Alfa-College inverted

Uitblinker

meld je aan

Een uitblinker is een mbo-student die naast inzet voor zijn/haar studie bijzondere prestaties heeft geleverd. De uitblinkers worden ieder voorjaar gekozen op mbo-scholen in heel Nederland. 

Wil je het Alfa-college vertegenwoordigen tijdens het Dit is mbo-diner en het slotevenement: het Uitblinkergala met de MBO Uitblinkerverkiezing?

Meedoen?

1. De volgende verkiezingen kondigen we aan via posters op school, de portal en onze social media-kanalen. Je kunt je dan opgeven.
2. Vervolgens organiseren we op de locaties voorverkiezingen en uit deze studenten wordt er een gekozen.
3. Daarna vind de Alfa-uitblinker verkiezing plaats en kiest een deskundige, brede jury de Alfa-uitblinker.
4. Deze student neemt dan deel aan de landelijke verkiezing MBO Uitblinker.

Naast de prijs voor de winnaar, de Alfa-uitblinker, is er ook een Publieksprijs en zijn er prijzen voor de winnaars van de tweede en derde prijs.

Mijn hart ligt bij ouderen met dementie

Mijn hart ligt bij ouderen met dementie

Sluiten

Mijn hart ligt bij ouderen met dementie. Voor mij zit het vooral in de kleine dingen, zoals iemand blij maken met een gebaar, als een hand vasthouden, of de geur van bloemen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij door mensen die erbuiten dreigen te vallen, te ondersteunen en voor hun belangen op te komen.

Eline Frans,
student SAW & Alfa-college Uitblinker 2016

 • Wat krijgt een uitblinker

  - Je kunt laten zien waar je goed in bent
  - Je maakt kans op de landelijke hoofdprijs van € 2.500 euro, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling
  - Je gaat o.a. naar het Dit is het mbo-diner en het Uitblinkersgala, ontmoet interessante mensen en doet bijzondere ervaringen op
  - Het staat goed op je CV en brengt je verder in je carrière!

  MBO uitblinkergala: 3 prijzen

  De MBO Uitblinker draagt een jaar lang de titel ‘Ambassadeur van het Beroepsonderwijs’ en ontvangt een gouden pauwenveer en € 2.500, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

 • Dag van het mbo
  Het MBO Uitblinkergala is onderdeel van de Dag van het mbo, een uniek samenwerkingsverband tussen de MBO Raad, SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en de MBO Academie. Naast de prijs voor Landelijke Uitblinker MBO worden ook de prijzen uitgereikt voor Verkiezingen Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider. Overdag komen mbo-onderwijs en bedrijfsleven samen tijdens het congres MBO City.
 • Werf zoveel mogelijk stemmen
  De verkiezing start met een persoonlijke campagne waarbij je met een zelfgecreëerde campagne zoveel mogelijk internetstemmen probeert te werven van o.a. docenten, stage-/leerbedrijven en studenten. Tijdens de stemperiode sta je met je verhaal, foto en een filmpje op de website van Dit is mbo. 
 • Top 10
  Het aantal stemmen en een jury stelt een top 10 samen. De top 10 wordt bekend gemaakt via de site van Dit is mbo op de dag na de stemperiode. De kandidaten uit de top 10 presenteren zich tijdens het MBO Uitblinkergala opnieuw aan twee vakjury’s. Direct voorafgaand aan het gala, vinden er opnieuw speeddates plaats tussen de vakjury en de top 10. Op basis hiervan stelt de jury een top 3 samen. De eerdere MBO Uitblinker maakt tijdens het gala de wildcard bekend en zo komt er een top 4 tot stand. Deze top 4 presenteert zich op het podium en de vakjury kiest vervolgens de winnaar. 
 • Wall of fame

  Alle Alfa-college uitblinkers vind je terug in Alfa-college's wall of fame.