-
Iets voor jou?
- Je vindt het leuk om het uiterlijk van mensen te verzorgen
- Je ziet er verzorgd uit
- Je bent een harde werker
- Je werkt nauwkeurig en hygiënisch
- Je vindt het leuk om met mensen om te gaan
Herken jij jezelf hierin, dan is werken als schoonheidsspecialist iets voor jou. Let op: je werkt veel met verzorgingsproducten en allergische reacties hierop zijn erg vervelend.
Kijk op Facebook om te zien wat we doen op de opleiding.
-
De opleiding
Klik hier om het filmpje van Tiffany te bekijken.
De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Tijdens de opleiding schoonheidsspecialist leer je de meest voorkomende handelingen in een schoonheidssalon uit te voeren, zoals een huidanalyse maken en een gelaats- en lichaamsbehandeling. Ook leer je klanten te adviseren over huidverzorgingsproducten en deze te verkopen. Het is belangrijk dat je een goede relatie met de klant kunt opbouwen. Daarom werk je ook aan sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden.
Alle studenten beginnen met de opleiding Schoonheidsspecialist niveau 3. Of je nu een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt. Na een jaar bespreekt de opleiding met jou en je ouders/verzorgers de mogelijkheden om eventueel door te stromen naar Allround schoonheidsspecialist, niveau 4.
Competenties waar je aan werkt
Tijdens de opleiding werk je aan tal van competenties zoals:
- Vakkundigheid kunnen toepassen
- Omgaan met druk en tegenslag
- Omgaan met klanten
- Adviseren
- Producten verkopen
Ook leer je een ondernemersplan maken. -
Vakken
Tijdens de opleiding schoonheidsspecialist krijg je onder andere de vakken:
- gelaatsbehandelingen
- lichaamsbehandelingen
- cosmetische hand- en voetverzorging
- mannenhuid
Algemene vakken
Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Rekenen telt nog niet mee voor je diploma.
Keuzedelen
Visagie en nailstyling behoren tot de keuzedelen. Deze vakken krijg je extra in je opleiding tot schoonheidsspecialist. Deze vakken maken dat je nog beter op de arbeidsmarkt bent voorbereid.
-
Opleiding in beeld - video
Els
Els volgt de opleiding tot schoonheidsspecialist. In deze video vertelt ze waarom zij voor deze opleiding heeft gekozen.
-
BOL
Je kunt deze opleiding volgen in de beroepsopleidende leerweg (bol). Dat houdt in leren en stage lopen. Op school oefen je in onze schoonheidssalon Beautypoint en in praktijklokalen. Daarnaast doe je praktijkervaring op tijdens je stage. In het eerste jaar is er 1 dag per week stage en later nog eens 3 weken. In het tweede jaar start de stage na de vakantie met een stageweek. Later 1 dag per week en nog eens 3 weken. Je loopt stage bij onder andere drogisterijen, parfumeriehuizen en wellnesscentra. Tijdens het derde jaar loop je na de vakantie 2 dagen per week stage en later nog eens 2 weken. Dit is in een schoonheidssalon of wellnesscentrum.
-
Vooropleiding en toelating
Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
- vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
- overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 havo of vwo
- mbo-diploma, niveau 2
-
Na je opleiding
Verder leren
Met je diploma schoonheidsspecialist niveau 3 kun je doorstromen naar de opleiding Allround schoonheidsspecialist niveau 4.
Aan het werk
Schoonheidsspecialisten werken in salons voor schoonheidsverzorging, bij cosmetica-afdelingen in warenhuizen, parfumeriezaken of in wellnesscentra. Of je start je eigen onderneming.
-
Schoolkosten
Voor je opleiding betaal je:
- les- of cursusgeld
- kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
- kosten voor extra activiteiten.
Les- of cursusgeld
Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.
Meer info
Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.
-
Studie in cijfers
Studie in cijfers
Studie in Cijfers: de studiebijsluiter voor het mbo.
Studie in Cijfers geeft een paar belangrijke kenmerken van een opleiding weer. Informatie over je kans op een baan in jouw regio vind je op de website van Kans op werk.
Misschien ook interessant voor jou?
Haarstylist dame (Hoogeveen)
HOOGEVEEN- BOL
Haarstylist heer (Hoogeveen)
HOOGEVEEN- BOL