Alfa-College inverted

van aanmelding tot student

Stap voor stap

Aanmelden voor een mbo-opleiding op het Alfa-college is niet ingewikkeld. Volg zes stappen en voor je het weet ontvang je je lesrooster voor je eerste schooldag!


 • 1. Aanmelden

  Het beste meld je je aan vóór 1 april. Je hebt dan de meeste kans dat je de opleiding van je keuze kunt gaan doen. Ben je jonger dan 18 en dus minderjarig? Je hebt een handtekening nodig van je ouder of verzorger om je aan te melden.

  Aanmelden voor een opleiding bij het Alfa-college kan op twee manieren:

  - Via het digitale aanmeldingsformulier: Bekijk je deze site via een laptop, pc of tablet: je meldt je aan via de rode knop (Meld je aan) op elke pagina van deze site. Of je gaat naar de opleidingspagina van je keuze en je meldt je aan via de knop 'Meld je aan voor deze opleiding'. Bekijk je deze site via een smartphone: ga naar de opleidingspagina van je keuze en je meldt je aan via de knop 'Meld je aan voor deze opleiding'
  - Je bezoekt een Open dag of informatieavond en meldt je daar aan. Je kunt ook een dag meelopen bij een opleiding.

 • 2. Bevestiging van je aanmelding

  Je ontvangt een e-mail die je aanmelding bevestigt.

 • 3. Bericht van de opleiding
  Je krijgt bericht van jouw gekozen opleiding. Meestal is dit een uitnodiging voor een intakegesprek. Voor een aantal opleidingen word je uitgenodigd voor een testdag.
 • 4. Intakegesprek

  Tijdens het intakegesprek bekijken we samen of de gekozen opleiding de juiste voor je is. We bespreken je motivatie, je verwachtingen bij de opleiding en je beeld van je toekomstige beroep. Als het nodig is, hebben we het over aanvullende eisen en voorwaarden die voor de opleiding gelden. Neem een legitimatiebewijs mee naar het intakegesprek.

  - Toelatingscriteria

 • 5. Bevestiging van je inschrijving
  Als er bij je intakegesprek geen bijzonderheden zijn, ontvang je een bevestiging van je inschrijving als deelnemer van de opleiding. Je krijgt het verzoek de ondertekende onderwijsovereenkomst en (waar nodig) een kopie van het diploma van je vooropleiding op te sturen. Als je een woon- of verblijfsvergunning hebt, vragen we je ook hiervan een kopie op te sturen.
  De algemene voorwaarden onderwijsovereenkomsten van het Alfa-college vind je hier op deze site.
 • 6. Opnieuw bericht van je opleiding
  Je krijgt een uitnodiging voor bijvoorbeeld een introductiedag, een informatieavond of de eerste schooldag. Je krijgt dan praktische informatie over bijvoorbeeld je lesrooster, mentor en je eerste schooldag.