelingsplan en afdelingsbudget.

  Lokale duurzame stadsdistributie

  Studenten van de logistieke-opleidingen hebben de beschikking over twee bakfietsen. Deze ‘transportfietsen’ worden ingezet tijdens het project ‘Lokale duurzame stadsdistributie. De studenten brengen het geleerde direct in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een planning, organisatie en de daadwerkelijke distributie van goederen. Ook duurzaamheid is een belangrijk aspect tijdens dit project.
 • Vakken

  Algemene vakken

  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, loopbaan en burgerschap en rekenen. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Rekenen telt nog niet mee voor je diploma.

  Keuzedelen

  Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Per opleiding, en soms ook per school, verschilt het aanbod in keuzevakken. De keuzedelen voor deze opleiding zijn onder andere:
   
  - Duits en Engels in de beroepscontext
  - Duurzaamheid
  - Ondernemend gedrag
  - Klantencontact
  - Verkoop en import- en exportdocumenten.

 • Leerweg

  BOL

  De BOL-variant is als volgt ingedeeld:
  - 1e jaar les logistiek medewerker
  - 2e jaar les logistiek teamleider
  - 3e jaar les logistiek supervisor

  In alle jaren krijg je verdieping in de transport en logistiek.
  Je ontvangt een diploma Logistiek supervisor en een certificaat Middenkaderfunctionaris logistiek management.

  BBL

  In de BBL-variant ga je 1 dag per week naar school en heb je voor minimaal 24 uur een werkplek bij een bedrijf in de logistieke sector. Op de lesdag krijg je theorie aangereikt over het werk van een logistiek supervisor en algemene vakken.

  Let op: als je deze opleiding wilt doen in de BBL, dan is het belangrijk dat je beschikt over een werkplek (tenminste 20 uur per week). Als je nog geen werkplek hebt, krijg je op school informatie over het vinden van een erkend leerbedrijf voor deze opleiding.
 • Vooropleiding en toelating

  Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je op het voortgezet onderwijs in ieder geval deze vakken nodig:

  - Engels
  - Duits
  - Rekenen/wiskunde

  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  vmbo-diploma kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg
  overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 havo of vwo
  - mbo-diploma, niveau 2 

 • Na je opleiding

  Verder leren 

  Als gediplomeerd Logistiek supervisor op niveau 4 kun je verschillende opleidingen volgen op hbo-niveau. Bijvoorbeeld bedrijfskundige opleidingen, de vervoersacademie en verkeersacademie en de opleiding logistiek en economie.

  Aan het werk

  Als logistiek supervisor werk je in het warehouse (magazijn) van een groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum, productiebedrijf of een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels- en transportsector.

  Van de logistiek supervisor wordt verwacht dat je:
  - input levert voor het logistieke beleid
  - het logistieke beleid uitvoert
  - de logistieke processen aanstuurt, bewaakt en administreert
  - de medewerkers begeleidt en beoordeeld
  - medewerkers werft en selecteert
  - zakelijke contacten onderhoudt
 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.


 • Studie in cijfers