Je krijgt veel theorie. Je leert alles over ondernemen en leidinggeven in een kapsalon. Je krijgt les in management- en coaching vaardigheden. Verder oefen je met het geven van vaktechnische trainingen aan allround kappers. De praktijkopdrachten voer je voornamelijk uit bij je leerbedrijf. Je wordt hierbij begeleid door een gediplomeerde salonmanager.
Ook krijg je les in het schrijven van een goed onderbouwd ondernemingsplan. Dit plan presenteer je vervolgens aan de bank en de Kamer van Koophandel. Zo kun je de bank overtuigen van je plan om een eigen kapsalon te starten. Je laat hiermee zien dat jouw kapsalon kans van slagen heeft.
Algemene vakken
Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap en ondernemen. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Rekenen telt nog niet mee voor je diploma.
Keuzedelen
Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. In de kopopleiding kun je kiezen uit extensions, visagie, nailstyling en doorstroom hbo. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt.